Збірна України U-17 оголосила заявку на матчі кваліфікації Євро-2025

Головний тренер юнацької збірної Юрій Мороз визначився зі списком гравців, які будуть викликані на поєдинки відбору чемпіонату Європи.

Виклик у збірну отримали 20 футболістів, повідомляє офіційний сайт УАФ. Кістяк збірної становлять три вітчизняних клуби й легіонери. Найбільше гравців у команду делегував Шахтар (6 осіб). Рух представлений чотирма виконавцями, ще два футболісти – з Динамо.

Склад юнацької збірної України U-17:

Воротарі: Ростислав Баглай (Шахтар), Кирило Хадасевич (Вольфсбург, Німеччина), Єгор Крапівін (Еспаньйол, Іспанія).

Захисники: Нікіта Калюжний, Єгор Костюк, Ярослав Милокост, Єгор Оніщук (усі – Шахтар), Арсен Залипка, Дмитро Соломон (обидва – Рух), Нікіта Мальник (Імолезе, Італія), Олександр Ткаченко (Вердер, Німеччина).

Півзахисники: Павло Люсін, Іван Андрейко (обидва – Динамо), Артем Зубрій (Шахтар), Мухаммад Джурабаєв, Данило Слива (обидва – Рух), Ілля Кутья (Хайдук, Хорватія), Микола Петровський (Штутгарт, Німеччина), Арсеній Шишкевич (Ріу Аве, Португалія).

Нападники: Дмитро Зудін (Хайдук, Хорватія), Ілля Меньшиков (Аустрія, Австрія).

До слова, у вересні збірна U-17 провела підготовчий збір у Львові, де зіграла два спаринги: у першому – поступилась Руху U-19 (1:2), а в другому – Карпатам U-19 (1:3).

Нагадаємо, 5 жовтня юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2008 року народження) вирушить до Бельгії, де з 9-го до 15 жовтня проходитиме кваліфікаційний турнір Євро-2025 (U-17). Там підопічні Юрія Мороза зіграють проти господарів змагань, а також проти збірних Косова та Казахстану.

До другого раунду відбору вийдуть по дві найкращі команди кожної групи. Після цього 28 учасників навесні 2025 року в семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча й візьме участь у кваліфікації. Решта команд у другому раунді виступатимуть у Лізі В і боротимуться за місця в Лізі А першого відбірного етапу Євро-2027 (U-19).

Додамо, що Євро-2025 (U-17) стане для представників УЄФА відбором на чемпіонат світу 2025 року в категорії U-17, який пройде за участі 48-ми збірних у Катарі.

Максимович Назар

Recent Posts

Чемпіонат Туреччини. Різеспор переміг Антальяспор Петрусенка

У стартовому матчі 8-го туру турецької Суперліги «Антальяспор» українського хавбека Олександра Петрусенка на виїзді зустрічався…

2 години ago

Розкрито точний розмір преміальних, які отримують гравці Полісся

Журналіст-блогер Ігор Бурбас розповів про розмір бонусів для гравців житомирського Полісся, які ті отримують за…

2 години ago

Збірна Чехії оголосила склад на матчі з Албанією та Україною

Головний тренер збірної Чехії Іван Гашек оголосив імена виконавців, які готуватимуться до жовтневих матчів Ліги…

2 години ago

Збірна Грузії оголосила склад на матчі з Україною та Албанією

Головний тренер збірної Грузії Віллі Саньйоль оголосив склад команди, яка зіграє в жовтневих матчах Ліги…

2 години ago

Богдан Оринчак: у Групі А Другої ліги – запекла боротьба

У восьмому турі Другої ліги Героєм туру визнаний нападник НК Пробій Богдан ОринчакЧитати далі

3 години ago

В Ла Лізі назвали ім’я найкращого гравця вересня

Ламін Ямаль став гравцем місяця у Ла Лізі. У вересні нападник забив за "Барселону" 3…

3 години ago