Categories: Єврокубки

Михайло Кополовець: Реальна ціна за Судакова – 15-20 млн, а не 50, як хоче Шахтар

Колишній гравець “Карпат” Михайло Кополовець поділилився думками про невдалі виступи наших клубів у єврокубках.

– “Шахтар” і “Динамо” не забили жодного голу за два тури єврокубків, практично не завдаючи ударів у площину воріт суперників. Поки від гри наших грандів у Європі віє безнадією. У чому причина?

– Це реальний рівень нашого футболу сьогодні, тому результатами я не здивований. Я нічого не чекаю від наших клубів у єврокубках. З цим треба змиритися. У наших найкращих команд взагалі не було шансів із середняками Серії А та Бундесліги.

Наш сьогоднішній рівень – це Ліга конференцій. Звичайно, ми можемо брати участь і в ЛЧ, і в ЛЄ, але там нас будуть вовтузити. Ми не можемо чогось добиватися у цих турнірах. Висококласних легіонерів нема, чемпіонат України мертвий! Більшість гравців, які сьогодні грають в УПЛ, ніколи не б не грали у чемпіонаті 10 років тому.

Рівень нашого чемпіонату зараз дуже слабкий і це відгукується на єврокубках. Нас просто возять рилом об газон. Коли УПЛ була сильною, то той же Шахтар обігравав Челсі, і грав на рівних з Манчестер Сіті, Ювентусом.

А тепер подивіться, що зробила за Шахтарем Аталанта сьогодні! Таке відчуття, що “гірники” під водою грали, настільки все повільно робили. Італійці були швидші і міцніші у всіх компонентах. Наші команди сьогодні апріорі не можуть на рівних змагатися із середняками топ-чемпіонатів.

– Наскільки тепер впала ціна на лідерів “Динамо” і “Шахтаря” після невдалих матчах у єврокубках?

– За 50-60 мільйонів вже нікого не продадуть! Ціни на наших гравців суттєво впали. Виступи в УПЛ не показник для європейських скаутів, а в єврокубках і на Євро ми провалилися. Реальна ціна за Судакова зараз – це 15-20 млн, а не 50, як хоче “Шахтар”.

За 50 мільйонів є купа класних футболістів, які вже грають у Європі. Судаков хороший футболіст, але щоб коштувати 50 млн, він повинен показувати свій рівень за збірну і в єврокубках, а результати там не найкращі.

Згадайте продаж Мудрика. Михайло показав свій рівень проти “Аяксу” та в Лізі чемпіонів. Саме на це “Челсі” й клюнув! – сказав Кополовець для Sport-express.

Максимович Назар

Recent Posts

Чемпіонат Польщі. Асист Хланя не допоміг Лехії уникнути поразки від Сталі

У черговому турі чемпіонату Польщі свій матч провели Сталь Мелецья і Лехія, у складі гданського…

4 хв. ago

УПЛ U19. Ворскла впевнено перемогла Полісся

В межах 9-го туру чемпіонату юнацьких команд полтавська Ворскла приймала житомирське Полісся.Читати далі

12 хв. ago

УПЛ. Перша домашня звитяга в сезоні – Верес переміг Зорю

Зустріч в Рівному нестабільних команд ліги - Верес приймав ЗорюЧитати далі

22 хв. ago

ЗМІ: Юріча можуть звільнити. Заміною хорвату може стати… Даніеле Де Россі

Робота Івана Юріча на тренерському містку Роми може виявитися абсурдно короткою.Читати далі

32 хв. ago

Владислав Лупашко: У матчі проти Полісся ми продемонстрували найкращу гру в УПЛ

Наставник "Карпат" Владислав Лупашко порівняв роботу головного тренера в УПЛ і в першлі лізі та…

2 години ago