Віктор Вацко: По-людськи дуже шкода Буяльського, він заслужив бути у збірній

Коментатор Віктор Вацко висловився щодо рішення головного тренера збірної України Олександра Петракова відправити додому хавбека «Динамо» Віталія Буяльського.

«Ми очікували, що хтось покине збірну, адже приїжджають легіонери. Найбільше мені шкода у цій ситуації Віталія Буяльського. Він – найкраща і найгостріша «десятка» УПЛ, із його вмінням знайти вільний простір, атакувати ворота суперника з глибини, з вмінням створити простір для партнера та його відчуттям позиції та моменту.

У цьому аспекті, на мій погляд, в УПЛ він – унікальна постать. Не знаю іншого такого футболіста з українським паспортом. Зараз у Буяльського прекрасний сезон. Ми трішки забули про це, але згадуємо осінь – у нього 9 забитих м’ячів у 16 матчах. Це дуже і дуже серйозний результат.

Якщо дивитися на схему, то проблема Буяльського, що центр півзахисту в нашій збірній закритий абсолютно. Не беручи опорних півзахисників, той же Шапаренко, Малиновський та Зінченко чудово проявили себе як «вісімки» у кваліфікації, Шапаренко і Малиновський можуть зіграти ще й на позиції «десятки».

Також є Піхальонок, який в останніх матчах вразив усіх своєю грою, який теж є хорошою «вісімкою». Він також, як я розумію, є вибором Олександра Петракова. На цій позиції може і Сидорчук зіграти, адже в «Динамо» під керівництвом Реброва у схемі 4-1-4-1 Сергій грав, як один із «восьмих» номерів, тож за потреби здатний закрити цю позицію.

Зважаючи на це, у нас виходить 5 футболістів на дві позиції, з якими Петраков грав у кваліфікації й які давали йому результат. Звичайно, мені по-людськи дуже шкода Віталія Буяльського, я вважаю, що він заслужив бути у збірній. Але з іншого боку, я розумію, що це дуже важкий вибір Перакова, який ми у цьому випадку повинні поважати. Тому що відповідальність за результат несе головний тренер збірної.

Зараз я бачу, що Буяльського десь витіснив з обойми збірної Піхальонок. Тут ще є цікавий нюанс, що Віталію вже 29 років, за мірками УПЛ він – зірковий футболіст. Якщо він не потрапляє у склад, чи готовий він сидіти на лаві запасних? Чи готовий він це нормально сприймати? Тут вже філософське питання…» – сказав Вацко в ефірі авторської програми Вацко on air.

Підлісний Артем

Recent Posts

Тіаго Мотта: Вісім чи дев’ять команд можуть виграти цю ЛЧ

Головний тренер Ювентуса Тіаго Мотта розповів, чого чекає від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з ПСВ.Читати…

9 хв. ago

Голкіпер Миная: “Щура” в команді немає, матч проти Ниви ніхто не здавав

Голкіпер "Миная" Максим Росул висловився щодо матчу Першої ліги проти "Ниви" з Тернополя (0:2), довкола…

14 хв. ago

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

18 хв. ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

19 хв. ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

20 хв. ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

27 хв. ago