Серія А. Рома Довбика здобула вольову перемогу над Венецією

Рома здолала Венецію (2:1) в рамках 6-го туру Серії А.

На Стадіо Олімпіко приїхав колишній герой римських тіфозі, який виводив команду у півфінал Ліги чемпіонів, де яскраво грав з Ліверпулем, а перед тим вибив Барселону з легендарним камбеком після 1:4 проти Барселони.

Щоправда, після Роми у Еусебіо Ді Франческо все покотилося вниз. Із Сампдорії його звільнили після восьми матчів, з Кальярі теж не допрацював до кінця сезону, відставка у Вероні ще до 5-го туру. Торік на чолі Фрозіноне нарешті повноцінний сезон, але все завершилося вильотом.

Сьогодні Ді Франческо привіз до столиці Венецію. Тут теж все поганенько: вже трапився виліт з Кубка Італії, за чотири тури Серії А було одне набране очко. Розмови про відставку вже з’явилися у пресі. Подейкують, що лише перемога над проблемною Дженоа зберегла роботу для 55-річного фахівця.

Рома уже пережила зміну тренера. Іван Юріч стартував із перемоги над Удінезе та нічиєї з Атлетіком у Лізі Європи. В обох матчах забивав Артем Довбик, який залишається незамінним для команди. Водночас Пауло Дибала резе ризик травми в ЛЄ дограв лише до перерви і сьогодні почав у запасі. Свій шанс отримав Матіас Суле – зірковий новачок, в якого поки виходить далеко не все.

Знову під керівництвом Юріча Рома продемонструвала вміння тримати м’яч. Третю гру поспіль в першому таймі відсоток володіння не опускався нижче 70%. Однак вперше з цього не вдалося витиснути гол. Власне, і справді гострих моментів не було. В площину влучали лише Соуле і Пеллегріні, які били далеко з-за меж штрафного.

Артем Довбик знову виявився майже ізольованим від команди. Хороших передач у напрямку українця не було. Функціонал центрфорварда господарів звузився лише до того, щоб чіплятися за закидання. Трішки виходило, але це було далеко від небезпечних зон. Або прорив флангом від центра поля, або ж боротьба із центрбеками без належної підтримки. Довбик то протискав опонентів, але бити не міг, а віддати просто не було кому.

Ну а Венеції тільки цього й треба. Команда Ді Франеско дає суперникам в Серії А робити найбільше передач на власній третині поля. Мовляв, ви грайтеся, а ми будемо карати за помилки. За першого ж перехоплення гості миттєво бігли в контратаки – швидкі й гострі. Жодного зволікання: як тільки є можливість – відразу удар.

Цьому сьогодні ще й сприяв захист Роми. Виявилося, що помиляється не лише Ермосо, який був одним із винуватців втраченої перемоги з Більбао. Сьогодні оборона “вовків” давала Венеції завдавати по два-три удари за атаку. Марно сподіватися, що ті завжди будуть бити неточно, а з рештою впорається Міле Свілар.

Фортуна була на боці господарів майже до кінця тайму. Черговий контрвипад: Бузіо влучає у стійку, ніхто з римлян не реагує, зате Пох’янпало в потрібному місці. Капітан Венеції акуратно щічкою крізь частокіл ніг спрямував м’яч у сітку. Сілар у цьому хаосі не бачив моменту удару – лише як м’яч перетнув лінію.

На старті другої половини підопічні Ді Франческо нічого не міняли у своїй грі. А для чого, якщо все й так працює, а захист Роми продовжував ловити гав. На 57-й хвилині м’яч знову побував у воротах Свілара. Пощастило, що Дзампано, який асистував Бузіо, не витримав лінію офсайду. Слідом Орістаніо був у цілком легальній позиції – тут чудово зіграв голкіпер Роми. 

Залишалося грати пів години, і Юріч зважився на радикальні зміни. Мінус центрбек (Манчіні) та опорник (Коне), плюс два гравці в атаку (Бальданці і Пізіллі). Цілком логічні заміни для команди, яка майже не покидала половину поля суперника. Та й Пізіллі дуже швидко отримав момент, трішки неточно пробивши після розіграшу стандарту.

Також ці перестановки повноцінно повернули Анхеліньйо на лівий фланг, де іспанець дуже небезпечний. Венеції в цій зоні стало справді важко, ледь не пропустила – добре, що Ель-Шаараві не зміг замкнути простріл вздовж воротарського. Шкода, що там не опинився Довбик. Проте, для Артема момент створили захисники суперника – після підбирання українець пробив сильно, але неточно.

Десь так бив і Крістанте з-понад 25 метрів. Однак втрутився рикошет, завдяки якому траєкторія польоту м’яча стала недосяжною для Йоронена. 1:1. Ще за 10 хвилин Рома вже була попереду завдяки замінам Юріча. Паредес подав з кутового, а Пізіллі підтвердив, що його попередній момент не був випадковістю. Довбик звільнив зону для Ніколо, а той забив свій дебютний гол у Серії А.

Максимович Назар

Recent Posts

Олександр Поздєєв: Є над чим працювати, але ми задоволені тим що ми, коли важко, не опускаємо руки

Головний тренер Колоса Олександр Поздєєв залишився задоволеним нульовою нічиєю з Рухом у матчі 8 туру…

23 хв. ago

Тренер збірної України прокоментував вихід до півфіналу ЧС з футзалу

Збірна України з футзалу обіграла Венесуелу з рахунком 9:4 та вийшла у півфінал чемпіонату світу. Гру…

26 хв. ago

УПЛ. Динамо в гостях розгромило Лівий Берег та очолило турнірну таблицю

У заключному недільному поєдинку восьмого туру УПЛ Динамо у столичному дербі переграло Лівий Берег та…

32 хв. ago

Футзал. Україна перемогла Венесуелу та вперше за 28 років вийшла до півфіналу ЧС

У Ташкенті на "Хумо Арені" відбувся матч 1/4 фіналу чемпіонату світу 2024 з футзалу, в…

43 хв. ago

Рома – Венеція. Відомі оцінки Артема Довбика за матч Серії А

Український нападник "Роми" Артем Довбик провів повний матч проти "Венеції" (2:1) в рамках 6-го туру…

1 годину ago

Віталій Пономарьов: Ми не задоволені ні результатом, ні грою

Коментар головного тренера «Руху» після нічийної гри з «Колосом».Читати далі

1 годину ago