Ла Ліга. Жирона без Циганкова перемогла Атлетік – гості не реалізували два пенальті

Віктор Циганков отримав пошкодження, яке не дозволить йому зіграти ні сьогодні, ні під час міжнародної перерви за збірну України. Але турнірні завдання команди Мічела нікуди не зникають.

Ла Ліга, 9-й тур.

Жирона – Атлетік 2 : 1.

1 – 0. Аспрілья – 39.

1 – 1. Сансет – 41.

2 – 1. Стуані – 90+9-пен.

Нереалізовані пенальті: Беренгер (Атлетік) – 28хв, Еррера (Атлетік) – 58хв.

Вил: Паредес (Атлетік) – 90+8 друга жовта картка.

Віктор Циганков через травму ще довго не допоможе своїй команді. Українець підтримував господарів з трибун. Божевільна зустрічз відчутною перевагою басків. У господарів пригадати тільки вихід фактично сам на сам, який змарнував Данджума прямолінійним ударом у голкіпера. І гол. Геніальне за своєю хитрістю виконання. Ясер Аспрілья, який вийшов на позиції Циганкова подав з району кута штрафного, Гутьєрес пропустив перед самісіньким воротарем, і снаряд прошмигнув у сітку.

Що й казати, якщо гості заробили в цьому матчі тільки пенальті 2. І тут на сцену вийшов колишній голкіпер Тоттенхема і Фулхема серед тижня парирував 11-метровий у матчі проти Фейєнорда в рамках Ліги чемпіонів. А сьогодні взяв відразу 3 (ТРИ) пенальті! Спершу Беренгер спіймав Арнау Мартінеса на підніжці. Сам же постраждалий виконував у кут, але недостатньо потужно. Пауло не гадав, а реагував по удару – блискуча дія від 32-річного голкіпера раз.

У другій половині Іньякі Вільямс заробив пенальті й також вирішив пробивати. Перед тим, до слова, начебто підіграв собі рукою, але на VAR і головний суддя вирішили закрити на це очі. Спершу Гассаніга вийшов з-за лінії воріт обома ногами, тому дали перебити. Помінявся і пенальтист. Однак аргентинець потягнув удар ще й від Еррери. По суті ЧОТИРИ відбиті пенальті за 4 дні від Гассаніги.

Жирона на підйомі після такого почала шалено тиснути на ворота Атлетіка. Кілька разів емоційно вимагали пенальті в неоднозначних епізодах, кілька сейвів Падільї і промахів. А на 90+7 арбітр таки призначив 11-метровий. Паредес хапнув за футболку Крейчі, який вибігав на кутовому, й отримав другу жовту. Стуані вийшов на заміну під цей вирішальний удар. Пенальті мав шанс парирувати Алекс Паділья, але снаряд від його рукавичок проліз у ціль.

Жирона перериває більш ніж місячну серію з 6 матчів без перемог у всіх турнірах після лише 2 нічиїх і 4 поразок. Команда Циганкова набирає 12 очок і піднімається на 11 рядок. До шостого в таблиці Атлетіка, а з ним і єврокубкової зони, лише 2 бали відставання.

Максимович Назар

Recent Posts

Імад Ашур: Головне, щоб в якийсь момент ми не стали самовпевненими або пихатими

Головний тренер "Полісся" Імад Ашур в коментарі пресслужбі клубу оцінив гру 9-го туру чемпіонату України…

5 хв. ago

15 хвилин для Мудрика. Відомі оцінки українця за матч проти Ноттінгема

Український півзахисник "Челсі" Михайло Мудрик взяв участь у поєдинку 7-го туру АПЛ проти "Ноттінгема" (1:1).Читати…

13 хв. ago

Джерело: Макуана повернувся до першої команди Полісся

Футболіст житомирського Полісся Бені Макуана повернувся до тренувань із першою командою після покарання за непрофесійне…

20 хв. ago

Сергій Рибалка продовжить кар’єру в аматорському клубі

Вихованець київського «Динамо» Сергій Рибалка, який перебував у статусі вільного агента з літа, буде виступати…

24 хв. ago

Георгій Судаков: Були моменти, маю голи. Були шанси забити ще, але не використав

Хавбек «Шахтаря» Георгій Судаков прокоментував покер у ворота ЛНЗ (5:1) в матчі УПЛ.Читати далі

26 хв. ago

Чемпіонат Австрії. ЛАСК з Таловєровим у складі розгромив Клагенфурт

У межах 9-го туру австрійської Бундесліги ЛАСК захисника збірної України Максима Таловєрова на своєму стадіоні…

1 годину ago