Categories: Єврокубки

Даріо Срна: Ми дуже раді, що обрали Німеччину як місце проведення матчів ЛЧ

Спортивний директор “Шахтаря” Даріо Срна дав інтерв’ю Bild перед номінально домашнім матчем основного етапу Ліги чемпіонів проти італійської “Аталанти”, який відбудеться 2 жовтня у німецькому “Гельзенкірхені” (початок – о 19:45).

“Ми дуже раді, що обрали Німеччину як місце проведення матчів. Тут величезна підтримка. Але ми знаємо, що у нас багато вболівальників і співвітчизників по всій Європі, і ми хочемо бути ближчими до якомога більшої кількості людей, а не лише до тих, хто живе, наприклад, поряд з Гамбургом. Гельзенкірхен та “Шальке” – ідеальне поєднання, тому що, як і ми, клуб бере свій початок у гірничодобувній промисловості. І стадіон справді відмінний. Я бував там багато разів. 2020 року ми виграли 4:1 у “Базеля” у фінальному турнірі Ліги Європи.

Ми не були у Донецьку з початку війни на сході України у 2014 році і відтоді зіграли більш як на десяти різних домашніх стадіонах. Ми більше не знаємо значення слова “дім” і всюди почуваємось чужими. Проте ми ніколи не забудемо, що зробили для нас жителі Гамбурга, і пошлемо їм велике “дякую”.

Це дуже добрий спосіб представити країну на міжнародному рівні та привернути увагу до нашої ситуації. Ми залишаємось сильними. Єврокубковий турнір дозволяє нам підтримувати футбол на найвищому рівні. Дуже добре, що київське “Динамо” стане нашим наступником у Гамбурзі та гратиме там у Лізі Європи. І є ще один аспект…

Плюс є ще один важливий аспект – ми хочемо дати нашим солдатам відчуття, що ми хочемо зробити їх щасливими та боротися за країну по-своєму. Після історичного матчу 1:0 із “Барсою” минулого сезону в Гамбурзі навіть генерали надсилали нам відео, бо ми показали, що можемо протистояти будь-кому у футболі.

Втрати у клубі серед рідних наших футболістів? Так, майже рік тому наш воротар Дмитро Різник втратив на війні свого брата Сергія. Тепер кілька тижнів тому наш фізіотерапевт теж втратив брата на фронті. Це страх триває і триває”, – констатує Срна.

Максимович Назар

Recent Posts

ЗМІ: Топ-ліги домовилися про закриття літнього трансферного вікна-2025 до старту чемпіонатів

Ла Ліга дійшла згоди з іншими провідними європейськими лігами про закриття літнього трансферного вікна до…

2 години ago

Ноа Ндомбазі: Вже дуже хочу дебютувати за Кривбас

Французький новачок криворізького "Кривбасу", нападник Ноа Ндомбазі дав перше інтервʼю в якості футболіста червоно-білих.Читати далі

2 години ago

Гасперіні: З Шахтарем буде нелегкий матч

Другого жовтня, в рамках Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" зіграє з італійською "Аталантою".Читати далі

3 години ago

ФІФА оголосила назви усіх стадіонів, на яких відбудуться матчі клубного ЧС-2025

ФІФА розкрила список арен США, які у 2025 році матимуть честь приймати перший повністю оновлений…

3 години ago

Флік – про першу поразку в Ла Лізі: Ми грали погано

Головний тренер Барселони Ганс-Дітер Флік прокоментував невдачу в матчі 8-го туру Ла Ліги проти Осасуни…

3 години ago

Чорноморець встановив подвійне досягнення в історії УПЛ

Воротар "моряків" став наймолодшим голкіпером-іноземцем в чемпіонатах України.Читати далі

4 години ago