Categories: Перша ліга

Денис Підручний: Металісту до снаги пробитися до Чемпіонської групи

ПФЛ та Sport Arena не мало підстав довго сумніватися щодо найкращого гравця туру в Першій лізі – центральний півзахисник Підручний своїм дублем приніс Металісту перемогу над прикарпатцями, завдяки чому харківський клуб утримує четверту – прохідну! – позицію в Групі А.

Герой дев’ятого туру у Першій лізі Денис Підручний поділився зі Sport Arena враженнями від перемоги над Прикарпаттям (2:1), а також наголосив на амбітних завданнях команди.

– Наскільки приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Першій лізі?

– Безумовно, приємно перемагати у цій почесній номінації. Щасливий, що команда змогла виграти і це ще більше додає оптимізму.

– Металіст до матчу з Минаєм не міг виграти. Можна сказати, що після того матчу вашу команду дещо відпустило у психологічному плані?

– Перемога додала команді впевненості у власних силах. Ми багато працюємо, але ніяк не вдавалося виграти. Після матчу з Минаєм видихнули з полегшенням і продовжили рухатися вперед до нових вершин.

– Які очікування були від матчу з Прикарпаттям? Розуміли, що суперники гратиме вертикально і треба насамперед не поступатися у боротьбі?

– Очікували великої кількості боротьби на кожному клаптику поля. Прикарпаття завжди виділяється своїми бійцівськими якостями та самовіддачею. З такими суперниками непросто, але ми досягнули свого.

– Активний та агресивний початок зустрічі – це була така тренерська настанова?

– Ми грали вдома і повинні були з перших хвилин нав’язати супернику свою гру. Задоволені, що змогли забити швидкий м’яч, який додав нам впевненості.

– Вже на 11-й хвилині після передачі Кайдалова ви відкрили рахунок. На тренуванні суттєво увагу приділяєте передачам у другу лінію?

– На тренуваннях над цим чимало працюємо і щасливі, що вдалося реалізувати напрацювання у грі. Тренери на теоріях постійно наголошують на тому, що друга зона небезпечна як в атаці, так і в обороні.

– Наскільки простіше стало грати команді після забитого м’яча чи суттєво нічого не змінилося?

– Після забитого м’яча суттєвих змін не відбулося. Ми продовжили домінувати і намагалися якомога швидше збільшити свою перевагу. Вдалося на початку другого тайму забити, але досить швидко пропустили. Наприкінці зустрічі грали за рахунком і втримали перевагу.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві? У функціональному плані відчували, що переважаєте суперника?

– Важливо було не притискатися до власних воріт. Повинні були не дозволяти супернику тиснути на наш захист. Прикарпаття у функціональному плані завжди дуже добре готове, але і в цьому компоненті ми їм не поступилися.

– На 55-й хвилині ви шикарним ударом у кут воріт збільшили перевагу Металіста. Те що ви після стандартів завжди знаходитися на підбиранні це награєте на тренуваннях?

– На тренуваннях у кожного гравця є своя зона відповідальності. Велику увагу приділяємо стандартним положенням. Важливо, що нам вдається реалізовувати свої напрацювання вже під час ігор.

– Пригадайте, коли раніше відзначалися дублем?

– В офіційних матчах раніше ніколи не вдавалося забити двічі. Проте, сподіваюся що це далеко не останній мій дубль.

– Погоджуєтеся з тим, що це була найкраща гра вашої команди у захисті, адже майже нічого не дали створити супернику?

– Це був досить якісний матч у виконані нашої команді, але суперник все ж зміг забити, тому зіграли не ідеально у захисті. Межі досконалості не існує. Варто ще більше працювати і тоді все вийде. Важливо, що команда у цьому сезоні додає у всіх ігрових компонентах.

– Зараз команда посідає четверте місце. Чи здатний Металіст поборотися за чемпіонську групу чи таких завдань немає?

– Ми ставимо собі за мету перемагати у кожному матчі. Якщо гратимемо у свій найкращий футбол, то все у нас вийде. Металісту до снаги потрапити до чемпіонської групи.

– У наступному турі гратимете проти Агробізнесу. Напевно, хочеться стати першої командою, яка відбере очки у лідера? На виїзді ви навіть перемагали, а потім двічі пропустили…

– Розуміємо, що на нас очікує дуже складна гра. Агробізнес – це граюча команда, яка у нинішньому сезоні вражає. Розраховуємо набрати залікові пункти, хоча і розуміємо що буде непросто.

– Пригадайте свої перші кроки у футболі? Наскільки задоволені своєю грою на дитячо-юнацькому рівні?

– На мою думку, на дитячо-юнацькому рівні відіграв досить якісно. Безумовно, завжди хочеться більшого, але собою я задоволений.

– Можливо, з кимсь із нинішніх футбольних зірок довелося пограти?

– У Шахтарі та юнацькій збірній грав разом з Трубіним, Мудриком та Сіканом. Вже тоді було помітно, що вони стануть футбольними зірками. Було приємно грати з такими футболістами.

Максимович Назар

Recent Posts

Збірна Англії оголосила склад на матчі Ліги Націй

Збірна Англії оголосила свій склад на матчі Ліги Націй проти Греції та Фінляндії.Читати далі

3 хв. ago

SofaScore та WhoScored визначилися з найкращим гравцем Динамо у матчі ЛЄ проти Хоффенхайма

Сьогодні, 3 жовтня, київське "Динамо" зіграло проти "Гоффенхайма" у рамках другого туру Ліги Європи.Читати далі

19 хв. ago

Олімпіакос без Яремчука розбив Брагу в Лізі Європи

У другому турі Ліги Європи Олімпіакос Романа Яремчука приймав Брагу. Читати далі

24 хв. ago

Динамо без шансів програло Хоффенхайму та опустилося на останнє місце в ЛЄ

У Зінгсгаймі на стадіоні "Вірсол Райн-Некар-Арена" відбувся матч другого туру основного етапу Ліги Європи, в…

42 хв. ago

Патрік ван Леувен: Ми створюємо моменти, але бракує якості, щоб їх реалізувати

Флешкоментар головного тренера "Металіста 1925" пана Патріка ван Леувена після матчу проти "Маріуполя":Читати далі

2 години ago

Сергій Кривцов розповів, як наважився на переїзд до США, де наразі виступає за Інтер Маямі

На початку 2023 року багаторічний захисник Шахтаря (2010-2023) Сергій Кривцов покинув команду та, розірвавши контракт,…

3 години ago