Categories: УПЛ

УПЛ. Колос зазнав мінімальної поразки від Шахтаря

Українська Прем’єр повернулася після міжнародної паузи на матчі збірних. Одним поєдинком сьогодні стартував 10-й тур у Ковалівці, де стосунки з’ясовували “Колос” і “Шахтар”.

УПЛ, 10-й тур.

Колос Ковалівка – Шахтар Донецьк 0 : 1.

0 – 1. Краснічі – 59-автогол.

Шахтар був зобов’язаний перемагати у Ковалівці. За будь-яку ціну. Відставання “гірників” від першої позиції досягло шести очок, а до повернення у топ-3 бракувало чотирьох. При цьому донеччани мали пам’ятати про матч з Арсеналом у Лізі чемпіонів, який проведуться вже у вівторок – а значить треба було якомога швидше розбити Колос, щоб провести ротацію й зберегти сили.

Втім, перші 20 хвилин дали зрозуміти, що легкої прогулянки чекати не слід. Вже на 6-й хвилині Болівар міг виводити “хліборобів” уперед, замикаючи подачу на ближню стійку – м’яч повільно летів у дев’ятку, однак Різник парирував. На 16-й же Джованні оформив фейл, який може стати найяскравішим у Європі в найближчі місяці.

Ковалівці порвали правий фланг оборони через звичайну стіночку, в завершенні якої Велетень прострілював у воротарський майданчик. Болівар опинився на замиканні й пробивав у дотик, з метру, в порожні ворота. І не влучив!

Ще за шість хвилин Краснічі замикав навіс з кутового, протиснувши Бондаренка й завдавши потужного удару головою. Різник парирував, а Велетень при спробі добивання зрізав Коноплю. Вінгеру показали жовту картку. Цей момент став останнім для Колоса у першому таймі.

Не можна сказати, що Шахтар нічого не створював у відповідь. Ще на 11-й хвилині Зубков закидував м’яч на дальню стійку, звідки Невертон виконав скидку вздовж воріт. Егіналду міг замикати, якби Краснічі не опинився на перехопленні. На 19-й же донеччани закрутили красиву комбінацію між Коноплею, Судаковим, Зубковим і Егіналду – останнього вивели на удар з правого кута воротарського, але бразилець пробив повз ближню дев’ятку!

А більшого Шахтар не запропонував… На 20-х хвилинах пригадуються удари Зубкова й Судакова з-за меж штрафного, які виявились занадто слабкими й неточними. В останній 15-хвилинці першого тайму гості майже не турбували оборону Колоса, тож відпочивати футболісти відправились за нулів на табло. “Гірники” знову розчаровували своїх фанів.

Привид чергової осічки Шахтаря почав літати над Ковалівкою, тож Маріно Пушіч не став тягнути із замінами. У роздягальні він зняв Невертона та Егіналду, кинувши у бій Кевіна й Сікана. Данило виходив на поле вперше за місяць – у масці, яку доводиться носити через зламаний у Болоньї ніс.

Цей хід міг спрацювати вже за три хвилини по перерві, коли Шахтар розігнав класну атаку з кількома відкриваннями між лініями. У завершальній фазі Сікан відгукнувся на проникний пас та пробив з лівого краю штрафного – повз ближню стійку! Щоправда, Колос швидко відповів комбінацією на лівому фланзі з пострілом Цурікова, однак його удар під ліву стійку парирував Різник.

Після такого розміну очікувалось продовження банкету. Шахтар дійсно додав у динаміці, однак загострення знову загальмувало. До середини другого тайму гості не створили нічого, окрім… голу! Автоголу.

Контратака на 59-й хвилині завершилась прострілом Зубкова з меж карного майданчика, а Краснічі ненароком зрізав м’яч у власні ворота. 0:1! Варто відзначити Судакова, адже саме він протягнув м’яч на 50 метрів і саме він віддав пас Олександру.

Вирвавшись уперед, Шахтар не зміг розвинути успіх. Донеччани непогано проходили лінії й заходили до штрафного ковалівців, однак моментів не виникало. За 30 з гаком хвилин підопічні Маріно Пушіча мали тільки два удари метрів з 20-ти – Зубков стріляв у ближню “шістку”, а Бондаренко крутив у дальню “дев’ятку”. В обох випадках сейви виконав Пахолюк.

Колос у основний час нічим не відзначився, однак контратака правим флангом на 90+3-й завершилась несподіваним голом! Дієго прорвався й виконав передачу на хід Гагнідзе, а той виконав простріл з правого краю карного майданчика. Конопля підрізав м’яч у власні ворота – втім, рахунок не змінився. Дієго на самому початку епізоду відмахнувся від Педро Енріке, зачепивши обличчя фулбека рукою. Фол!

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Шахтаря. “Гірники” набрали 19 очок, залишившись на четвертій позиції – в одному заліковому балі від топ-3. І в трьох від Динамо. Колос же тримається у зоні плей-офф за виживання.

Максимович Назар

Recent Posts

Олександр Поздєєв: Мені здається, хлопці заслуговують на більше

Головний тренер Колос Олександр Поздєєв прокоментував матч 10-го туру УПЛ з Шахтарем (0:1).Читати далі

15 хв. ago

Артем Бондаренко: В перерві нам дали трішечки прочуханки, і в другому таймі почали краще грати

Центральний півзахисник «Шахтаря» Артем Бондаренко поділився думками щодо перемоги над «Колосом» у 10-му турі УПЛ – 1:0. Читати далі

18 хв. ago

Агент Балотеллі: Після гри з Болоньєю ми дізнаємося рішення Дженоа

Енцо Райола, агент нападника Маріо Балотеллі, розповів про хід переговорів щодо переходу свого клієнта в «Дженоа». Читати…

22 хв. ago

Колос перервав безпрограшну серію в УПЛ, вона склала 4 матчі

«Колос» поступився «Шахтарю» (0:1) у матчі 10-го туру УПЛ. Читати далі

24 хв. ago

Маріно Пушич: Вважаю, що ми сьогодні заслужили на перемогу

Головний тренер "Шахтаря" Маріно Пушич прокоментував перемогу над "Колосом" (1:0) у 10-му турі УПЛ.Читати далі

2 години ago

Легенда повертається. Гливинський, який 14 років працював в УАФ, повертається до коментаторської діяльності

Олександр Гливинський, який не так давно залишив посаду пресаташе збірної України, повернувся до коментаторської діяльності.Читати…

3 години ago