Categories: УПЛ

УПЛ U19. Чорноморець у результативному матчі поступився Карпатам

У п’ятницю, 20 вересня, львівські “Карпати” U-19 зіграли виїзний поєдинок чемпіонату України U-19 сезону 2024/2025.

У сьомому турі “зелено-білі” протистояли одеському “Чорноморцю”. Команди забили п’ять м’ячів, а матч завершився перемогою “левів” з рахунком 3:2.

Чемпіонат України U-19. Сезон 2024/2025. 7 тур

“Чорноморець” (Одеса) U-19 – “Карпати” (Львів) U-19 – 2:3

“Чорноморець” U-19: Набит, Ходак (Каптенко, 46), Джасім, Пилипенко, Ярмола, Марков (Лущик, 62), Яновіч (Григорчук, 74), Вєнік, Калин, Пшеничнюк (Скараєв, 46), Дзень (Фатьянов, 46).

Запасні: Іванніков, Пірожок, Чебоненко, Лисенко, Бакаляров, Скрєбов.

Старший тренер – Анатолій Діденко.

“Карпати” U-19: Борис, Копил, Киричок, Чеберинчак, Кокодиняк, М. Тлумак (Черненко, 76), Резнік, Лехів (Долюк, 76), Смаглій (Гушинець, 76), Абрамчук (Орошкевич, 90+2), Буренко (Форсюк, 62).

Запасні: Фандист, Малиш, Івасій.

Старший тренер – Олег Голодюк.

Голи: Калин, 48, Вєнік, 61 – Буренко, 31, Смаглій, 60, 68.

Попередження: Вєнік, 54 – М. Тлумак, 71.

Перший момент у грі створили карпатівці. На восьмій хвилині львів’яни виконали штрафний удар. Максим Тлумак навісив у штрафний майданчик, де найкраще з усіх зорієнтувався Андрій Чеберинчак. Центрбек “Карпат” завдав удару, але його заблокували захисники господарів. Одесити відповіли своєю атакою. Владислав Калин увірвався у штрафний майданчик “зелено-білих” та пробив – кіпер “левів” Артем Борис парирував удар вінгера “моряків”.

Загалом у першому таймі було багато боротьби в центрі поля, дрібних фолів та обмаль моментів біля воріт обидвох команд. На 25-й хвилині в Одеській області було оголошено повітряну тривогу, тому матч призупинився, а команди пішли в укриття.

Після відбою повітряної тривоги команди повернулись на поле та продовжили гру. На 31-й хвилині підопічні Олега Голодюка відкрили рахунок. Олександр Абрамчук отримав передачу на лівому фланзі від Максима Лехіва та виконав навіс у штрафний майданчик одеської команди. Нападник “Карпат” Матвій Буренко залишився без опіки біля воріт “Чорноморця” та завдав влучного удару головою – 1:0.

По перерві “Чорноморець” виконав три заміни, щоб освіжити гру. Вже на 48-й хвилині поєдинку господарі зрівняли рахунок. Калин обікрав захисника “Карпат” Миколу Киричка та віддав передачу на Олексія Скараєва, який з’явився на полі кількома хвилинами раніше. Скараєв віддав зворотній пас на партнера, а той влучно пробив у дальній кут воріт “зелено-білих” – 1:1.

На 56-й хвилині львівська команда створила непоганий момент. Артем Копил прострілив з лівого флангу в центр штрафного майданчика, де опинився Владислав Резнік. Хавбек “Карпат” завдав удару, але не влучив у площину воріт. Зате наступна атака “левів” завершилась голом. Знову Абрамчук виступив у ролі асистента і цього разу віддав передачу на Максима Смаглія, який влучив у ціль.

Та перевага в рахунку протрималася недовго. Одразу після розіграшу м’яча в центрі поля “моряки” відновили паритет. Станіслав Вєнік наважився на удар із метрів 35-ти і застав зненацька кіпера “Карпат” Бориса – 2:2.

“Зелено-білі” зуміли втретє у поєдинку вийти вперед. На 68-й хвилині Смаглій оформив дубль, замкнувши простріл на дальній стійці воріт суперника – 3:2. Після цього гола темп гри знизився. “Чорноморець” проводив свої атаки позиційно з намаганням відігратися, а карпатівці оборонялись та розраховували на швидкі контрвипади.

Інтрига зберігалася до самого фінального свистка, однак більше забитих м’ячів глядачі не побачили. Тому “Карпати” здобувають перемогу в матчі проти “Чорноморця” з рахунком 3:2.

Після успіху в Одесі карпатівці розташувались на шостому місці з десятьма балами в активі. У наступному турі підопічні Олега Голодюка у Львові зіграють проти житомирського “Полісся”. Матч відбудеться у п’ятницю, 27-го вересня.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

41 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

45 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

47 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

49 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

57 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago