Буряк: Деякі “експерти” у вищій лізі провели всього по 90 матчів, а зараз вчать футболістів, як грати

Колишній головний тренер збірної України Леонід Буряк розповів, що він думає про критику на адресу національної команди.

“Насамперед, у нинішньому рівні чемпіонату України та рівні наших футболістів, які зараз виступають за збірну. Так, до війни у нас була сильна ліга, але зараз все інакше. І ви знаєте, з якої причини — війна. У цьому становищі взагалі все в країні робиться заради Перемоги, і футбол відходить на другий план. Я вже говорив не раз, що вдячний президентам наших клубів, які в цій ситуації вкладають гроші в наш футбол. Але і при цьому чемпіонату України і нашим футболістам не вистачає рівня.

Друге. Суперники. Взяти, наприклад, Албанію. Там близько 10 футболістів виступають у топ-лігах, у Серії А, АПЛ, французькій Лізі 1. Це вже не ті Албанія, Кіпр або Фінляндія, яким ми колись по 8 м’ячів забивали. Зараз це вже досить серйозні команди, до яких і готуватися треба відповідним чином.

Хоча, звісно, ми не повинні програвати Албанії. У нас досить хороша команда і футболісти. Раніше в збірній України був один Шевченко, а зараз багато футболістів, від яких можна відштовхуватися в грі.

Але я не можу зрозуміти іншого. Чому стільки злості й жовчі з боку журналістів і так званих експертів, які буквально поливають брудом і наших футболістів, і наших тренерів.

Ті ж Мудрик і Судаков — талановиті футболісти, але вони мають грати у своїх клубах. Коли ти не маєш постійного місця в складі, то тобі дуже складно грати навіть в Україні, що вже говорити про рівень національних збірних.

Тільки невдача, і одразу всіх обливають брудом, від футболістів до тренерів. Коли ми навчимося жити? І проводити хоч якусь аналітику. Не по одній же грі робити висновки! І чому в цій ситуації всі так швидко забули, що збірна України вийшла на Євро-2024? Ніхто про це не говорить. Але ж це дуже великий успіх, особливо в нинішніх умовах, у яких перебуває наша країна, наш футбол і наша збірна.

Багато хто просто не розуміє, про що говорять. Перед Євро розмови дійшли до того, що збірну України бачили у фіналі. А якщо хоч трохи замислитися, то якою буде відповідь на запитання, чи може ця команда дійти до фіналу чемпіонату Європи, з огляду на її реальний потенціал, усі обставини і реальний потенціал інших учасників Євро?

Деякі так звані «експерти» у вищій лізі провели всього по 90 матчів, а зараз вчать футболістів як грати, а тренерів — як тренувати.

А ще мене вражає, що журналісти кажуть Реброву, кого йому треба брати в збірну. Це взагалі нонсенс! Вони ніби не розуміють, що на рівні U-19 і навіть U-21 — зовсім інший футбол. Так ось нехай вони спершу в таких простих речах розберуться, спустяться на землю, а потім уже будуть озвучувати якісь свої «рекомендації». Особисто мені просто совість на дозволяє давати поради Андрію Шевченку та Сергію Реброву. Я з великою повагою ставлюся до них обох, вони великі професіонали своєї справи.

За часів СРСР у нас була величезна кількість талановитих футболістів, тисячі буквально! Але щоб грати за головну збірну, треба бути готовим до цього не тільки в плані майстерності, а й психологічно. А то, бувало, людину викликали до збірної, а в неї потім усю ніч температура і блювота — вона психологічно до такого просто не готова. У збірній мають грати особливі футболісти, з особливою якістю майстерності та психології. На цьому рівні грати дуже-дуже складно”, – сказав Буряк.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Шахтар не зміг перемогти Верес у матчі 8 туру УПЛ

Донецький Шахтар зіграв внічию з Вересом у матчі 8 туру Української Прем'єр-ліги сезону-2024/25. Читати далі

53 секунди ago

Команда Другої ліги залишилась без головного тренера

У розпал першого кола чемпіонату другої ліги (група А) один із його учасників залишився без…

1 годину ago

Стало відомо, хто може стати новим гендиректором Роми

"Рома", кольори якої з нового сезону захищає форвард України Артем Довбик, за короткий час позбулася…

1 годину ago

Перша ліга. Металіст 1925 зазнав поразки від Полтави

У Києві на стадіоні "Динамо" четверта команда групи Б приймала лідера.Читати далі

2 години ago

УПЛ U-19. ЛНЗ у результативному матчі переміг Чорноморець

Чемпіонат U-19: ЛНЗ - «Чорноморець» - 3:2Читати далі

2 години ago

Лаціо очолив список найнезручніших суперників українців у єврокубках

Велика поразка «Динамо» від «Лаціо» (0:3) вкотре наголосила, що команди з Італії є найнезручнішими суперниками українців у…

2 години ago