Categories: Перша ліга

Патрік ван Леувен: Перемога – це великий крок вперед

Флешкоментар головного тренера “Металіста 1925” пана Патріка ван Леувена після перемоги над “ЮКСА”:

– Ще до гри, ми розуміли що нас очікує цікавий матч. Команда суперника добре грає та перебуває в верхній частині турнірної таблиці, а наша мета була перемогти та наблизитись до них. Перші хвилин десять ми зіграли не дуже якісно, якось розслаблено та не в тонусі, потім були гарні відрізки гри, де ми тримали м’яч, проводили атаки, здебільшого лівим флангом, де був рух з боку Кравця та Борячука. У перерві ми пояснили, що має бути більша ефективність флангів, швидше робити кроси чи пробивати по воротах. Гравці мали притискати суперника до власних воріт та знаходити моменти. Перший гол ми забили після гарної атаки, м’яч відскочив до Кравця, який має потужний удар, такі постріли важко перервати. Цей гол додав команді впевненості, продовжували тримати м’яч, використали шанс у контратаці, навіс від Чурка і Арі Моура замкнув на дальній стійці. Це були ключові епізоди матчу, до кінця гри ми не дозволили створити багато біля наших воріт. Так, суперник намагався відігратися, багато рухались, але в захисті добре зіграли Імереков та Снурніцин. Хлопці грали до останньої секунди і цей результат закономірний. Перемога – це великий крок вперед для клубу та команди.

– Які ключові фактори успіху сьогодні?

– Я думаю, це те, що приблизно з п’ятнадцятої хвилини ми почали швидше грати, тримати м’яч, шукати свої моменти, гарні лінії передач вперед. А другий тайм, грали акуратно, контролювали гру, що і вилилось у два забиті м’ячі. Та ще мали декілька гарних моментів, ті ж удари Овусу та Бугая, Стень непогано пробивав декілька разів.

– “ЮКСА” забиває найбільше в Першій лізі, але у двох матчах проти вашої команди, не забили жодного голу, в чому секрет?

– Ми добре зіграли в захисті, той же Снурніцин виграв багато боротьби, проти бразильського форварда суперників, а Імереков йому в цьому допомагав. І майже завжди правильно діяли вони, щоб уникати небезпечних моментів.

– Досить несподівано ви замінили в першому таймі Владлена Юрченка, в чому причина?

– Кожен має демонструвати свій рівень, я був не задоволений його грою, особливо діями у захисті. Через це я його замінив. Я вимагав від нього більше руху, бо у суперника завжди один гравець був вільний, декілька разів йому вказали на це, але не було реакції з його боку.

– Склалось враження, що сьогодні було два зовсім різні тайми. Перший тайм за “ЮКСА”, другий за “Металістом 1925”?

– Я вважаю, що ми перехопили ініціативу вже хвилини з двадцятої. Ми хотіли забити, демонстрували непогану гру. Вважаю, що ми більше ніж тайм, грали краще.

– Нещодавно ви підписали Раміка Гаджиєва, яка вірогідність його побачити вже у наступних матчах?

– Станом на зараз він травмований, наші лікарі працюють з ним, щоб він швидше розпочав тренуватися, але йому потрібен буде певний час на адаптацію, набрати форму та звикнути до партнерів по команді.

Пресслужба “М1925”

Максимович Назар

Recent Posts

Борнмут – Арсенал. Відомі оцінки Іллі Забарного за матч АПЛ

В рамках 8 туру АПЛ “Борнмут” на своєму полі обіграв “Арсенал” з рахунком 2:0. Читати…

1 годину ago

Володимир Бражко: Кажуть, що у мене непоганий удар. Тому й треба більше бити

Коментар Володимира Бражка після київського дербі та перемоги над «Оболонню» (5:1) у гостях.Читати далі

1 годину ago

АПЛ. Борнмут Забарного в більшості переміг Арсенал Зінченка

Борнмут в межах 8-го туру АПЛ 2024/25 приймав Арсенал. Ілля Забарний традиційно розпочав поєдинок у…

2 години ago

Кріс Саттон: Челсі не зможе домінувати над Ліверпулем

Колишній англійський футболіст Кріс Саттон поділився своїми очікуваннями від матчу АПЛ «Ліверпуль» - «Челсі»:Читати далі

2 години ago

Імад Ашур: Абсолютно неприйнятна гра

Ашур висловився після матчу УПЛ з Лівим берегомЧитати далі

2 години ago

Гендиректор Кривбаса: Найближчим часом наші вболівальники будуть дізнаватися цікаві новини

Генеральний директор "Кривбаса" Володимир Баєнко розповів про участь криворіжців у Генеральній Асамблеї Європейської Асоціації Клубів.Читати…

2 години ago