Дмитро Михайленко: Нам потрібні хороші спаринги

Юнацька збірна України U-19 розпочала тренувальний збір в Іспанії. В Марбельї синьо-жовті зіграють на турнірі за участі чотирьох збірних.

11 жовтня відбудуться півфінали Україна – Нідерланди та Англія – Швеція. На 14 жовтня заплановані матч за третє місце й фінал.

Про підготовку збірної України U-19 офіційному сайту УАФ розповів головний тренер нашої команди Дмитро Михайленко.

– На цьому зборі два поєдинки на турнірі в Марбельї будуть як плацдарм для того, щоб знайти найкращі поєднання футболістів в обороні та в атаці. Нам потрібні хороші спаринги, щоб зрозуміти, яких гравців краще використовувати в різних тактичних схемах.

У нас є нові виконавці, яких тренерський штаб хоче побачити на власні очі. Це ті виконавці, які чудово проявили себе у вересні-жовтні на клубному рівні. І вже після цього збору ми визначимося, хто поїде на кваліфікацію чемпіонату Європи.

У нас велика конкуренція, є дуже талановиті футболісти середньої лінії, також є багато гравців, які мають добрий вигляд в атаці, але нам потрібно зрозуміти, який вигляд ці хлопці матимуть на рівні збірних.

Незважаючи на те, що у спарингах на зборі в Іспанії нам протистоятимуть команди, які на рік молодші, важливість ігор від цього не змінюється. Насамперед ми дивимося на своїх футболістів. Потрібно для себе зрозуміти, яких гравців краще використовувати в тій чи іншій ситуації. Ми недовго працюємо разом, але в нас є виконавці, яким більше подобається, коли команда захищається, а є група гравців, яким більше хочеться атакувати. Це все треба привести до спільного знаменника. Нам потрібно використати будь-який шанс, щоб мати кращу зіграність, щоб до офіційних матчів підійти підготовленими якнайкраще, – сказав Михайленко.

Нагадаємо, юнацька збірна України U-19 із 13-го до 19 листопада в Нідерландах братиме участь у кваліфікаційному раунді Євро-2025. Окрім господарів, синьо-жовтим протистоятимуть збірні Казахстану та Словенії.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Бізімана отримав виклик до збірної Руанди на матчі кваліфікації КАН-2025 проти Беніну

Півзахисник Кривбасу Джихад Бізімана отримав виклик до збірної Руанди на матчі кваліфікації Кубка Африканський Націй-2025 проти Беніну.Читати далі

3 хв. ago

Манчестер Сіті звинуватив Прем’єр-лігу в маніпуляції результатами судового розгляду

"Манчестер Сіті" звинуватив Прем'єр-лігу у введенні в оману щодо результатів судового розгляду, пов'язаного з правилами…

14 хв. ago

Президент Вереса: Зараз у нас найсильніший склад за п’ять років

Президент "Вереса" Іван Надєїн поміркував про останні матчі команди, а також впевнений, що нинішній склад…

20 хв. ago

Лупашко міг очолити інший амбіційний клуб України

Президент «Буковини» Володимир Дубинський розповів про те, що нинішній головний тренер львівських «Карпат» Владислав Лупашко…

21 хв. ago

9-й тур Другої ліги мовою чисел та фактів

Перша поразка Чернігова, дубль граючого президента та сьома перемога поспіль Колоса. Найцікавіші події чергового туру…

22 хв. ago

Форварда Кривбаса викликано до збірної Нігера на матчі Кубка Африки

Нападник "Кривбасу" Даніель Соса отримав виклик і вирушив у розташування збірної Нігера на матчі відбору…

23 хв. ago