Categories: Єврокубки

Динамо – Лаціо. Огляд післяматчевої італійської преси

Невдалий старт від київського “Динамо” у Лізі Європи був частково прогнозованим, враховуючи силу суперника, але в той же час необов’язковим, враховуючи форму “Лаціо” та склад, який вони випустили на цей матч з перших хвилин.

Втім маємо ось такий, неприємний результат, який точно міг бути кращим і не повністю по грі. Про те, як і чому так сталось з точки зору команди Шовковського ми будемо розбиратись в інших матеріалах, а тут поглянемо на дане протистояння очима італійських журналістів. Це післяматчевий огляд італійської преси, давайте оцінимо, що там написали наші колеги з Апеннін.

Розпочнемо з найвідомішого видання, а саме — La Gazzetta dello Sport. Автор звіту Стефано Чієрі назвав свій матеріал “Діа розв’язали руки, а Лаціо перемагає Динамо Київ за 35 хвилин”. Це вже прекрасно описує те, що насправді відбулось на полі. Сам виступ римської команди там описали як “чудовий”: “Неймовірний старт Лаціо в Європі, велика і беззаперечна перемога команди Бароні (тренер провів свій перший матч у єврокубках)”.

Що цікаво, журналіст відзначає, що кияни не грали у себе вдома і це зіграло свою роль, оскільки Гамбург — це не Київ: “Ця перемога безумовно пов’язана і з логістичними проблемами, з якими доводиться стикатись киянами під час матчів у Європі. Вони не грають у себе вдома, це також фактор, який варто враховувати і робити на це скидку. На автобусну поїздку з Києва до Гамбургу вони витратили 19 годин”.

Про сам матч також все розписано детально, з ключового там описано, наскільки потужно “Лаціо” розпочав матч і як швидкий гол від Діа полегшив завдання команді. Там знову згадується про те, наскільки важко киянам добиратись до Гамбургу: “На повільний старт і загалом гру Динамо точно впливала довга поїздка до Гамбургу, куди вони їхали на автобусі, все через війну, яка продовжується у їхній країні. Але ж треба мати якусь гордість, чи не так? Якусь реакцію ми побачили вже після того, як рахунок став 3:0, двічі міг забити Ярмоленко, але гарну реакцію продемонстрував Проведель”.

Про другий тайм там написали достатньо мало, просто згадали червоні картки і в кінці відзначили: “У підсумку, Лаціо просто контрольовано сильніший, а Динамо програє, втім збирає оплески десятка тисяч вболівальників, які живуть в Німеччині та присутні на трибунах”.

“Три голи від Лаціо у ворота Динамо Київ”, — це заголовок зі статті видання TuttoSport. Там назвали виступ своєї команди справжнім шоу: “Шоу від б’янкочелесті у Гамбурзі, де римляни розгромили киян з рахунком 3:0”. У самому матеріалі лише похвала Діа та Деле-Баширу, особливо про гру суперника вони не відгукнулись, а шкода, іноді потрібно згадувати і те, кому забивали їхні улюблені футболісти і чому саме так сталось.

“Дебют Бароні у єврокубках вийшов ідеальним: Дубль Діа і гол Деле-Баширу, три м’ячі від Лаціо у ворота Динамо”, — з таким заголовком вийшло видання TuttoMercatoWeb.

У статті автори також називають цю перемогу цілком заслуженою і вважають, що з приводу справедливості підсумкового результату сперечатись не варто. Також вони відзначають правильний настрій “Лаціо” у цьому матчі: “Діа забив швидкий гол і після цього можна було б очікувати якогось розслаблення чи зміни підходу, але ні, б’янкочелесті полетіли забивати другий, бажання їм було не позичати”.

Щодо другого тайму там зазначають, що “Лаціо” просто перестав тиснути на газ, від чого гра уповільнилась. Та й навіщо римлянам було далі летіти в атаки, якщо рахунок вже 3:0 на їхню користь. “Мало ризику, прагматизм в обороні і виконане завдання ще у першому таймі, це і є рецептом успіху головного тренера римлян”.

“Проведель заважає навіть потенційному камбеку Динамо”, — це з підзаголовку статті на сайті Corriere della Sera. У самій статті автори відзначають, наскільки вдалий єврокубковий дебют вийшов у головного наставника “Лаціо”: “І все це з певною ротацією, наставник пішов на такий крок і в підсумку його команда вже громила суперника до 35-ї хвилини з рахунком 3:0, це було чудово”.

До слова, в цьому матеріалі також зустрічається зазначення про 19-годинну поїздку автобусом до Гамбурга, яку довелось зробити команді Олександра Шовковського.

“Очевидно, що гордість українців була зачеплена після того, як вони пропустили тричі. Вони полетіли відігруватись, але Проведель звів усі ці старання нанівець”, — пишуть у статті. Щоправда, вони відзначають і мінуси гри своєї команди: “Єдиний негативний висновок після сьогоднішнього вечора: оборона Лаціо виглядає занадто крихкою, над цим потрібно працювати, інакше наслідки можуть бути катастрофічними”.

Ось так побачили цей матч в Італії. Як завжди, ми можемо лиш привітати наших колег з перемогою. І знову зазначити, що це лише початок і на цій поразці нічого не закінчується. Команда Шовковського продовжить свій шлях у турнірі, а ми продовжимо її підтримувати.

Максимович Назар

Recent Posts

Італійська преса оцінила дії Довбика у матчі Роми проти Атлетіка

Відбувся матч першого туру Ліги Європи 2024/25 між командами Рома та Атлетік який завершився із рахунком…

2 години ago

Сімеоне: Грізманн і Альварес спільними зусиллями принесли нам три дуже важливі очки

Наставник мадридського "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував мінімальну перемогу над "Сельтою" (1:0) у матчі сьомого туру…

2 години ago

Ексгравець збірної Англії та Челсі: Не схоже, що Мудрик створений для АПЛ. Можливо, його час минув

Колишній гравець збірної Англії та Челсі Глен Джонсон поділився своєю думкою про вінгера лондонців Михайла…

3 години ago

Ворскла переносить найближчі домашні матчі УПЛ на виїзд

Ворскла на своєму офіційному сайті повідомила, що переносить на виїзд домашні матчі чемпіонату України з…

3 години ago

Копа Лібертадорес: Пеньяроль сенсаційно вибив із турніру Фламенго

Уругвайський Пеньяроль став останнім півфіналістом Кубка Лібертадорес-2024, обігравши за сумою двох матчів бразильський Фламенго.Читати далі

3 години ago

Джерело: Ярмоленко та Сидорчук не отримають виклики на жовтневі матчі Ліги націй

Андрій Ярмоленко та Сергій Сидорчук не будуть викликані до збірної України на жовтневі матчі Ліги…

3 години ago