Збірна України U-17 вийшла до 2-го раунду відбору Євро-2025 попри поразку від Бельгії

У матчі 3-го туру першого раунду відбору на чемпіонат Європи 2025 року “синьо-жовті” поступились бельгійцям (1:2).

Євро-2025 U-17, кваліфікація, 3-й тур

Україна U-17 – Бельгія U-17 – 1:2

Голи: Зудін, 58 – Мутеба, 9, да Сілва, 90

У матчі 3-го туру відбору на Євро-2025 зустрічались лідери Групи 4 – Україна і Бельгія. Обидві команди ще раніше достроково вийшли до другого раунду кваліфікації, тож дуель з товариським відтінком мала вирішити, хто фінішує лідером квартету. Нагадаємо, в перших двох матчах українці здобули перемоги над Косово (4:2) та Казахстаном (3:0), а Бельгія, своєю чергою, також обіграла ці команди – Казахстан (3:1), Косово (2:1).

Бельгійці вийшли вперед вже на старті зустрічі: форвард Стандарта Рене Мутеба після передачі від партнера на лінії штрафного ефектно обіграв нашого захисника, залишивши його після розвороту в себе за спиною, і потужно пробив під ліву стійку. Українці протягом десяти хвилин створили два вбивчі моменти, однак двічі в момент удару з району одинадцятиметрової позначки суперник в останній момент буквально знімав м’яч з ноги.

На 20-й хвилині Нікіта Калюжний на швидкості протягнув м’яч лівим флангом і з лінії воротарського закручував у дальній кут – бракувало лічених сантиметрів. В середині тайму Артем Зубрій закрутив голову захиснику і пробив у ближній кут – голкіпер встиг зреагувати. Варто відзначити оборону збірної України: бельгійці регулярно діставалися до нашого штрафного, але всі навіси, простріли та удари одразу ж блокувались і зачищались – Єгор Крапівін майже не мав роботи у рамці. Вперше по-справжньому він вступив у гру на 33-й хвилині, коли вийшов на зустрічі супернику і ногами вибив на кутовий м’яч після підступного удару з гострого кута.

Наприкінці тайму Калюжний небезпечно навішував з лівого флангу у воротарський, але Слива програв верхову боротьбу супернику й удар головою пройшов повз ворота. Перед самим свистком мав забивати Зудін, але з близької відстані неточно замкнув передачу п’ятою від Зубрія.

Другий тайм бельгійці розпочали з атак, а українці зуміли відігратись: Шишкевич отримав діагональ на правий фланг, увірвався у штрафний, змістився ближче до центру і бив під праву стійку – голкіпер у падінні відбив, але першим на добиванні був Зудін. Бельгійці тиснули й таки змогли вирвати перемогу на останній хвилині – божевільний удар з лінії штрафного вдався форварду Брюгге Да Сілві.

Як наслідок, збірна України фінішувала на другій сходинці турнірнї таблиці, набравши 6 очок. Лідером квартету з 9 балами стала Бельгія.

До слова, до другого раунду відбору вийдуть по дві найкращі команди кожної групи. Після цього 28 учасників навесні 2025 року в семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча й візьме участь у кваліфікації.

Решта команд у другому раунді виступатимуть у Лізі В і боротимуться за місця в Лізі А першого відбірного етапу Євро-2027 (U-19). Додамо, що Євро-2025 (U-17) стане для представників УЄФА відбором на чемпіонат світу 2025 року в категорії U-17, який пройде за участі 48-ми збірних у Катарі.

Максимович Назар

Recent Posts

Ребров став шостим наставником, який провів 20 матчів біля керма збірної України

Сергій Ребров провів 20-й матч на чолі збірної України. Таким чином, він  національної команди, який…

57 хв. ago

Барселона готова на все, щоб підписати Ерлінга Голанда

Президент "Барселони" Жоан Лапорта готовий зробити все, що завгодно, щоб підписати суперзірку "Манчестер Сіті" Ерлінга…

60 хв. ago

Манчестер Юнайтед звільнили Алекса Фергюсона з посади глобального посла клубу

Колишній тренер «Манчестер Юнайтед» сер Алекс Фергюсон залишає посаду глобального посла клубу, який він обіймав…

1 годину ago

Рональд Куман залишився незадоволений якістю гри своїх гравців у матчі з німцями

Вчора збірна Нідерландів на виїзді поступились з мінімальним рахунком Німеччині (1:0). Головний тренер "помаранчевих" Рональд…

1 годину ago

Клуб УПЛ офіційно достроково розірвав контракт з тренером

У вівторок, 15 жовтня, ЛНЗ оголосив про припинення співпраці з асистентом головного тренера команди Юрієм…

2 години ago

Іван Калюжний: Намагатимуся продовжувати далі грати, щоб мене викликали у національну команду

Півзахисник збірної України Іван Калюжний поділився думками щодо поєдинку 4-го туру Ліги націй проти Чехії…

2 години ago