Categories: Єврокубки

Болонья – Шахтар: Коментатори MEGOGO поділились думками про матч

Коментатори MEGOGO Віталій Волочай і Владислав Шалота поділились думками про матч Болонья – Шахтар.

– Яку команду вважаєте фаворитом?

  • Віталій Волочай: “Очікую рівного матчу. Матчу, у якому немає фаворита. Шахтар – це дуже молода команда, а Болонья – колектив, для якого Ліга Чемпіонів – це вже велике досягнення”.
  • Владислав Шалота: “Фаворита не маю. Для мене шанси 50/50. Болонья зараз – не топсуперник. Але й проєктувати рівень нинішнього Шахтаря на європейські команди важко. Тому я б сказав, що команди підходять до гри з рівними шансами. Від того й вважаю цей поєдинок неймовірно цікавим”.

– У Болоньї та Шахтаря видався не надто вдалий старт у внутрішніх чемпіонатах. Які наразі відзначите слабкі сторони кожної з команд?

  • Віталій Волочай: “Болонья змінилася. З тієї команди, яка дивувала минулого року, пішов тренер, пішли кілька надзвичайно важливих гравців. Тому цього сезону не варто очікувати від них повернення у топ-4. Болонья – це середняк Серії А, у якого торік видався історичний сезон. Тому старт у них нормальний, робочий. Щодо Шахтаря, мені здається що команда Пушича просто ще не перебуває на піку. Для колективу, якому грати з вересня по січень, виходити на пікову форму в серпні немає сенсу”.
  • Владислав Шалота: “У Болоньї влітку пішло троє головних людей: Калафіорі – в захисті. Зіркзе – в атаці, і найважливіше – головний тренер. Не дивно, що команда буксує на старті нового сезону. Думаю, цього варто було очікувати. Зараз головна проблема Шахтаря – в захисті. Команда не виглядає надійно. Сподіваюся, проти Болоньї ми побачимо боєздатну лінію захисту”.

– Вінченцо Італьяно виводив Фіорентину в три фінали – одного разу Кубка Італії та двічі Ліги конференцій. Куди дійде цьогоріч Болонья?

  • Віталій Волочай: “Італьяно класний кубковий тренер – це факт. Його Фіорентина вміла вигризати серії з двох матчів фактично у будь-кого. Але, знову ж таки, зараз у нього нова команда, яка ще не повністю зрозуміла як грати у футбол імені Італьяно. Тому я не думаю, що Болонья вийде в плей-оф ЛЧ. В Кубку чвертьфінал здається стелею для цього клубу на цю мить”.
  • Владислав Шалота: “Питання в тому, наскільки довго команда буде розгойдуватися. І як підуть справи у Італьяно в БолMEGOGOоньї взагалі. Чогось схожого на минулий рік в плані результату не чекаю. В плей-оф ЛЧ їх не чекаю теж. Думаю, це буде складний сезон для Болоньї. Падати після злетів буває важко”.

– Арріго Саккі назвав Шахтар “командою-балериною”, коментуючи протистояння проти Болоньї. З чим ви б порівняли Болонью?

  • Віталій Волочай: “Болонью я б порівняв з Лестером чи з Жироною. Унікальний збіг обставин: команда будувалася роками саме під сезон 2023/24. Під сезон, у якому зійшлось усе – слабкий рік Наполі, Лаціо і Роми, і нереально крута гра Болоньї під керівництвом Тьяго Мотти. Це виняток з правил. І я дуже радий за Болонью, але не думаю, що вони здатні повторити цей успіх у найближчому майбутньому”.
  • Владислав Шалота: “Про злети і падіння Шахтаря взагалі не зрозумів. Якщо він відштовхувався від пʼяти стартових матчів сезону, то порівняння не надто доречне, мені так здається. Якщо про системну роботу клубу останніми роками, то серйозних падінь я в ній не бачу. Підозрюю, пан Саккі не дуже добре знайомий з “творчістю” Шахтаря. А Болонья, як похмілля. Чудово відгуляли минулий сезон, а на “ранок” наступного – складно”.

Нагадаємо, з цього сезону Ліга чемпіонів пройде за революційним форматом із 36 клубами в кожному турнірі на етапі ліги, яка замінить групову стадію. Перед стадією плей-оф команди проведуть по 8 матчів із 8 різними суперниками – 4 гостьових та 4 домашніх.

Обрані ігри Ліги чемпіонів також покаже безплатний загальнонаціональний телеканал “MEGOGO Спорт”, який наприкінці серпня розпочав мовлення в етері Т2.

Максимович Назар

Recent Posts

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

«Динамо» оголосило про початок співпраці з колишнім чемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком. Читати далі

1 годину ago

Дані Карвахаль: Страйк серед гравців через збільшення кількості матчів є можливим

Правий захисник «Реала» Даніель Карвахаль поділився думкою щодо збільшення кількості матчів за сезон. Читати далі

1 годину ago

Матвієнко: Хочемо як мінімум потрапити до зони команд, які борються за плейоф

Захисник "Шахтаря" Микола Матвієнко та найкращий гравець матчу з "Болоньєю" (0:0) за версією УЄФА висловився…

1 годину ago

Один із найсильніших клубів світу хоче купити Луніна. Він замінить легенду

«Реал» оголосив про новий контракт з українським воротарем Андрієм Луніним, який отримав договір до літа 2030…

1 годину ago

Юрій Гура: В очах гравців Шахтаря у Болоньї не помітив іскри

У матчі першого туру групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25 донецький «Шахтар» грав на виїзді із…

1 годину ago

Гвардіола: Ми хотіли б перемогти, але я ні про що не шкодую, бо вони так добре захищалися

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами Манчестер Сіті та Інтер Мілан.Читати далі

4 години ago