Categories: Інше

УЄФА відкрив справу проти віце-президента УАФ

УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації, повідомляє bomok.com.ua.

На початку цього року у стінах Української асоціації футболу (УАФ), яку очолює Андрій Шевченко, стався скандал! Євгенія Сагайдак, яка на той момент працювала фінансовим директором УАФ, звинуватила віце-президента цієї організації Олександра Шевченка в тому, що він чинив на неї тиск, використовуючи погрози, лайку, і жбурляв у її бік різноманітні предмети.

За словами Сагайдак, 4 квітня Шевченко збирався на власний розсуд розпорядитися грошима, які збірна України отримала за вихід на Евро-2024. А це – 9,25 мільйона євро. Він начебто хотів витратити їх на футзал. Сагайдак стверджує, що не дозволила це зробити й потім отримала образи та погрози у свій бік. Свідками інциденту стали перший віцепрезидент Павло Бойчук, генсек Ігор Грищенко та голова асоціації футзалу Сергій Владико.

Справа дійшла до омбудсмена Дмитра Лубінця, який повинен стежити за гендерною рівністю. Представник Уповноваженого з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів Михайло Спасов звернувся з офіційним листом до Президента УАФ Андрія Шевченка, в якому наголосив, що інцидент між Олександром Шевченком та Євгенією Сагайдак може бути розцінений як дискримінаційний за ознакою статі та прояв насильства за ознакою статі.

А тепер справа дійшла до Європейського футбольного Союзу (УЄФА). Як стало відомо, УЄФА відкрив дисциплінарну справу, до 13-го вересня сторони мали надати покази для подальшого розгляду.

Інспектор УЄФА з етики та дисципліни Нір Інбар звернувся до Євгенії Сагайдак з проханням прокоментувати та надати більш детальну інформацію стосовно інциденту гендерної дискримінації для забезпечення ретельного та об’єктивного розслідування.

Європейський футбольний Союз уважно ставиться до прав людини, тому Олександру Шевченку загрожує серйозне покарання. Ймовірно, що йому доведеться розпрощатися з посадою віце-президента УАФ, а можливо навіть і втратити посаду голови Львівської асоціації футболу.

Максимович Назар

Recent Posts

Італійська преса оцінила дії Довбика у матчі Роми проти Атлетіка

Відбувся матч першого туру Ліги Європи 2024/25 між командами Рома та Атлетік який завершився із рахунком…

29 хв. ago

Сімеоне: Грізманн і Альварес спільними зусиллями принесли нам три дуже важливі очки

Наставник мадридського "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував мінімальну перемогу над "Сельтою" (1:0) у матчі сьомого туру…

32 хв. ago

Ексгравець збірної Англії та Челсі: Не схоже, що Мудрик створений для АПЛ. Можливо, його час минув

Колишній гравець збірної Англії та Челсі Глен Джонсон поділився своєю думкою про вінгера лондонців Михайла…

45 хв. ago

Ворскла переносить найближчі домашні матчі УПЛ на виїзд

Ворскла на своєму офіційному сайті повідомила, що переносить на виїзд домашні матчі чемпіонату України з…

50 хв. ago

Копа Лібертадорес: Пеньяроль сенсаційно вибив із турніру Фламенго

Уругвайський Пеньяроль став останнім півфіналістом Кубка Лібертадорес-2024, обігравши за сумою двох матчів бразильський Фламенго.Читати далі

53 хв. ago

Джерело: Ярмоленко та Сидорчук не отримають виклики на жовтневі матчі Ліги націй

Андрій Ярмоленко та Сергій Сидорчук не будуть викликані до збірної України на жовтневі матчі Ліги…

1 годину ago