Categories: Єврокубки

Шахтар – Аталанта: анонс матчу 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів, другий тур
2 жовтня, 19:45. “Фельтніс Арена” (Гельзенкірхен)
Головний арбітр: Жуау Піньєйру (Португалія)
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

Новини Шахтаря (Донецьк, Україна)

Стадіон – це добре. Але гра “гірників” поки не відповідає масштабності арени. Принаймні, за тими очікуваннями, які покладали вболівальники донеччан на старті сезону. Поки “Шахтар” не є тією командою, в основі гри якої є суто атакувальний футбол, приємний будь-якому глядачу. Так, з оборонами “Оболоні”, “Карпат” чи “Ворскли” було легко впоратися. Але в деяких випадках суперник просто перекривав сильні сторони “гірників” (наприклад, пресингом) і атакуючого “Шахтаря” вже не було.

Але і потрібно також розуміти, що Пушич навіть року не провів на чолі донеччан. Команда все ще будується, підсилюється. Десь з трансферами не вгадують, десь вони підсилюють команду. Нічия на виїзді проти “Болоньї” – це непоганий результат, зважаючи на розвиток подій на полі. Також поточне четверте місце в УПЛ – не критична ситуація, адже розрив ще можна відіграти.

Однак за умови тільки якщо не буде таких втрат, як минулої п’ятниці. Матч проти “Вереса” – останній перед виїздом у Гельзенкірхен. Звична перевага від лідера на полі й оборонна стіна від андердога. Зрештою, все-таки “Шахтар” заробив пенальті і цього разу Судаков не схибив. Але на 81 хвилині рівняни забили у відповідь. Третя втрата очок за сім матчів. Не надто позитивно.

Кадри господарів

Сікан не поїхав з командою до Німеччини – він продовжує відновлюватися від травми обличчя. Кевін пропустив останні три матчі команди, однак зараз перебуває разом із “гірниками”. Судаков ще скаржився на неприємні відчуття у нозі під час відкритого тренування у Гельзенкірхені, але продовжив його без допомоги лікарів.

Новини Аталанти (Бергамо, Італія)

Старт сезону для бергамасків зазвичай важкий. Гасперіні вимучує своїх гравців на літніх зборах і вони не готові до інтенсивного футболу після паузи. Так само сталося і цього разу. За останні п’ять матчів “Аталанта” перемогла лише одного разу. Наразі команда перебуває на 12 місці у Серії А. Однак італійський чемпіонат зараз настільки конкурентний, що до лідерської позиції бергамаскам не вистачає шість залікових пунктів.

“Аталанта” грала свій минулий матч чемпіонату на день пізніше, ніж “Шахтар”. І теж завершила його внічию 1:1. Суперником – була “Болонья”. Цікавий збіг подій у календарі, чи не так? Перший тайм був більш-менш рівний футбол. А після перерви було все найцікавіше. На 46 хвилині “Болонья” забила, через п’ять хвилин залишилася у меншості. І далі почався повноцінний штурм воріт Скорупського, який завершився рятівним для “Аталанти” голом Самарджича на 90 хвилині.

Однак не всі не виграні матчі в останній період можна назвати провальними. До прикладу, нульова нічия проти “Арсеналу” – чудовий приклад, як може налаштовувати Гасперіні своїх гравців на матч. Ще й у тому поєдинку Ретегі не реалізував пенальті на старті другого тайму. Пресинг від бергамасків не давав гравцям “Арсеналу” швидко думати, через що вони помилялися. Причина цьому – навіть менша кількість гольових моментів, ніж у італійців. Якщо з таким же настроєм “Аталанта” вийде у Гельзенкірхені, то… завершення додумайте самі.

Кадри гостей

Пристойно наповнений лазарет у “Аталанти”. Брешіаніні, Скамакка, Скальвіні, Толой, Руджері, Гін не приїхали до Німеччини через травми. Більшість з них – ключові футболісти команди. Однак не потрібно відразу так радіти, адже “Лаціо” проти “Динамо” також вийшло не надто основним складом.

Останні п’ять матчів Шахтаря і Аталанти

Останні п’ять особистих зустрічей господарів

27.09. Верес – Шахтар 1:1 (УПЛ)

23.09. Шахтар – Оболонь 4:0 (УПЛ)

18.09. Болонья – Шахтар 0:0 (ЛЧ)

14.09. Шахтар – Карпати 5:2 (УПЛ)

01.09. Кривбас – Шахтар 0:1 (зупинений у другому таймі через повітряну тривогу) (УПЛ)

Останні п’ять особистих зустрічей гостей

28.09. Болонья – Аталанта 1:1 (Серія А)

24.09. Аталанта – Комо 2:3 (Серія А)

19.09. Аталанта – Арсенал 0:0 (ЛЧ)

15.09. Аталанта – Фіорентина 3:2 (Серія А)

30.08. Інтер – Аталанта 4:0 (Серія А)

Особисті зустрічі Шахтаря і Аталанти

11.12.2019. Шахтар – Аталанта 0:3 (Група ЛЧ)

01.10.2019. Аталанта – Шахтар 1:2 (Група ЛЧ)

05.09.2015. Аталанта – Шахтар 0:1 (ТМ)

Орієнтовні склади на гру

“Шахтар”: Різник – Конопля, Бондар, Матвієнко, Педро Енріке – Криськів – Бондаренко, Судаков – Педрінью, Траоре, Егіналдо.

“Аталанта”: Карнасеккі – Ретегі, Дьїмсіті, Колашинац – Белланова, Едерсон, де Рон, Руджері – Самарджич, де Кетеларе – Лукман.

Максимович Назар

Recent Posts

Колишній захисник Металіста 1925 завершив кар’єру в 33 роки

Колишній захисник "Металіста 1925" Євген Ткачук оголосив про завершення кар'єри та засвоєння нової спеціальності.Читати далі

49 хв. ago

Луїс Енріке: Я не хочу нікого звинувачувати, це моя поразка, я беру на себе всю відповідальність

Головний тренер "ПСЖ" Луїс Енріке прокоментував поразку від "Арсеналу" (0:2) у другому турі основного етапу…

52 хв. ago

Гасперіні оштрафували на 10 тисяч євро за провокаційний жест

Головний тренер “Аталанти” Джан П'єро Гасперіні отримав штраф у 10 тисяч євро, повідомляє Corriere Dello…

55 хв. ago

Ман Сіті повторив найдовшу безпрограшну серію в історії ЛЧ

Вчора "Манчестер Сіті" без проблем переграв на виїзді "Слован Братислава" з рахунком 0:4. Підопічні Пепа…

57 хв. ago

В Аргентині збудують мавзолей, де зберігатимуться останки Марадони

Ухвалено рішення про те, що останки легендарного нападника збірної Аргентини Дієго Марадони помістять у спеціальний мавзолей, який…

1 годину ago

Ювентус спробує оскаржити рішення суду щодо гігантських виплат Роналду

Кілька днів тому Ювентус подав апеляцію на рішення арбітражного суду, за яким туринський клуб має…

1 годину ago