Categories: УПЛ

УПЛ. Драма останніх секунд – Верес у компенсований час врятував нічию у матчі з Інгульцем

Поки що новий сезон Української Прем’єр-ліги для “Вересу” та “Інгульця” складається не кращим чином. Команда з Рівного займає 13-у сходинку з 4 очками в активі, а футболісти з Петрового на 15-й з 3 очками. Причому обидва колективи вже відіграли 6 турів.

УПЛ, 7-й тур.

Верес Рівне – Інгулець Петрове 2 : 2.

0 – 1. Малиш – 39.

0 – 2. Вілівальд – 45.

1 – 2. Кльоц – 65.

2 – 2. Мрвальєвич – 90+7-пен.

Нереалізований пенальті: Мрвальєвич (Верес) – 90+5хв.

Інгулець підходив до зустрічі у Рівному, маючи купу симпатичних матчів за плечима – але не маючи перемог. Верес перебував у не набагато кращій ситуації, вигравши всього раз. Обидві команди тримались у четвірці аутсайдерів, тож нічия на Авангарді їх не влаштовувала.

Шалена мотивація подарувала вболівальникам надзвичайно яскравий перший тайм. Під час стартових 20 хвилин домінував Інгулець, який мав цілих три замикання кросів і кутових, удар Пятова з півкола та постріл Білоцерковця з лівого кута штрафного. Тричі Кожухар виконував сейви, а ще два рази м’яч пройшов поруч з каркасом.

Потім ініціативу перехопив Верес. Луан при ударі головою на 24-й хвилині ледь не закинув сферу за комір Паламарчуку (той перевів над поперечкою), Степанюк на 31-й пробивав головою з кількох метрів, а Шарай на 35-й бахнув з правого кута карного майданчика. Паламарчук тягнув усе. Здавалося, що ось-ось рівняни дотиснуть Інгулець з його схильність втрачати високий темп гри.

Втім, “козаки” зуміли шокувати “народний клуб”. На 39-й хвилині вони вирвались уперед внаслідок вкидання з ауту. Захисники підрізали м’яч точно на Малиша, а той розстріляв ворота зблизька. На 45-й же Вілівальд замкнув навіс Козака зі стандарту – 2:0! Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати.

Олег Шандрук у роздягальні провів потрійну заміну, кинувши у бій Дахньовського, Кучерова та Кльоц. Втім, сценарій першого тайму знову почав повторюватись. Гості знову видали ударний старт, однак Кожухар парирував постріл Сада метрів з 20-ти, а Вілівальд не зміг влучити у площину після навісу з корнера.

Степанюк відповів на 61-й, пробиваючи з розвороту із центру штрафного. Паламарчук врятував, однак на 65-й хвилині таки довелося виймати м’яч із сітки. Зіграла заміна рівнян – Кльоц зіграв на добиванні після щільного удару Гайдучика. 2:1! Одразу після цього Гайдучика замінили, а замість нього з’явився Мрвальєвіч.

Той міг зрівняти рахунок на 82-й хвилині, скориставшись невдалим виходом голкіпера, але Паламарчук повернувся й парирував. Інших моментів в останній 30-хвилинці не виникало. Все йшло до перемоги Інгульця. Втім, на 4-й компенсованій арбітр призначив дуже неоднозначний пенальті за фол Волохатого проти Сітала – ще одного футболіста, якого Олег Шандрук випустив з лавки.

Мрвальєвіч підійшов до позначки й не зміг переграти героїчного Паламарчука, однак воротар вийшов з воріт перед ударом. Пенальті довелося перебивати. Цього разу Марко не схибив. 2:2! Верес вириває бойову нічию.

Максимович Назар

Recent Posts

Жіноча ЛЧ. Ворскла поступилася в першому матчі шотландському Селтіку

Полтавська «Ворскла» поступилася шотландському «Селтику» в стартовому матчі другого раунду жіночої Ліги чемпіонів-2024/2025.Читати далі

3 хв. ago

ФСК Маріуполь відреагував на чутки про купівлю клубу Ракицьким

Азовський клуб здивований інформацією про зіркового інвестора.Читати далі

7 хв. ago

OptaJose: Мбаппе повторив показник Бензема

Мбаппе забив із пенальті в трьох матчах чемпіонату Іспанії поспіль, повідомляє OptaJose.Читати далі

11 хв. ago

Друга ліга. У протистоянні “двієчок” Колос на виїзді здолав Олександрію

В межах матчу 7-го туру Другої ліги відбулось протистояння "двієчок" - Олександрія приймала Колос.Читати далі

13 хв. ago

Перша ліга. Минай розгромно поступився Металісту

Програму восьмого туру Першої ліги закривав матч Минай - МеталістЧитати далі

19 хв. ago

Маліновський успішно переніс операцію – відновлення триватиме щонайменше 3 місяці

Руслан Маліновський розпочинає тривалий процес реабілітації.Читати далі

1 годину ago