Кобін: Конопля зараз найсильніший правий захисник збірної України

Колишній захисник збірної України Василь Кобін поділився думками про гру Юхима Коноплі.

– Василю Васильовичу, ви ж багато років грали правого захисника. Як оціните гру свого молодого колеги за амплуа Коноплі проти Грузії?

– Я вважаю, що Юхим справився зі своїми обов’язками на відмінно. Найголовніше його завдання було – нейтралізувати Кварацхелію. І він з цим справився. Хвіча мало завдавав ударів і рідко брав гру на себе. Конопля його нейтралізував, звісно, не без допомоги партнерів, які добре страхували.

– З вашої висоти досвіду, в чому ще потрібно додати Коноплі, щоб стати топовим правим захисником?

– Тут потрібно розуміти, що вимагає тренерський штаб від конкретного гравця на конкретній позиції. Якщо футболіст грає на високому рівні в збірній і “Шахтарі” в Лізі чемпіонів, то він вже знаходиться на топовому рівні. А якщо ви маєте на увазі – стати зіркою світового масштабу, то тут Коноплі треба додати в плані гри на оборону. Юхим добре працює на атаку, але щодо надійності гри на захист треба додавати. Щоб стати зіркою, у нього повинен бути хороший баланс.

– Яка ваша суб’єктивна думка: Конопля зараз найсильніший правий захисник України, чи, може, є інші кандидатури, той же Тимчик?

– Я вважаю, що Конопля зараз найсильніший на цій позиції в даний момент. Звісно, що у Тимчика є свої сильні якості, але якщо брати загалом, то у Юхима більше хороших якостей. Тимчику десь бракує впевненої гри, хоча він більш працездатний, швидкий і виконує більший об’єм роботи, але Юхим краще розуміє гру, – сказав Кобін.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Сабо: У Челсі побачили, що Мудрик – гравець середнього рівня

Відомий колишній тренер Йожеф Сабо висловився про вінгера Челсі та збірну України Михайла Мудрика.Читати далі

20 хв. ago

Україна обрала форму на матч Ліги націй проти Чехії

Збірна України готується до свого четвертого матчу в рамках Ліги націй 2024-2025. Суперником нашої команди…

28 хв. ago

Голкіпер Манчестер Сіті: Я залишився в Манчестер Сіті через Гвардіолу

Бразильський воротар «Манчестер Сіті» Едерсон зізнався, що він хотів залишити команду цього літа. Проте кілька розмов із…

31 хв. ago

Ліга націй: Повний розклад матчів понеділка

Четвертий тур сезону 2024/25 Ліги націй УЄФА продовжиться десятком матчів у різних куточках Європи. Читати…

34 хв. ago

Гравець Арсенала зазнав пошкодження в розташуванні збірної

Бразильська конфедерація футболу підтвердила, що вінгер "Арсенала" Габріель Мартінеллі пройшов обстеження через проблеми з литковим…

36 хв. ago

Мудрик може продовжити кар’єру в чемпіонаті Іспанії

Вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик може продовжити кар'єру в іспанському Бетісі. Про це повідомляє Elgoldigital. Читати…

40 хв. ago