Categories: Перша ліга

Петро Луців: заслужено перемогли Минай

ПФЛ та Sport Arena кожного тижня визначають провідних гравців у кожній лізі. Герой 8-го туру у Першій лізі 2024/25 Петро Луців розповів про перемогу над Минаєм (3:0 в гостях), де він забив двічі та асистував товаришу.

Брати Луціви – знані універсали. Вони встигли пограти і на флангах захисту та півзахисту, а в попередній своїй команді навіть складали дует нападників. От, приміром, Петро Луців не забивав аж до восьмого туру, граючи флангового півзахисника чи форварда. А матч проти ФК Минай почав на позиції правого оборонця – і забив двічі та став співавтором ще одного голу!

Звісно, журі Sport Arena та ПФЛ не залишило поза увагою такий сильний індивідуальний виступ. Герой восьмого туру у Першій лізі Петро Луців поділився в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ враженнями від перемоги Металіста над Минаєм (3:0). Для харків’ян це була дебютна у сезоні перемога, а Петро відзначився дублем і віддав результативну передачу.

– Завжди приємно, коли твою роботу оцінюють авторитетні спеціалісти, – зазначив гравець. – Віддав всього себе грі і задоволений, що допоміг команді набрати три залікові пункти.

– Металіст до минулого туру не міг виграти, хоча і грав непогано. Погоджуєтеся з тим, що команді не вистачає забивного нападника, адже моменти створюєте?

– Дійсно, позиція нападника є проблемою для нас, але думаю що з часом все налагодиться. Впевнений, що з кожною грою будемо краще грати у заключній третині поля і голи прийдуть.

– На вашу думку, Металіст досягнув прогресу у грі якщо порівнювати з минулим сезоном?

– Молоді футболісти нашої команди стали дорослішими, вони поступово розкривають свій потенціал і грають більш якісно. До того ж, наша команда стала більш зіграною. Поступово прогресуємо і це головне на даний момент.

– З якими очікуваннями підходили до гри з Минаєм? Розуміли, що цього суперника можете перемогти, адже ужгородці не в кращій своїй формі?

– Налаштовувалися лише на перемогу. Розуміли, що якщо зіграємо у свій кращий футбол, то зможемо досягнути результату. Задоволені, що змогли втілити у життя всі наші напрацювання. Кожен футболіст зробив все для перемоги.

– Вже на 15-й хвилині ви відкрили рахунок. Пригадайте епізод з голом? Здалося, що там воротар помилився…

– Вдало зіграв на підбиранні і з лівої пробив у кут воріт. Безумовно, це був не найкращий мій удар і фортуна дещо посміхнулася. Проте, щастить сміливим. Дуже важливий м’яч для нашої команди.

– На останній хвилині першого тайму ви спочатку не змогли реалізувати пенальті, але швидко виправили свою помилку. Що відчули всередині після того як не забили відразу?

– Розумів, що треба якомога швидше дограти епізод і забити м’яч. Задоволений, що все ж зміг виправити свою помилку. Гол у роздягальню додав команді впевненості у власних силах.

– У другому таймі ваша команда повністю контролювала перебіг подій на полі і забила навіть ще. Так солідно у нинішньому сезоні ви ще не грали?

– Дійсно, ми повністю контролювали перебіг подій на полі. У другому таймі залишалося довести гру до логічного завершення. Ми грали солідно і заслужено перемогли. Хочеться завжди так грати. Після дебютної перемоги всю команду переповнювали позитивні емоції. Проте, довго не раділи, адже вся боротьба ще попереду.

– Універсалізм є вашою найбільш сильною стороною? На якій позиції вам грається найбільш комфортно?

– У матчі з Минаєм грав справа у захисті. Позиція на полі не відіграє для мене ключового значення. Треба на будь-якій позиції виходити і своєю грою приносити команді перемогу.

– Знаємо, що ваш брат Василь відновлюється після травми. Як у нього справи та коли може повернутися?

– Брат відновлюється після складної травми. Все йде згідно із запланованим графіком. Думаю, що найближчим часом ми його побачимо вже на футбольному полі.

– В рідному Закарпатті ви зіграли за низку команд. В якому колективі змогли найбільше проявити себе, а де почувалися не у своїй тарілці?

– У моїй кар’єри були злети та падіння. Легко ніде не було, адже це футбол і треба завжди працювати і викладатися. В кожній команді почував себе добре. На мою думку, найбільше зміг проявити себе у Хусті. Зроблю все, щоб разом з Металістом вийти на новий рівень у своєму розвитку.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Результати всіх матчів дня Ліги Європи

26 вересня, відбулося 9 матчів у межах 1 раунду основного етапу Ліги Європи УЄФА-2024/2025.Читати далі

4 години ago

Жіноча Ворскла поступилася Селтіку та вилетіла з Ліги чемпіонів

Закінчився другий поєдинок другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів серед жінок, в якому зустрічалися шотландський «Селтік»…

4 години ago

ЛЄ. Олімпіакос з Яремчуком поступився в гостях Ліону

26 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги Європи 2024/25 між командами Ліон та Олімпіакос.Читати далі

4 години ago

ЛЄ. Рома втратила перемогу над Атлетіком. Довбик забив у 3 матчі поспіль

Рома не здолала Атлетік (1:1) у 1 турі Ліги Європи 2024/25. Читати далі

4 години ago

Форвард Руху: Після гри з Динамо ми у гарному настрої

Форвард Руху Ярослав Карабін розповів про підготовку своєї команди до гри УПЛ з Колосом.Читати далі

6 години ago

Фонсека закликав Мілан забути про перемогу над Інтером

Тренер Мілана Паулу Фонсека впевнений, що успіх у Дербі делла Мадонніна нічого не означатиме, якщо…

6 години ago