Categories: УПЛ

УПЛ. Перша домашня звитяга в сезоні – Верес переміг Зорю

Зустріч в Рівному нестабільних команд ліги – Верес приймав Зорю

УПЛ, 9-й тур.

Верес Рівне – Зоря Луганськ 2 : 1.

0 – 1. Горбач – 9.

1 – 1. Мрвальєвич – 18.

2 – 1. Луан – 54.

Верес підійшов до протистояння з Зорею не в найкращому гуморі. Підопічні Олега Шандрука не знали смаку перемог вже чотири матчі поспіль і лише на одне очко випереджали головних аутсайдерів сезону – Оболонь та Інгулець. Натомість Зоря після двох поразок нарешті перемогла (у попередньому турі була бита Ворскла) і розраховувала закріпити свій успіх у турнірній таблиці. Щобільше, сьогодні свій 38-й день народження святкував наставник луганців Младен Бартуловіч, тож подарунок для головного тренера був питанням честі.

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі: Мрвальєвіч після подачі Луана бив головою по центру воріт, але м’яч з відскоком від газону перестрибнув через ворота. У наступному епізоді Зоря вийшла вперед – флангова атака правим флангом завершилась дебютним голом Горбача. Жуніньйо з центру віддав праворуч на Антюха, той протягнув м’яч майже до лінії поля і прострілив в район одинадцятиметрової позначки – форвард Динамо у дотик замкнув повз голкіпера. У відповідь Годя з розвороту намагався поцілити у дальній кут – повз ворота.

За трохи Шарай втік лівим флангом, поклав на газон Жунінью і віддав в центр на Годю – той намагався пробити з льоту, але послав м’яч значно вище. У наступній атаці Верес зрівняв: Протасевич навісив вже з правого флангу (після відскоку від захисника Зорі) і Мрвальєвіч головою вгатив сферу у сітку.

В середині тайму Горбач втік по лівому флангу, увірвався у штрафний і майже під нульовим кутом бив – Кожухар виніс на кутовий. На 38-й хвилині Будківський вивів Зорю вперед, але зробив це вже після свитку про порушення правил. Згодом мав забивати Верес – Шарай цілив під поперечину – але Турбаєвський у карколомному стрибку перевів на кутовий.

У перерві Шандрук вимушений був змінити голкіперів – замість Кожухаря вийшов Когут. У другій половині зустрічі дуель без центра поля продовжилась. Антюх віддав діагональ у штрафний майданчик під удар Вантуху, однак Роман з гострого кута пробив вище воріт. У відповідь Сікейра стріляв з-за меж штрафного по центру – Турбаєвський забрав. А на 55-й хвилині Верес вийшов вперед: Луан перебуваючи на лівому фланзі встиг на передачу в центр, змістився правіше і потужно закрутив у ближній кут – перший гол Кампоса в Україні.

Як же не забив Антюх!!! Вантух вирізав довжелезну діагональ на праву стійку і Денис потужним замиканням струсонув поперечину. Верес продовжив активно контратакувати: Шарай отримав передачу ліворуч і з меж штрафного стріляв у ближній кут – впритирку зі стійкою.

За 15 хвилин до завершення матчу важкої травми зазнав Василь Гакман – захисника Вереса на ношах відправили у карету швидкої допомоги. Замість нього вперше в сезоні на полі з’явився Даниїл Чечер – син екс-зірки збірної України В’ячеслава Чечера. На останній хвилині Будківський міг рятувати для Зорі нічию, але Гончаренко зняв м’яч з ноги Пилипа.

Перемога дозволила Вересу набрати 9 очок і піднятись на 11-ту сходинку турнірної таблиці, Зоря з 12-ма пунктами залишилась сьомою.

Максимович Назар

Recent Posts

Друга ліга. Полісся-2 розгромило Ниву-2 і стало одноосібним лідером

У Другій лізі відбуваються матчі 9-го туруЧитати далі

13 хв. ago

Младен Бартуловіч: Дуже прикра для нас поразка

Тренер луганської «Зорі» Младен Бартуловіч про гру проти «Вереса»:Читати далі

20 хв. ago

Чому не грає Яремчук? В Греції розповіли, що сталося між українцем і головним тренером Олімпіакоса

Грецьке видання розповіло про труднощі, які має форвард національної збірної України Роман Яремчук відтоді, як…

57 хв. ago

Друга ліга. Вінницька Нива закамбечила у матчі з “двієчкою” Металіста 1925

У другій лізі відбуваються матчі 9-го туруЧитати далі

60 хв. ago

Перша ліга. ЮКСА в надрезультативному матчі поступився Кудрівці

У суботу пройшов один матч у Києві - заключний поєдинок 10-го туру.Читати далі

2 години ago

УПЛ U19. Динамо розгромило Кривбас

У суботу, 5-го жовтня, команда «Динамо» U19 провела матч 9 туру першості України серед юнацьких…

2 години ago