Categories: Ліга Націй

Ліги націй. Результати та огляд матчів неділі

У неділю, 13 жовтня, відбулося 8 матчів 4 раунду Ліги націй УЄФА сезону-2024/2025.

У центральному матчі дня збірна Англії впевнено Фінляндією, а Австрія розгромила Норвегію. Також Вірменія поступилася Півічній Македонії в останньому матчі Олександра Петракова.

Ліга націй сезону-2024/25
4 тур, 13 жовтня

Ліга В

Казахстан – Словенія 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 – 55 Млакар

Поєдинок відбувся на стадіоні Алмати Орталик та завершився з рахунком 1:0 на користь словенців. Єдиний гол на 55 хвилині забив Ян Млакар, який потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, відправивши м’яч у ворота суперників.

Словенія з 7 очками займає другу позицію у групі, у лідера Норвегії також 7 балів, але мають одну гру в запасі. Казахстан після чотирьох матчів має лише 1 очко та різницю забитих та пропущених м’ячів 0:8.

Фінляндія – Англія 1:3 (0:1)

Голи: 0:1 – 18 Гріліш, 0:2 – 74 Александер-Арнольд, 0:3 – 84 Райз, 1:3 – 87 Хосконен

На 18-й хвилині півзахисник Джек Гриліш відкрив рахунок після красивої передачі Анхеля Гомеса. Трент Александер-Арнольд збільшив перевагу англійців на 74-й хвилині, а Деклан Райс довів рахунок до розгромного на 84-й хвилині, отримавши пас від Оллі Уоткінса. Господарі поля змогли скоротити відставання на 87-й хвилині завдяки голу захисника Артту Хосконена.

Греція – Ірландія 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 – Бакасетас 48, 2:0 – Манталос 90+2

У першому таймі гравці збірної Греції контролювали хід гри та створили безліч гольових моментів. Але забити за перші 45 хвилин не вдалося.

Лише почалася друга половини гри, як Анастасіос Бакасетас ударом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок у матчі. Допоміг гравцю збірної Греції рикошет від Каойміна Каллехера.

Вже у доданий арбітр час Петрос Манталос скористався помилкою голкіпера і подвоїв перевагу Греції – 2:0.

Австрія – Норвегія 5:1 (1:1)

Голи: 1:0 – Арнаутович 8, 1:1 – Сорлот 39, 2:1 – Арнаутович 49, 3:1 – Лінгар 58, 4:1 – Пош 62, 5:1 – Грегорич 71

Збірна Австрії здобула переконливу перемогу над Норвегією з рахунком 5:1 у матчі групи В3 Ліги націй. Ця гра стала останнім шансом для австрійців поборотися за лідерство у групі, і вони із завданням упоралися.

Рахунок на 8-й хвилині відкрив Марко Арнаутович, пробивши по воротах після подачі з підступів до штрафного майданчика – 1:0.

Наприкінці першого тайму Юліан Рюерсон подав м’яч у штрафний майданчик, і Александер Сорлот зумів зрівняти рахунок – 1:1. Однак у другому таймі Арнаутович знову вивів австрійців уперед, виконавши пенальті.

Далі були голи Філіпа Лінхарта, Штефана Поша і Міхаеля Грегоріча, що в підсумку завершило матч з розгромним рахунком 5:1 на користь Австрії.

Тепер Австрія, Норвегія та Словенія мають сім очок, а Казахстан замикає групу з одним очком. Раніше у четвертому турі Казахстан програв Словенії.

Ліга С

Вірменія  Північна Македонія 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 – 82 Міовські, 0:2 – 85 Алімі

Відбулися матчі 4 туру Ліги націй. У Лізі С збірна Вірменії, яку тренує український фахівець Олександр Петраков, зазнала поразки від Північної Македонії з рахунком 0:2.

Турнірна таблиця виглядає так: Північна Македонія набрала 10 очок і лідирує, Вірменія з 4 очками посідає друге місце, Латвія набрала 3 очки, а Фарерські острови — 2.

Фарерські Острови – Латвія 1:1

Голи: 1:0 – Серенсен 40, 1:1 – Сітс 69

Весь матч у гостей провів Андрейс Циганікс, екс-гравець луганської Зорі, племінник журналіста Ігоря Циганика.

Ліга D

Ліхтенштейн – Гібралтар 0:0

Ліхтенштейн підійшов до гри після перемоги над Гонконгом (1:0) у контрольному поєдинку, перервавши затяжну серію без перемог із 41 матчу.

Гра почалася повільно, і єдиний удар у площину було зафіксовано за чотири хвилини до перерви. У другому таймі Гібралтар зміг забити, але гол було скасовано VAR. Наприкінці Ліхтенштейн отримав шанс забити пенальті, але удар Ніколаса Хаслера був врятований воротарем Гібралтару Бредлі Бандою.

Гібралтар залишається на першому місці в групі з одним виграшем та двома нічиїми, а Ліхтенштейн все ще без перемог у Лізі націй, і має два очки. Три очки у цій групі набрало Сан-Марино. Нагадаємо, переможець групи безпосередньо виходить до Ліги C, а команда, яка посіла друге місце, гратиме плей-офф із командою з Ліги С.

Мальта – Молдова 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 – 87 Теума (пен)

Збірна Молдови провела матч Ліги націй проти Мальти, який завершився поразкою молдаван 0:1. Команда Сергія Клещенка була близькою до виходу в дивізіон C, проте не змогла реалізувати свої моменти. 

А наприкінці зустрічі Молдова пропустила з пенальті: Теума впевнено реалізував удар, розвівши м’яч та воротаря по різних кутах. На 90+5-й хвилині Мальта знову отримала шанс на пенальті, але Теума пробив вище воріт.

Гравець львівських Карпат Владислав Бабогло відіграв увесь матч за Молдову.

Після цього матчу в обох команд по шість очок і вони ділять перше місце в групі. Андорра має 0 очок. Нагадаємо, переможець групи безпосередньо виходить до Ліги C, а команда, яка посіла друге місце, гратиме плей-офф із командою з Ліги С.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Грозний: У Чехії немає таких конструктивних футболістів, як Шапаренко та Судаков

В’ячеслав Грозний вважає, що в складі збірної Чехії немає футболістів, які впливають на гру так,…

1 годину ago

Лі Карслі: Ця робота заслуговує на тренера світового рівня, а я ще на шляху до цього

Виконувач обов'язків головного тренера збірної Англії Лі Карслі поділився думками після перемоги над Фінляндією (3:1) в матчі Ліги націй. Читати далі

2 години ago

США в дебютному матчі Почеттіно перемгли Панаму з гравцем Динамо у складі

Маурісіо Почеттіно провів перший матч на чолі збірної США в ролі головного тренера.Читати далі

3 години ago

Гвардіола назвав найскладнішого суперника в своїй тренерській кар’єрі

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола зізнався, що найважчим суперником у його тренерській кар’єрі був…

3 години ago

Екстренер Боруссії Дортмунд може очолити Манчестер Юнайтед

Колишній наставник Боруссії Дортмунд Едін Терзич увійшов до числа претендентів на посаду головного тренера Манчестер…

4 години ago

Іспанія залишилася без Ямала на матч Ліги націй проти Сербії

17-річний іспанський півзахисник Ламін Ямал залишив розташування збірної Іспанії та повертається до «Барселони».Читати далі

4 години ago