Categories: УПЛ

УПЛ. Зоря здобула перемогу над Ворсклою

Завершення 8-го туру чемпіонату України ознаменувалося поєдинким двох середняків. Зокрема, луганська “Зоря” Младена Бартуловіча зійшлася у протистоянні з полтавською “Ворсклою” Сергія Долганського.

УПЛ, 8-й тур.

Зоря Луганськ – Ворскла Полтава 2 : 0.

1 – 0. Будківський – 45.

2 – 0. Джордан – 85.

Зоря та Ворскла підходили до особистої зустрічі у рівному статусі. При доволі хорошому складі команди перемагали тільки аутсайдерів. Луганці не змогли переграти жодного середняка, полтавці розписали з ними нічиї, а з грандами обидва не вразили – при цьому вони мали рівну кількість очок.

Словом, очікувався цікавий і рівний поєдинок. “Зелено-білі” розпочали його краще, створивши момент вже на 4-й хвилині – це Мякушко прийняв пас у штрафному й пробив з розвороту. Турбаєвський парирував.

У наступні 10 хвилин Крупський і Нестеренко спробували вразити ворота пострілами з середньої дистанції, однак сфера пройшла над поперечкою. Мякушко ж пізніше мав удар зі стандарту в лівий нижній, але він не став проблемою для кіпера. Тим не менш, загальна активність Ворскли згасла до середини першого тайму.

Зоря з того часу почала суттєво додавати. Особливо гра давалася Мічіну, за яким полтавці ніяк не могли встежити. Серб тричі пробивав із карного майданчика та його околиць – у площину, повз праву дев’ятку та над каркасом. Також Мічін викочував передачу на півколо під удар Яцику, а той ледь не поцілив у правий верхній кут.

Тим не менш, забив не він і навіть не Горбач, який замикав навіс Антюха на 26-й хвилині (Ісенко впорався). Голом вже на 45-й хвилині відзначився Будківський, якого втратив Гучек. Луганці заробили кутовий, Джордан підправив подачу вздовж лінії воротарського, а Пилип другим дотиком прошив воротаря – 1:0! Саме з цим рахунком команди й відправились на перерву.

У другому таймі майже нічого не змінилось. Ворскла майже не загострювала. Винятком став епізод наприкінці зустрічі, коли Черниш підправив відскок із прострілу на ближню стійку. Штанга заступилась за Зорю! Підопічні Младена Бартуловіча до того часу могли зробити рахунок розгромним.

“Чорно-білі” стали частіше входити до карного майданчика й пробивати звідти. На 50-й хвилині звідти повз дальню дев’ятку крутив Горбач, а на 61-й Мічін стріляв з лівого краю – Ісенко парирував, а добивання від Антюха пройшло повз порожні. На 77-й Денис непогано бахнув з півкола, однак Ісенко виручив і тут.

Зрештою, Зоря довела свою перевагу до другого гола. Героєм став Джордан, який прибіг на ближню стійку й замкнув навіс Антюха з кутового – 2:0! Цей гол виявився останнім у зустрічі. Луганці святкують заслужену перемогу й підіймають на сьому сходинку. Цікаво, що вони наблизились до Шахтаря на відстань одного залікового балу.

Максимович Назар

Recent Posts

Угорська команда, що складається лише з українців, вийшла в 4-й раунд Кубка

Угорський клуб «Торпо» виступає на рівні чемпіонату області та бере участь у національному кубку Угорщини…

1 годину ago

Ігор Циганик: Пушич – не зовсім той тренер, який потрібен Шахтарю

Журналіст Ігор Циганик вважає, що наступним тренером донецького Шахтаря стане спортивний директор клубу Даріо Срна.…

1 годину ago

Журналіст: Після гри з Лаціо президент Динамо був вкрай незадоволений стратегією, яку обрала команда на цей матч

Журналіст Ігор Циганик поділився своїми враженнями від матчу «Лівий берег» - «Динамо» перед протистоянням киян…

1 годину ago

Михайло Кополовець: Ямал у Барселоні грає у 16, Супрязі скоро 25 і його не видно

Колишній півзахисник «Карпат» Михайло Кополовець оцінив можливості нападника «Динамо» Владислава Супряги.Читати далі

1 годину ago

Пилип Будківський забив 800-й гол Зорі в УПЛ

Форвард «Зорі» Пилип Будківський забив 800-й гол команди за історію її виступів в УПЛ.Читати далі

1 годину ago

9-й тур Першої ліги мовою чисел та фактів

Рекордний автогол Безуглого, завершення забивної серії Юрченка - головне про дев’ятий тур Першої лігиЧитати далі

1 годину ago