Categories: Ліга Націй

Ліга націй. Албанія на виїзді мінімально перемогла Грузію

У поєдинку 4-го туру Ліги націй Албанія на виїзді дотисла Грузію (1:0).

Перший по-справжньому небезпечний момент у матчі виник біля воріт Грузії на 9-й хвилині. Албанія заробила право на штрафний, подача з якого завершилась замиканням головою від Ісмаїлі – з гострого кута прямо в руки Мамардашвілі. У відповідь Стракоша у стрибку потягнув постріл від Давіташвілі з лінії штрафного під праву стійку. За мить Мікаутадзе з гострого кута закручував у дев’ятку – не вистачило геометрії.

Гойдалки продовжились і вже Туці намагався знайти шпарину між правою стійкою і Мамардашвілі – кіпер Валенсії врятував.

В середині тайму Мікаутадзе скористався помилкою захисника, перехопив м’яч у штрафному, але поспішив з ударом – сфера вийшла на кутовий. Команди продовжили грати без центра поля, на крейсерській швидкості доставляючи м’яч до штрафного суперника, однак на завершальній стадії все виглядало плачевно.

Одразу по перерві Албанія вийшла вперед: Байрамі протягнув м’яч правим флангом і штрафний, віддав ближче до центру на Туці, а той відпасував під удар набігаючому Асллані – хавбек Інтера потужно замкнув під ліву стійку.

На 57-й хвилині албанці могли подвоювати свою перевагу, однак Байрамі після ідеальної передачі у штрафний пробив над поперечиною.

В середині тайму Даці, який тільки-но вийшов на заміну, міг фактично знімати питання щодо переможця, але пробачив грузинів – після закидання зі стандарту у воротарський він головою спрямував м’яч повз стійку. Господарі відповіли кинджальним випадом, який завершував Давіташвілі – Стракоша не без проблем у падінні виніс на кутовий.

Наприкінці матчу на полі з’явились колишні представники УПЛ – Таулант Сефері (екс-Ворскла) в Албанії та Георгій Цітаішвілі (Динамо) у Грузії. На останній хвилині господарі отримали право на штрафний метрів з 22-х: Хвіча пробив, але влучив у голову Сефері в стінці.

Перемога дозволила Албанії набрати 6 очок – команда залишилась третьою. Грузія з 6-ма очками перша, поки свій матч не проведуть Україна та Чехія.

Максимович Назар

Recent Posts

Калюжного визнано Левом матчу проти Чехії

Українські вболівальники визнали півзахисника Івана Калюжного найкращим гравцем матчу 4-го туру Ліги націй УЄФА проти Чехії (1:1). Читати далі

2 хв. ago

Лунін відновив тренування з Реалом

Український воротар мадридського Реала Андрій Лунін повернувся до тренувань після вірусної інфекції. Про це повідомляє пресслужба клубу.Читати…

5 хв. ago

Ліга націй. Результати всіх матчів дня

Сьогодні, 14 жовтня, відбулося 10 матчів четвертого раунду Ліги націй УЄФА сезону-2024/2025.Читати далі

9 хв. ago

Україна зіграла внічию з Чехією в четвертому турі Ліги націй

Головний тренер збірної України Сергій Ребров у стартовий склад попереднього матчу Ліги націй проти збірної…

18 хв. ago

Гуцуляк травмувався у матчі проти Чехії

Півзахисник збірної України Олексій Гуцуляк достроково завершив матч проти Чехії. Читати далі

1 годину ago

Джерело: Тренер одного з клубів УПЛ вигнав гравця з команди

Клуб УПЛ "Інгулець" потрапив у скандал. Читати далі

3 години ago