Categories: Єврокубки

Болонья – Шахтар: післяматчева прес-конференція Вінченцо Італьяно

Головний тренер “Болоньї” Вінченцо Італьяно прокоментував нульову нічию в стартовому матчі Ліги чемпіонів проти донецького “Шахтаря”

Наставник шкодує про упущені моменти Ндоє, Кастро і Фаббіана, та вважаючи, що його команда зробила більше для перемоги, навіть із урахуванням відбитого кіпером Лукашем Скорупським пенальті від Георгія Судакова:

– У дебютному матчі у Лізі чемпіонів ми грали так, як хотіли від початку, і в нас були хороші шанси. Точніше, спочатку Скорупський дуже добре спрацював у випадку з пенальті, інакше гра б повністю змінилася. Але я можу тільки подякувати своїм хлопцям за хороший матч. Хоча нам потрібно ще рости й удосконалюватися у фінальній третині, а також краще використовувати ті ситуації, коли ми швидко виходимо з оборони в атаку.

Звісно, у гравців є певний сум, тому що це був матч, у якому ми цілком могли взяти три очки. Річ у тім, що “Шахтар” багато рухається на своїй третині поля і нерідко ризикує, і якби наш високий пресинг працював краще, ми могли б отримати з цього певні дивіденди.

В атаці ми використовували обидва фланги, змінюючи їх час від часу, але ми повинні діяти краще, коли маємо такі хороші можливості. Особливо коли ми створюємо їх на своєму полі – тоді в нас зовсім інший настрій. Звичайно, це скоріше позитивний дебют, але ми будемо працювати далі.

Говорячи про моменти – ми створили для Кастро такий самий шанс, як і в матчі з “Наполі”, але Сантьяго не зміг підняти м’яч. А коли Фаббіан отримав нагоду відзначитися, то Джованні мав зіграти по м’ячу раніше, випереджаючи воротаря суперника і не даючи йому часу зіграти на виході.

Прийшовши в міжсезоння з “Фіорентини”, з якою Італьяно двічі поспіль доходив до фіналу Ліги конференцій, новий коуч “Болоньї” в шести матчах Серії А та Ліги чемпіонів не здобув ще жодної перемоги – п’ять нічиїх і поразка. А для “россо-блу” матч із “Шахтарем” став першим на європейській арені після фіналу Кубка Інтертото 2002 року.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago