Categories: УПЛ

УПЛ U19. Карпати розтрощили Інгулець

У четвер, 3 жовтня, команда Олега Голодюка перемогла “Інгулець” з рахунком 5:0.

У складі “Карпат” відзначалися п’ятеро футболістів. Для Матвія Буренка цей гол став шостим у сезоні, а Любомир Кузик, Дмитро Форсюк, Микола Киричок та Максим Тлумак забили дебютні м’ячі.

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 9 тур

“Карпати” (Львів) U-19 – “Інгулець” (Петрове) U-19 – 5:0

“Карпати” U-19: Домчак, Катрич, Киричок, Чеберинчак, Копил (Кокодиняк, 73), Тлумак М., Резнік, Кузик Л. (Лехів 60), Фетько (Івасій, 59), Смаглій (Абрамчук, 46), Буренко (Форсюк, 46).

Запасні: Борис, Черненко, Цимбалістий, Долюк, Малиш, Гушинець, Орошкевич.

Старший тренер – Олег Голодюк.

“Інгулець” U-19: Доброштан, Лукач, Трухим, Гайдук, Хомишак, Садовнік (Антошик, 36), Гейник (Кункевич, 36), Макаров (Галушка, 36), Болюк (Бекерський, 54), Пач (Романюк, 77), Максимчук.

Запасні: Гальчик, Десятник, Шкраба.

Старший тренер – Михайло Луцишин.

Голи: Кузик Л., 4, Буренко, 30, Киричок, 33, Форсюк, 77, Тлумак М., 83.

Попередження: Киричок, 54, Лехів, 68 – Антошик, 67.

Господарі дуже швидко відкрили лік забитим м’ячам. Любомир Кузик, який вперше вийшов у стартовому складі юнацької команди “Карпат”, вразив ворота вже на четвертій хвилині. Цьому передував якісний пресинг партнерів на правому фланзі. Артем Копил, Владислав Резнік та Максим Смаглій навʼязали боротьбу супернику, який під тиском віддав мʼяч карпатівцям. Смаглій п’ятою скинув під удар Кузику, а той пройшов двох суперників та пробив у кут.

Вдруге “леви” забили на 30-й хвилині. Назар Домчак помітив вільну зону на лівому фланзі та довгою передачею знайшов Віталія Катрича, який протягнув м’яч і прострілив вздовж воріт. Кузик відтягнув на себе увагу захисників, але до м’яча не встиг. Натомість Матвій Буренко залишився на самоті та розстріляв практично порожні ворота.

Минуло три хвилини і “Карпати” забили ще раз. Микола Киричок виявився найспритнішим у володіннях гостей після подачі кутового і скористався непорозумінням оборонців. Захисник “зелено-білих” потужно пробив з кута воротарського майданчика.

По перерві малюнок гри не змінився. Підопічні Олега Голодюка контролювали ситуацію на полі та періодично загрожували воротам суперника. Проте через проблеми з реалізацією рахунок не змінювався. Сміливіше в атаці діяли футболісти “Інгульця”. Гості виконали кілька стандартів та більшими силами йшли вперед.

Однак гострота у заключній третині переважно ставала наслідком атак “Карпат”. На 71-й хвилині небезпечно з лівого флангу навішував Резнік, утім Остап Доброштан самовіддано зіграв на виході. Через дві хвилини Олександр Абрамчук змістився з лівого флангу і пробив по центру – Доброштан обрав правильну позицію.

Проте на 77-й хвилині навіть голкіпер не врятував “Інгулець”. Резнік та Івасій розіграли затяжну атаку, яка завершилася ударом Дмитра Форсюка. 16-річний нападник сильно поцілив у кут – 4:0.

Незабаром Форсюк до забитого м’яча додав гольову передачу. Дмитро не вимкнувся з боротьби, виграв забіг у суперника, протягнув м’яч правим флангом і виклав під удар Максиму Тлумаку, котрому залишалося влучити у ворота.

Перемога дозволила “левам” піднятися на четверту позицію (у конкурентів ще є гра в запасі). В активі “Карпат” – 16 очок. У наступному турі “зелено-білі” зіграють на виїзді із “Рухом”. Поєдинок відбудеться у неділю, 20 жовтня.

Максимович Назар

Recent Posts

Лапорта: Флік робить неймовірну роботу в Барселоні, він не шукає виправдань

Президент каталонської Барселони Жоан Лапорта цілковито задоволений роботою нового головного тренера команди Ханса-Дітера Фліка.Читати далі

2 хв. ago

Верес посилив склад камерунським вінгером

Рівненський Верес оголосив про підписання контракту з камерунським вінгером Самуелем Нонго.Читати далі

4 хв. ago

Збірна Англії оголосила склад на матчі Ліги Націй

Збірна Англії оголосила свій склад на матчі Ліги Націй проти Греції та Фінляндії.Читати далі

10 хв. ago

SofaScore та WhoScored визначилися з найкращим гравцем Динамо у матчі ЛЄ проти Хоффенхайма

Сьогодні, 3 жовтня, київське "Динамо" зіграло проти "Гоффенхайма" у рамках другого туру Ліги Європи.Читати далі

26 хв. ago

Олімпіакос без Яремчука розбив Брагу в Лізі Європи

У другому турі Ліги Європи Олімпіакос Романа Яремчука приймав Брагу. Читати далі

31 хв. ago

Динамо без шансів програло Хоффенхайму та опустилося на останнє місце в ЛЄ

У Зінгсгаймі на стадіоні "Вірсол Райн-Некар-Арена" відбувся матч другого туру основного етапу Ліги Європи, в…

49 хв. ago