Categories: УПЛ

УПЛ. Гольова феєрія у київському дербі – Оболонь розгромно поступилася Динамо

У матчі десятого туру УПЛ на вболівальників очікувало київське дербі. На “Оболонь-Арені” місцева “Оболонь” приймала лідера нинішнього сезону “Динамо”.

УПЛ, 10-й тур.

Оболонь Київ – Динамо Київ 1 : 5.

0 – 1. Шапаренко – 11.

0 – 2. Ванат – 21-пен.

0 – 3. Ванат – 29.

0 – 4. Караваєв – 49.

1 – 4. Михавко – 52-автогол.

1 – 5. Бражко – 73.

Олександр Шовковський на матч проти “пивоварів” виставив майже основний склад. Не вистачало лише кількох травмованих гравців. З перших секунд Оболонь показала, що готова боротися з Динамо і підопічні Шищенка побігли вперед. Утім, нічого особливого біля воріт Бущана господарі не створили.

Якісну атаку “біло-сині” зуміли провести на 5 хвилині. Бражко подавав на Ваната, Владислав пробив, але Федорівський був на місці і зіграв надійно. Все ж Оболонь трималася не довго і перший гол вболівальники побачили на 11 хвилині. Коли м’яч опинився у штрафному майданчику “пивоварів”, Мединський у підкаті його вибив, але від Приймака він відлетів до Шапаренка, який відкрив рахунок.

Оболонь намагалася грати відкрито і агресивно. Через деякий час після пропущеного голу, господарі побігли відіграватися. Перевірив надійність Бущана Тарануха, який пробив з 23 метрів. Голкіпер Динамо впорався. За ризиковану гру “пивоварів” покарали “біло-сині”. На 19 хвилині Шапаренко класною довгою передачею знайшов на полі Ваната, який вже виходив віч-на-віч з воротарем, але Владислава зупинили фолом. У підсумку арбітр призначив пенальті, який вдало реалізував нападник Динамо. На 30 хвилині все той же Ванат на швидкості втік від захисників і оформив дубль. Під кінець першого тайму Владислав міг забивати третій, але стійка врятувала Оболонь.

Така відкрита гра “пивоварів” була зручною для динамівців, які швидко підлаштувалися під суперника і контролювали гру. Вертикальні передачі “біло-синіх” проходили і дозволяли атакувальним гравцям втікати за спини захисників.

По перерві Караваєв зробив рахунок на табло 4:0 на користь Динамо. Гол “пивоварам” допоміг забити у ворота Бущана Михавко. Тарас у другому матчі поспіль зрізає м’яч у свої ворота. Після обміну голами гра трішки заспокоїлася, щоправда, не надовго. Бражко на 73 хвилині оформив п’ятий гол динамівців. Володимир отримав передачу від Шапаренка, поклав м’яч під зручну ногу і пробив з дальньої дистанції.

Свисток арбітра зафіксував перемогу Динамо з рахунком 5:1. “Біло-сині” набрали 25 очок і відірвалися від Шахтаря на шість балів. Оболонь перебуває у зоні вильоту з п’ятьма очками.

Максимович Назар

Recent Posts

АПЛ. Іпсвіч зазнав поразки від Евертона Миколенка

В межах восьмого туру АПЛ “Іпсвіч” зустрівся з “Евертоном”. Віталій Миколенко потрапив до основного складу…

10 хв. ago

Олександр Караваєв: У нас зараз кожен матч особливий, бо маємо насичений графік

Футболіст «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував забитий м'яч у матчі 10-го туру УПЛ у ворота «Оболоні»…

14 хв. ago

АПЛ. Ман Юнайтед здобув вольову перемогу над Брентфордом Ярмолюка

Український півзахисник "Брентфорда" Єгор Ярмолюк не потрапив до стартового складу команду на матч 8-го туру…

23 хв. ago

ЗМІ: Хакана Чалханоглу можуть дискваліфікувати за зустрічі з ультрас

Хавбека "Інтера" Хакана Чалханоглу можуть дискваліфікувати за зустрічі з ультрас команди, повідомляє La Gazzetta dello…

38 хв. ago

Хрвоє Ілич: Мої фізичні кондиції стають все краще з кожним днем

Півзахисник "Кривбаса" Хрвоє Ілич поділився очікуваннями від майбутнього виїзного матчу 10-го туру УПЛ проти "Зорі".Читати…

40 хв. ago

Олександр Шовковський: Безумовно, не обійшлося без помилок, але не буває такого, щоб помилок не було

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Оболонню» (5:1) у 10-му турі УПЛ.Читати далі

49 хв. ago