Categories: Ліга Націй

Україна – Чехія: анонс матчу 4-го туру групового етапу Ліги націй

Четвертий тур групового етапу Ліги націй УЄФА 2024/25
Група 1, дивізіон B
Понеділок, 14-е жовтня Польща, Вроцлав. Міський стадіон.
Арбітр: Гільєрмо Квадра (Іспанія)
Україна 21:45 Чехія
відеотрансляція: MEGOGO

Україна: останні новини

Ну що, довгоочікувана перша перемога у цій кампанії Ліги націй є. Ура! Насправді, якщо без іронії, то нарешті у цієї версії збірної України під керівництвом Сергія Реброва з’явилась більш-менш чітка структура та організація гри між лініями. Ефект Калюжного, не інакше!

Проте, якщо знову говорити серйозно, то радіти поки занадто рано. Ми все ще поліруємо останню сходинку у своєму квартеті. І якщо говорити ще відвертіше, то грузини були максимально близькими, щоб звести той поєдинок внічию. Тим не менш, ці три очки нам потрібні були як кисень. Особливо, для крихкого становища Сергія Реброва. Та і загалом футболістів, у ментальному плані. Бо в разі чергової поразки, можна було б впасти в таку моральну яму, що навіть страшно…

Примітно, що позитивний результат з Грузією Віллі Саньоля вдалось здобути по суті та за фактом не основним та досить експериментальним складом. Виною всьому катастрофічна серія травм. Під час цього жовтневого циклу Ребров не може розраховувати відразу на дев’ятьох виконавців.

Мова, звичайно, йде про Віктора Циганкова, Віталія Миколенка, Володимира Бражка, Олександра Піхальонока, Руслана Маліновського, Андрія Луніна, Олександра Зінченка, Тараса Степаненка та Андрія Ярмоленка. Може лише зіграти проти “локомотиву” Степаненко. За словами українського тренера, опорний хавбек “Шахтаря” готувався до цього матчу у загальній групі. Втім, таке враження, що такі вимушені зміни тільки зіграли на руку першій команді країни.

Що потрібно робити українцям у двобої з чехами, щоб і тут забрати три очки? Та все те саме. Свої моменти ми знайдемо, головне – витримати тиск та не посипатися. Знову ж таки у куті стоїть приславута організація та структура. Потрібно забезпечити мінімум провалів та вільних зон за власними силами. Якраз за це ми і поплатилися у першій грі з підопічними Івана Гашека.

Сам ж Сергій Ребров також налаштований рішуче, та вірить у власних футболістів.

“Свою попередню гру вони проводили майже тим же складом. У цієї команди вже багато років практично не міняється склад. Так, після програної першої гри вони змінили дуже багато гравців. У них дуже гарний склад, є по декілька гравців високого рівня на кожну позицію. Готуємося дуже серйозно. Ми повинні поважати суперника, але думати про свою гру.

Я ніколи не говорив, що ми розглядаємо даний турнір виключно як підготовку. Через нього ми можемо потрапити на чемпіонат світу, тому кожна гра важлива. Але ми повинні давати шанс молодим гравцям, тим, хто показує себе в українському та європейських чемпіонатах. Ми викликали достатнього футболістів, які проявляють себе в чемпіонаті. Будь-яка гра збірної України — свято, подія для всієї країни. Тому ми налаштовуємося на перемогу завтра, будемо все робити для цього”, – поділився думками Сергій Станіславович перед грою з Чехією.

Орієнтовний склад збірної України: Трубін, Конопля, Забарний, Таловєров, Матвієнко, Судаков, Калюжний, Шапаренко, Зубков, Довбик, Мудрик.

Чехія: останні новини

Банда Івана Гашека, як і ми, провально стартувала у цій кампанії Ліги націй. Зокрема, чехи на виїзді розгромно поступились для збірної Грузії (1:4). Проте, після цього чехи виправились та здобули дві перемоги поспіль. Одна була зафіксована у вересневій грі з нами (3:2), інша – у цю п’ятницю з албанцями Сільвіньо (2:0).

Чехія – міцний горішок та досвідчений боєць. Команда Гашека дуже вміло карає своїх опонентів за вільні зони. А ми останнім часом якраз і дуже “любимо” дарувати цей простір для суперників. Що і показав в принципі перший матч з Чехією у цьому сезоні.

Перемога над українцями дасть змогу “народній команді” закріпитися в якості лідера. Тому, про відсутність мотивації у чехів говорити точно не приходиться. Чеські футболісти точно вийдуть зарядженими проти нас та захочуть вигризти будь якою ціною ці три залікові бали.

Та і недооцінки, знову ж таки в нашому стилі, у чехів точно не буде. Іван Гашек з повагою ставиться до збірної Сергія Реброва та відповідним чином налаштовує своїх підопічних.

“Я радий, що нам вдалося провести цей матч. Він був непростим, суперник якісний. Ми виграли завдяки інтенсивності. Пресингували, були на висоті, забирали м’ячі, діяли активно. Нам би хотілося продовжувати проводити такі матчі. Через три дні ми повинні бути готові й повторити таку гру проти України. Тримали в голові майбутній матч з Україною.

Важливо, щоб ми були готові через два дні й змогли повторити те, що нам вдалося сьогодні. Часу на відновлення буде небагато. Залежно від стану хлопців ухвалимо рішення про те, які зміни потрібно внести в наш стартовий склад на матч з Україною”, – розповів наставник збірної Чехії після перемоги над Албанією.

Орієнтовний склад збірної Чехії: Коварж, Вітік, Голеш, Боржіл, Цоуфал, Соучек, Черв, Провод, Черни, Хори, Шульц.

Україна – Чехія. Особисті зустрічі

На офіційному рівні ці збірні провели між собою 3 очні поєдинки. І ще три рази Україна та Чехія зіграли між собою товариські ігри. В офіційних матчах статистична перевага на нашому боці, однак загалом – за перемогами паритет. Восстаннє нам вдавалось переграти “народну команду” ще у далекому 2018-му році. На той момент ще під керівництвом нинішнього очільника УАФ – Андрія Шевченка.

Статистика очних поєдинків:

Перемоги: 2:2

Забиті м’ячі: 6:9

В середньому голів за матч: 1.00 – 1.50

Найбільша перемога: 4:0

Максимович Назар

Recent Posts

Ребров оголосив заявку збірної України на матч з Чехією

Збірна України зіграє з Чехією у номінально домашньому матчі четвертого туру Ліги націй у понеділок,…

3 хв. ago

Заховайло: Україна не буде діяти першим номером у матчі з Чехією

Футбольний менеджер та агент В'ячеслав Заховайло вважає, що у матчі Україна – Чехія в Лізі…

6 хв. ago

Екстренер Шахтаря хоче взимку орендувати Мудрика

23-річний вінгер «Челсі» Михайло Мудрик може залишити лондонський клуб взимку 2024 року.Читати далі

3 години ago

Зідан назвав гравця, який найбільше заслужив на ЗМ, але не отримав його

Легендарний французький футболіст і тренер Зінедін Зідан назвав футболіста, який найбільше заслужив на ЗМ, але…

3 години ago

Дженоа просунулась у переговорах щодо контракту з Балотеллі

Дженоа пропонує Маріо Балотеллі укласти короткостроковий контракт, повідомляє інсайдер Ніколо Скіра.Читати далі

3 години ago

Ліонель Мессі – фаворит на «Супер Золотий М’яч» для найкращого футболіста за 30 років

На думку букмекерів, Ліонель Мессі – головний кандидат на звання найкращого футболіста планети за останні…

3 години ago