Categories: УПЛ

УПЛ. Олександрія мінімально перемогла Ворсклу

“Ворскла” не може перемогти з середини серпня, у шести матчах чемпіонату України поспіль (три нічиї, три поразки). Цю серію не вдалося перервати на полі одного із лідерів чемпіонату “Олександрії”, яка ще жодного разу не програвала в сезоні 2024/25.

УПЛ, 10-й тур.

Олександрія – Ворскла Полтава 1 : 0.

1 – 0. Беляєв – 58.

Команди з різним настроєм підійшли до нинішнього, вісімнадцятого в історії протистояння. Олександрія у поточному сезоні поки не знала смаку поразок, тримаючись у трійці лідерів – разом з Динамо та Поліссям. Натомість Ворскла востаннє перемагала ще 16 серпня – безвиграшна серія полтавців тягнеться вже 6 матчів.

Поєдинок розпочався з 35-хвилинною затримкою через повітряну тривогу. Вже на старті зустрічі Козак небезпечно замикав навіс у штрафний – Ісенко у стрибку ледь дістався до м’яча.

Олександрія контролювала гру, але ніяк не могла подолати ешелоновану оборону суперника. На 15-й хвилині Кампос головою бив після подачі зі стандарту – без проблем для Ісенка. Господарі шукали варіанти підступу до воріт, пресингували, використовували навіси з обох флангів, закидання зі штрафних, але до середини тайму зуміли лише двічі пробити у площину воріт Ворскли. Мишньов спробував застати Ісенка зненацька дальнім ударом – повз ворота.

На 38-й хвилині Безерра протягнув м’яч правим флангом, увійшов на швидкості у штрафний, попутно обігравши трьох захисників, віддав на Філіппова і той… не влучив у ворота.

За трохи вже Бєляєв цілив у лівий кут – Ісенко у стрибку потягнув з дев’ятки. Вже у доданий час Чорноморець міг виводити Ворсклу вперед, замикаючи головою навіс від партнера по центру – в руки Єрмакову.

Одразу по перерві Безерра бив з рикошетом у дальній нижній кут, але Ісенко врятував і виніс на кутовий. Олександрія продовжила тисну і таки вистраждала! На 58-й хвилині Кравченко після передачі Кравця навісив з правого флангу у штрафний, Бєляєв випередив Пердуту і головою вгатив сферу у сітку, записавши до свого доробку дебютний гол в сезоні. За трохи Калюжний бив низом з-за меж штрафного – знову Ісенко у стрибку забрав м’яч.

У Ворскли ну зовсім нічого не виходило, а Олександрія сфокусувалась на збереженні рахункуй особливо не рвалась в атаку. В середині тайму господарі створили ще дві нагоди: Шабанов головою пробував закинути м’яч за комірець кіперу, але той дістав і перевів на кутовий, а за мить Шостак пробив з-за меж штрафного – врятував рикошет. На останніх хвилинах Кулаков правим флангом увірвався у воротарський і бив з гострого кута – Ісенко встиг згрупуватись і вибити за межі поля.

Перемога дозволила Олександрії набрати 23 очки й очолити турнірну таблицю УПЛ. Ворскла з 9-ма пунктами дванадцята.

Максимович Назар

Recent Posts

Клуб Першої ліги залишився без тренера – команду може очолити екс-наставник молодіжної збірної України

У суботу, 19-го жовтня, відбувся матч Першої ліги між хмельницьким "Поділлям" та закарпатським "Минаєм". Гру…

9 хв. ago

АПЛ. Іпсвіч зазнав поразки від Евертона Миколенка

В межах восьмого туру АПЛ “Іпсвіч” зустрівся з “Евертоном”. Віталій Миколенко потрапив до основного складу…

21 хв. ago

Олександр Караваєв: У нас зараз кожен матч особливий, бо маємо насичений графік

Футболіст «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував забитий м'яч у матчі 10-го туру УПЛ у ворота «Оболоні»…

25 хв. ago

АПЛ. Ман Юнайтед здобув вольову перемогу над Брентфордом Ярмолюка

Український півзахисник "Брентфорда" Єгор Ярмолюк не потрапив до стартового складу команду на матч 8-го туру…

34 хв. ago

ЗМІ: Хакана Чалханоглу можуть дискваліфікувати за зустрічі з ультрас

Хавбека "Інтера" Хакана Чалханоглу можуть дискваліфікувати за зустрічі з ультрас команди, повідомляє La Gazzetta dello…

49 хв. ago

Хрвоє Ілич: Мої фізичні кондиції стають все краще з кожним днем

Півзахисник "Кривбаса" Хрвоє Ілич поділився очікуваннями від майбутнього виїзного матчу 10-го туру УПЛ проти "Зорі".Читати…

50 хв. ago