Categories: Інше

Ветерани Карпат та збірна журналістів провели благодійний матч на Кубок Львова-2024

У Львові на стадіоні “Сокіл” ветерани “Карпат” та Збірна журналістів заради дітей-сиріт провели благодійний матч за “Кубок Львова”. Це вже п’яте протистояння в історії турніру, інформує ІА “Центр новин”.

У 2018 році карпатівці поступилися збірній журналістів по пенальті. У 2021 році володарями “Кубку Львова” стали команда Ветеранів, але журналісти зуміли відігратися у 2022 році. Минулого року сильнішими знову виявилися “Карпати”.

Завдяки проведенню тогорічного благодійного матчу, у львівському Будинку дитини №1 (КНП ЛОР “Львівський обласний спеціалізований будинок дитини “Любисток”) був побудований та відкритий дитячо-спортивний майданчик та футбольне поле для дітей-сиріт. А ще роком раніше, за результатами “Кубку Львова” відбувся ремонт та відкриття відремонтованих кімнат для дітей-сиріт з Луганщини і дітей, які проживають в будинку.

Основна мета цьогорічного Кубку – допомога дітям-сиротам і дітям переселенцям, збір коштів для Будинку дитини №1, в якому проживають діточки зі Східної України та навчально-реабілітаційного центру “Мрія”.

Організаторами матчу виступили: Інформаційне агентство “Центр новин”, Львівська асоціація футболу, Футбольний клуб “Львів”, Благодійний фонд “Братів Мкртчанів”, Благодійний фонд “Тарнавських”, Ветерани ФК “Карпати” та Збірна журналістів України.

Генеральний медіа-партнер матчу: “Труха-Україна”.

Партнери матчу: телеканали: Xsport, ПРЯМИЙ, Перший західний, в також 4 студія, Кулемет, Леополіс, Футбум, Львівський портал, Український футбол, Футбол.юа та магазин I Love Mommy, Галицька здоба.

Максим Лавриненко (засновник телеграм-проекту “Труха-Україна”): “Після повномасштабного вторгнення телеграм-канал “Труха-Україна” і наш благодійний фонд взялися допомагати тим, хто цього найбільше потребує. Це військові ЗСУ, постраждалі від прильотів ракет і звісно наші дітки. Нещодавно ми долучались до збору і побудови спортивного майданчика. Зараз нам представили новий проєкт і ми будемо думати, як це реалізувати – або власними силами, або долучати бізнес. Але діткам потрібно допомагати, адже це наше майбутнє, наші зірочки”.

Олександра Тарнавська (благодійний фонд “Тарнавських”): “Неймовірна рада бути присутня на сьогоднішньому благодійному матчі. Наш “фонд Тарнавських” вже неодноразово допомагає зокрема діткам-сиротам, діткам-переселенцям.

Минулого року ми долучились до створення дитячого майданчику у Будинку дитину.

Цього року також прийшли не з пустими руками. На ці кошти будуть купуватися всі необхідні речі, залучатися до роботи з дітками тренери. Малюки зможуть займатися, грати у футбол у теплій формі, новими м’ячиками, а головне – зростати здоровими”.

Габор Вайда (легенда “Карпат”, володар Суперкубка України серед ветеранів): “Шановні вболівальники, шановні футболісти, шановні журналісти. Дуже приємно сьогодні бути знову разом з вами. По добрій традиції це вже п’ята наша зустріч.

Кожну осінь ми зустрічаємось і не просто граємо в футбол, а виконуємо благодійну місію. Дуже дякую всім спонсорам, які підтримують цю добру справу. Пройде час і ці діточки виростуть в хороших людей. Дуже важлива, зворушлива зустріч, дуже правильна місія в цей нелегкий час”.

Павло Бабінчук (представник фонду братів Мкртчанів): “Брати Мкртчани родом із Донбасу, і вони дуже добре знають, що таке втратити свій дім, свій будинок. Для них допомогти таким діткам – це як допомогти самим собі. Вони розуміють проблеми, долучаються до багатьох заходів. Для таких діток ми зобов’язані робити більше. Вже працюємо над залученням міжнародних фондів, намагаємось вивозити діточок на реабілітацію за кордон – в Іспанію та Італію. Думаю, вже влітку дітки зможуть поїхати на реабілітацію”.

Після вступної частини діти-сироти отримали від організаторів та партнерів матчу теплі костюмчики, футбольну форму, спортивне спорядження та солодощі.

Самому ж поєдинку за “Кубок Львова-2025” передував національний гімн України у виконанні лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів, учасниці телевізійних шоу, співачки Нати Султан.

До слова, на благодійному заході також були присутні Роман Михайлів (президент ФК “Львів”) та Ярослав Грисьо (почесний президент Львівської асоціації футболу).

Ветерани “Карпат” – Збірна журналістів України 2:1

Голи: Андрій Тлумак (26), Андрій Тлумак (55) – Олексій Чиж (14)

Ветерани “Карпат”: Мельник Андрій, Шеремета Володимир, Сідельник Микола, Войтович Юрій, Самсон Годвін, Верчун Роман, Вовчук Любомир, Гринчишин Олександр, Дигас Андрій, Тлумак Андрій, Яцишин Назар, Кополовець Михайло, Ощипко Ігор, Ткачук Андрій, Лаба Роман, Сальник Олег, Єзерський Володимир.

Президент команди: Богдан Стронціцький.

Головний тренер: Габор Вайда.

Збірна журналістів: Максим Гіленко (УПЛ ТБ), Колодрубський Роман (футбольний коментатор), Великий Олесь (футзальний коментатор), Олег Чунис (спортивний коментатор), Володимир Дидик (спортивний коментатор), Дмитро Шеянов (шоумен), Козачок Сергій (Tribuna.com), Олексій Чиж (телеграм-канал “Львівич”), Ярослав Сиваківський (фрілансер), Євген Кузьменко (ІА “Центр новин”), Олександр Ващук (“Еспресо ТВ”), Олег Ящук (“Еспресо ТВ”, ветеран ЗСУ), Максим Лавриненко (засновник Телеграм-проекту Труха Україна), Василь Блешинець (журналіст, ветеран ЗСУ), Максим Фещук (футбольний експерт телеканалу УПЛ ТВ).

Формат матчу передбачав два тайми по 30 хвилин кожний.

Гра розпочалась з атак професіоналів, які зі стартових хвилин почали навантажувати роботою голкіпера журналістів Ярослава Сиваківського.

Журналісти відповіли сольним проходом Олеся Великого, який перевірив реакцію Андрія Мельника.

На 11 хвилині Максим Гіленко виконав націлену передачу з правого флангу, яку мали замикати партнери, але їм не вистачило лічених сантиметрів.

“Зелено-білі” відповіли двоходівкою Кополовець – Вовчук, останній пробив метрів з 15-ти – над поперечиною.

13 хвилина виявилася щасливою для журналістів. Після передачі низом від Фещука у штрафний “Карпат” Володимир Шеремета зіграв необачно проти Олеся Великого і Софія Причина (арбітр ФІФА та УПЛ, якій на лініях допомагали Олександра Вдовіна та Вероніка Смольська) не вагаючись вказала на позначку, а також пред’явила “гірчичник” досвідченому захиснику “Карпат”. Олексій Чиж холоднокровно реалізував свою спробу – 0:1.

Обмін гострими атаками продовжився: журналісти мали декілька спроб, щоб подвоїти свою перевагу, але “Карпати” діяли гостріше і відігрались на 26 хвилині. Михайло Кополовець виконав зручний простріл в район 11-метрової відмітки звідки Андрій Тлумак в дотик завдав точного удару – 1:1. Цей рахунок зберігся до кінця тайму.

У другій половині гри команди продовжили .дарувати глядачам цікавий футбол з купою моментів.

Гру журналістів вів Максим Фещук, який виступав і організатором атак, і виконавцем стандартних положень. Також запам’яталася атака за участі Максима Гіленка, який зі своєї половини поля віддав пас в розріз на хід Євгену Кузьменку. Форвард вийшов віч-на-віч з голкіпером ветеранів, пробивав на точність в дальній кут, але на заваді стала штанга! Майже відразу волю емоціям дав Михайло Кополовець, за що і отримав попередження від чарівної рефері.

Коли здавалося, що долю володаря Кубка не вдасться вирішити без післяматчевої лотереї пенальті, адже суперники дійсно вартували один одного, доля вдруге посміхнулася легендам “Карпат”. За 5 хвилин до закінчення основного часу капітан “зелено-білих” Андрій Тлумак оформив дубль. Причому другий гол вийшов майже під копірку до першого, різниця лише в тому, що цього разу прославленому воротарю, який тепер грає на позиції центрфорварда, асистував не Кополовець, а Ощіпко.

Журналісти побігли відігруватись, але забракло часу. 2:1, ветерани “Карпат” – володарі “Кубка Львова-2024”!

Андрій Тлумак (легенда “Карпат”): “Сьогодні була дуже цікава гра, але головне – це благодійність. Вдячний організаторам, ви робите велику справу в такий нелегкий час в країні. Ви знаходите сили та мужність, допомагаєте найменш захищеним. Якщо дітки будуть працювати над собою і правильно виховуватися, то вони неодмінно стануть гарними людьми, а це наше майбутнє”.

Олег Ящук (капітан збірної України, ветеран ЗСУ): “Перед грою я тримав за ручку дівчинку, яку звати Вікторія. Хочу, щоб в очах цих дітей був вогник, була надія. А також розуміння, що, переїхавши з Донбасу – з Лисичанська де я був і воював, з Сєвєродонецька, Бахмуту, Соледара – вони не залишаться наодинці зі своїми проблемами. Я був в тих містах і бачив ці долі, бачив, як люди залишаються без домівок, без майбутнього. Але у цих діток точно є майбутнє, вони в Україні, вони вдома і ми докладемо максимум зусиль, аби вони тут були адаптовані, щоб їх любили, поважали, цінили.

Сьогодні 10-річний ювілей збірній журналістів України, яку було створено завдяки Ользі та Галині Витак. Я тут вже більше як старожил та відповідаю за третій тайм, за дозвілля і дисципліну. Після повернення з Донбасу проходжу реабілітацію і футбол – для мене це також реабілітація. Спілкування з друзями, колегами, футболістами, з якими я колись співпрацював як журналіст телеканалів “Футбол 1,2,3” та “Еспресо ТВ”.

Була дуже гарна гра, радий, що сьогодні кістяк Збірної журналістів склали хлопці зі Львова. Ці хлопці демонструють хороший рівень та самовіддачу. Радий що всі змогли зібратись, що була така чудова атмосфера, як в старі добрі часи”.

Михайло Кополовець (легенда “Карпат”): “Дуже зрадів, коли отримав запрошення взяти участь у такому заході. Зідзвонилися з хлопцями і відразу погодилися, що потрібно підтримати цю акцію. Зараз у діточок також сірі будні, тому важливо робити їх життя трошки світлішим. Хочу побажати, щоб поскоріше закінчилася війна, зараз важко всім, але діточкам найважче.

Сьогодні я не забив, але віддав результативний пас. Тренер не просив забивати, у мене була інша задача – зробити яскравим цей матч і, думаю, нам всім разом це вдалося”.

Нагороди традиційно отримали не лише переможці, а й всі учасники Кубка.

Індивідуальні призи отримали:

  • Кращий тренер: Габор Вайда
  • Кращий форвард: Кополовець Михайло
  • Кращий захисник: Шеремета Володимир
  • Кращий воротар: Сиваківський Ярослав
  • Кращий гравець: Чунис Олег
  • Кращий бомбардир: Вовчук Любомир
Максимович Назар

Recent Posts

Директор Дженоа підтвердив продаж клубу

Генеральний директор Дженоа Андрес Бласкес прокоментував ситуацію з клубом і висловився щодо пошуку конкурента Руслану…

19 хв. ago

Ярмоленка та Сватка переведено з резервного до основного списку збірної України

Андрій Ярмоленко та Олександр Сваток переведені з резервного списку збірної України до основного.Читати далі

21 хв. ago

Олександр Бабич: Головні цифри – на табло

Головний тренер «Чорноморця» Олександр Бабич прокоментував перемогу над «Оболонню» в 9-му турі УПЛ – 1:0.Читати…

23 хв. ago

УПЛ. Карпати з нереалізованим пенальті зіграли нічию з Інгульцем

Ще один матч 9-го туру УПЛ пройшов в п'ятницю. "Карпати" на своєму полі зіграли з…

26 хв. ago

Ілля Квасниця: Рух вже розібрав гру Олександрії – це серйозна команда

Вінгер "Руху" Ілля Квасниця поділився думками про наступний матч з "Олександрією" у межах 9-го туру…

2 години ago

Юрій Мороз: Упевнений, що виступ в Іспанії стане гарним уроком для юних футболістів

Головний тренер юнацької збірної України U-16 (футболісти не старші 2009 року народження) Юрій Мороз підбив…

2 години ago