Categories: Єврокубки

Хоффенгайм – Динамо. Огляд післяматчевої німецької преси

Друга поразка у другому матчі поспіль від команди Олександра Шовковського наче як була прогнозованою, але від того залишила вона не менш гіркий посмак.

Ми очікували покращень у грі після провалу з “Лаціо” і, здається, ці покращення ми побачили, ну хоча б частково. От тільки результат залишився таким самим: поразка і нуль в графі очки, разом з тим 5 у графі пропущені голи.

Ми все ще чекаємо на перший гол киян у цьому сезоні Ліги Європи, а поки що можемо підбивати лише сумні підсумки. Зате у Німеччині від цієї перемоги журналісти були на сьомому небі від щастя. Нарешті “Гоффенгайм” перервав свою невдалу серію і команда разом з головним тренером може видихнути, хоча б на кілька днів. Погляньмо, що саме писали наші німецькі колеги про цю гру, що вони написали про команду Шовковського і як взагалі оцінили матч. Поїхали!

Про важливість даної перемоги для “Гоффенгайму” видання Bild пише вже у заголовку: “Проблиск надії для Матараццо: криза Гоффенгайму поки що поставлена на паузу”. Не дивно, що основний акцент вони зробили саме на своїй команді, яка перебуває у глибокій кризі і перемога у рамках Ліги Європи для них є справжнім ковтком свіжого повітря: “Після п’яти офіційних матчів без перемог і чотирьох поразок у Бундеслізі Гоффенгайм нарешті перемагає. У першому матчі проти Мідтьюланну вони вирвали нічию лиш на останніх хвилинах і чутки про ймовірне звільнення Пеллеґріно Матараццо невпинно зростали. Можливо, після цієї гри все тимчасово затихне”.

“Після першого забитого голу Гложеком, команда злегка розслабилась і не так активно бігла забивати другий. Могло скластись враження, що це ризикований стиль, втім у другому таймі був ще один точний удар, який встановив остаточний рахунок”. Також журналісти Bild нагадали, що для Матараццо матчі проти Динамо та “Штуттґарту” будуть вирішальними і успіх у них безпосередньо впливає на те, чи його звільнять. Один позитивний результат вже здобуто. От тільки хотілося б почитати хоч трішки про те, як вони оцінюють гру киян, втім про це у статті жодного слова.

“Дубль від Гложека допомагає здолати Київ”, — з таким заголовком вийшло видання Kicker. Команду Олександра Шовковського вони назвали “безневинною”, натякаючи на відверту слабкість атаки.

“У першому турі українська команда програла Лаціо з рахунком 3:0, що варто розуміти для контексту цієї гри. Команда Матараццо діяла впевнено та прямолінійно у своїх спробах забити гол. На початку матчу Гоффенгайм тотально домінував у матчі у просто не давав жодних шансів киянам якось вступити в цю гру”, — пишуть у виданні.

“Лише після перших 30 хвилин господарі віддали м’яч, заспокоїлись і це був шанс для киян якось відповісти. Але українці не знали, що з тим м’ячем робити, тому були такими скромними та безневинними, по суті не загрожуючи воротам Гоффенгайму. І в другому таймі майже нічого не змінилось в плані співвідношення сил, але вмикати високі швидкості не було необхідності, оскільки кияни майже не атакували”. Саму перемогу автори звіту назвали справедливою і відзначили, що атакувальна слабкість “Динамо” була обумовлена не лише слабкістю команди, але і злагодженою грою в обороні самого “Гоффенгайму”.

Видання Sport.de у своєму матеріалі зробили великий акцент на Гложеку, який і забив два голи. Також майже половина матеріалу була присвячено Матараццо, який знаходиться за крок від звільнення і саме ця тема хвилює німецьких журналістів найбільше.

Але оцінюючи гру своєї команди, вони були трохи різкішими у висловлюваннях. Гру вони назвали не дуже вдалою, більшість матчу гравці грали достатньо повільно та ліниво. “Але навіть цього вистачило, щоб обіграти українців”, — підсумували у виданні.

Журналісти Der Spiegel вийшли із заголовком: “Гоффенгайм та Матараццо можуть видихнути з полегшенням”. Саму перемогу вони, як і Bild з Kicker’ом, назвали справедливою і знайшли для господарів більше компліментів, аніж приводів для критики. Знайшли вони що сказати і про команду Шовковського: “Українці виглядали дуже нестабільно і кілька разів самі собі створювали проблеми після банальних помилок”.

У статті вони згадали небезпечний момент “Динамо” на початку матчу, коли пробивав Володимир Бражко. Пізніше була згадка і про другий його удар, що пролетів повз ворота. Ну і зачепили третій небезпечний епізод, коли пробивав Кабаєв: “Другий тайм розпочався відносно рівно, трішки потурбував Бауманна Бражко своїм ударом, але воротар відбувся легким переляком. На це Гоффенгайм відповів другим голом Гложека, який закрив ледь не всі питання у цій грі. Так, був ще непоганий удар від Владислава Кабаєва на 72-й хвилині, але повз ворота, що означає, що команда Матараццо нарешті перемагає”.

“Дубль Адама Гложека проти Динамо Київ. Нарешті Гоффенгайм і Матараццо можуть видихнути”, — це заголовок на сайті видання Spox. У своєму матеріалі вони дуже мало писали про саму гру, в основному зачіпаючи проблеми всередині Гоффенгайму і те, що незважаючи на цю перемогу, головний тренер все одно буде звільнений перед міжнародною перервою. Саму гру вони підсумували просто: “Попри достатньо пасивну гру господарів, цього виявилось достатньо, щоб здобути перемогу”. Тобто киян вони точно високо не оцінили.

Ось такі у нас підсумки і саме так цю гру побачили німецькі журналісти. Очевидно, що “Динамо” вони сприймали як занадто простого суперника, перемогою над яким особливо і не варто пишатись. Просто Гоффенгайм занадто кризова команда, щоб вони зміщували акценти на суперника, там дуже багато проблем і саме це у першу чергу хвилює наших іноземних колег. А що ми? Та нічого, ковтаємо гірку перемогу і з незламною вірою у краще рухаємось далі. Можливо, наступний матч буде ще кращим у плані гри і Шовковському та його підопічним вдасться зачепитись за результат.

Максимович Назар

Recent Posts

Спортивний директор Вереса – про трансфер камерунця

Спортивний директор "Вереса" Юрій Габовда розповів про подробиці трансферу Самуеля Нонго до рівненського клубу.Читати далі

16 хв. ago

Мареска – про 4:2 із Гентом: Шкода, що пропустили другий гол. Цього можна було уникнути

Головний тренер "Челсі" Енцо Мареска оцінив перемогу над "Гентом" у першому турі Ліги конференцій (4:2).Читати…

18 хв. ago

В’ячеслав Заховайло: Центр оборони, опорна зона Динамо продовжує горіти в простих ситуаціях

Футбольний менеджер і експерт В'ячеслав Заховайло поділився своєю думкою щодо поразки "Динамо" від "Гоффенгайма" (0:2)…

20 хв. ago

Іван Юрич: Не згоден із тим, що Рома зіграла погано. Ми багато чого робили добре

Головний тренер "Роми" Іван Юрич проаналізував несподівану поразку від "Ельфсборга" (0:1) у Лізі Європи.Читати далі

22 хв. ago

Український фанатський рух виступив із заявою щодо ймовірної відставки голови ГУР Кирила Буданова

Під листом підписалися фанати 24 українських футбольних клубів. Вони висловили «абсолютну довіру і підтримку» очільнику…

26 хв. ago

Фани Металіста 1925 відреагували на невдалий рахунок матчу з Маріуполем

Вболівальники харківського Металіста 1925 відреагували на нічию жовто-синіх у матчі 10-го туру Першої ліги з…

35 хв. ago