АПЛ. Арсенал розгромив Евертон, Вест Хем поступився Брайтону

Відбулись заключні матчі АПЛ за участю команд українських гравців.

АПЛ, 38-й тур.

Арсенал – Евертон  5 : 1.

Голи: Мартінеллі, 27, Нкетіа, 31, Цедрік, 56, Габріель, 59, Едегор, 82 – ван де Бек, 45+3.

Брайтон – Вест Хем  3 : 1.

Голи: Велтман, 50, Гросс, 80, Велбек, 90+2 – Антоніо, 40.

Вест Хем проводив дуже невиразний матч проти Брайтона. В першому таймі “молотобійці” провели всього 3 удари по воротах – втім, і цього вистачило для голу на 41-й хвилині. Героєм став Антоніо, який шикарно вистрілив з дистанції. 0:1! Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати.

Втім, підопічні Девіда Мойєса не зробили висновків зі свого футболу, за що жорстоко поплатилися. Брайтон одразу зі стартом другого тайму побіг уперед, зрівнявши рахунок вже на 50-й хвилині зусиллями Велтмана. На 80-й Гросс з передачі Велбека вивів “чайок” уперед, а в компенсований час Велбек забив третій гол, відправивши Вест Хем у Лігу конференцій. МЮ зберіг прописку в ЛЄ на наступний сезон.

****************

Арсенал після виносу в Ньюкаслі практично втратив шанси на ЛЧ, відставши від Тоттенхема на два очки. Навіть Джака визнав, що все пропало, адже “шпорам” для збереження місця в топ-4 було достатньо зіграти внічию з безпорадним Норвічем. Втім, маленька надія на диво ще існувала, а значить в домашньому матчі проти невмотивованого Евертона “каноніри” мали перемагати. За будь-яку ціну.

Френк Лемпард залишив Миколенка в запасі, за що жорстоко поплатився: на 27-й хвилині Арсенал заробив і реалізував пенальті (гол в активі Мартінеллі), а ще за чотири хвилини Мартінеллі підрізав подачу Сака з кутового під удар Нкетії – 2:0! Втім, спокійно завершити перший тайм “канонірам” не вдалося. На 45+3-й хвилині “іриски” покарали господарів за купу втрачених моментів прострілом Калверта-Льюїна та замиканням від Ван де Бека. 2:1.

На початку другого тайму Арсенал оговтався, швидко влаштувавши розгром. На 56-й хвилині Соареш забив третій м’яч у ворота “ірисок”, вистріливши після пасу Сака з кутового, а на 59-й він же асистував Габріелю після ще одного корнера – 4:1! Під кінець зустрічі Едегор забив і п’ятий, але всі ці голи вже не мали жодного значення. Тоттенхем забив Тоттенхему двічі ще до перерви, а потім закріпив результат третім голом. Дива не сталося. Арсенал з 59 очками залишається на п’ятій позиції.

Максимович Назар

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

19 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

49 хв. ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

53 хв. ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago