Categories: Єврокубки

Йожеф Сабо: Сьогоднішні Динамо і Шахтар – найслабші за всю історію

Колишній тренер “Динамо” та збірної України Йожеф Сабо поділився думками про невдалі виступи українських клубів у єврокубках.

– Найстрашніше не результат, а те – що гри немає. Ми навіть забити не можемо! У нас не було жодного стовідсоткового моменту, і це лякає. На жаль, наші клуби сьогодні на дуже низькому рівні. Найкращі гравці роз’їхалися з нашого чемпіонату і рівень УПЛ котиться вниз. У футболістів “Динамо” і “Шахтаря” немає класу: не можуть обробити м’яч, постійно віддають передачі назад.

Наші великі тренери, той же Лобановський, прекрасно розуміли, що ми відстаємо в технічному плані від Заходу, тому ми маємо їх перебігати фізично. Саме тому в Лобановського були божевільні навантаження. А сьогодні ми втратили наш головний козир – фізику. Тепер ми не перевершуємо в цьому європейські команди.

Контролюємо м’яч на своїй половині – це що таке? Кому нахрін потрібні ці передачі?! Цим беззубим контролем уже ніхто в Європі не користується, навіть “Ман Сіті”! “Динамо” і “Шахтарю” дають контролювати м’яч суперники, коли осмислено сідають назад, щоб грати на контратаках.

Поки що сьогоднішні “Динамо” і “Шахтар” виглядають, як найслабші у своїй історії. Я не пам’ятаю, щоб наші команди виступали в Європі так безнадійно. Це не критика, а біль мого серця і душі.

Ось від матчу “Порту” – “Манчестер Юнайтед” я отримав справжнє задоволення. МЮ в додатковий час зрівняв рахунок із кутового – 3:3. Божевілля! Ось це я розумію – футбол для глядачів.

– Наскільки тепер впала ціна на лідерів “Динамо” і “Шахтаря” після невдалих матчах у єврокубках?

– Наших футболістів уже й так перестали купувати. Он “Челсі” Мудрика купили і тепер самі не раді. Та й Довбик у “Ромі” не заграє, я впевнений. Читав якось, що Судакова мало не в “Реал” сватали.

Ви що, божевільні?! У футболі зовсім не розумієтеся?! Ванат теж у Європу не поїде. Ну куди йому? Пацанятко ще. Та й не буде він рости. У нього немає того, що є в інших класних форвардів: руху і нахабства. Нападники високого рівня весь час атакують і захищаються, а Ванат тільки біля захисника рухається, – сказав Сабо для Sport-express.

Максимович Назар

Recent Posts

Владислав Лупашко: У матчі проти Полісся ми продемонстрували найкращу гру в УПЛ

Наставник "Карпат" Владислав Лупашко порівняв роботу головного тренера в УПЛ і в першлі лізі та…

2 хв. ago

U-19: юнацька збірна України виступить на турнірі в іспанській Марбельї

Юнацька збірна України U-19 (футболісти не старші 2006 року народження) у межах підготовки до кваліфікації…

7 хв. ago

Екснападник Роми: Довбик – єдиний новачок римлян, який дає позитивні сигнали

Колишній форвард «Роми» відзначив українського нападника Артема Довбика.Читати далі

13 хв. ago

Ювентус вижене Погба навіть після скорочення бана за допінг

Ювентус зовсім не чекає Поля Погба з розкритими обіймами, хоча зірковому хавбеку вдалося скоротити свою…

16 хв. ago

Іспанські ЗМІ: Травма Циганкова – важкий удар для Жирони у ключовий момент сезону

Іспанські ЗМІ б'ють на сполох після новини про тривалу відсутність Віктора Циганкова через травму. "Травма…

18 хв. ago

Михайло Кополовець: Реальна ціна за Судакова – 15-20 млн, а не 50, як хоче Шахтар

Колишній гравець "Карпат" Михайло Кополовець поділилився думками про невдалі виступи наших клубів у єврокубках.Читати далі

23 хв. ago