Categories: Єврокубки

ПСЖ – Жирона: анонс матчу 1-го туру групового етапу ЛЧ

Ліга Чемпіонів, 1-й тур
Париж, Парк де Пренс
ПСЖ – Жирона 22:00
Трансляція – Megogo

ПСЖ

“Парі Сен-Жермен” зробив вигляд, що не помітив прощання з останньою суперзіркою, вигравши всі матчі зі старту сезону. Але всі ми розуміємо, що судити Луїса Енріке і його роботу будуть винятково за Лігою Чемпіонів. Хоча вже на старті помітна низка позитивних ознак: новачки влилися органічно, команда має цілісний вигляд на всіх стадіях і зовсім не страждає від нестачі голів – їх було забито аж 16 у 4 стартових турах Ліги 1.

Після травми Рамуша вже в першому турі Енріке перейшов на свій вічний план Б – Асенсіо в ролі хибної дев’ятки. Це пішло на користь тому ж Барколя, який став природною заміною Мбаппе. Так, бюджетною, зате без вад у плані гри без м’яча. Хоча насамперед у Парижі потрібно відзначати центр поля: Фабіан Руїс після феноменального Євро повернувся зовсім іншим футболістом, Вітінья вже грає на топ-рівні, Заїр-Емері прогресує в шаленому темпі. Плюс влітку розміняли з доплатою в 10 млн євро Жоау Невеша на непотрібного тренеру руйнівника Угарте.

Невеш влився органічно і набив 4 асисти у двох перших матчах. Жоау цілком ймовірно варто чекати в середу з перших хвилин. Адже у Заїра-Емері є проблеми з ікрою, а у Вітіньї – з гомілкостопом. Ці двоє під питанням. Точно не зіграє Доннарумма, тож доведеться терпіти Сафонова на воротах. Пачо теж точно має бути в старті, адже Ернандес і Кімпембе традиційно в лазареті.

Жирона

У “Жирони” був дуже непростий календар на старті сезону, тож 2 перемоги в 5 турах і місце в середині таблиці зовсім не показові. Без шансів були програні матчі “Атлетіко” (3:0) наприкінці серпня і дербі проти “Барселони” (1:4) на минулих вихідних. І тому мало хто в Каталонії чекає позитивного результату в дебютному поєдинку в ЛЧ в історії клубу.

Але і трагедії, схоже, не сталося. Була заслужена нічия з “Бетісом” (1:1), упевнена виїзна перемога із сусідами останніх із “Севільї” (0:2). І класичний для минулого сезону погром аутсайдера в особі “Осасуни” (4:0), де Циганков оформив 1+1. Тож “Жирона” залишається конкурентоспроможною. Але з топами зарубатися після втрати найкращого бомбардира Довбика, головного плеймейкера Алейша Гарсії та елітного дриблера Савіо “Жироні” вже не по зубах.

Мічел Санчес намагається не ламати залишки вцілілого. І поступово підводить новачків. Тож дорогий за мірками клубу новачок Ясер Аспрілья поки що задовольняється виходами з лавки. Постійно з новобранців грає тільки Абель Руїс. І виглядає пристойно – забив уже двічі і класно діє в підіграванні, хоча втрату головного голеадора, звісно, компенсувати не може. Кадрових втрат перед виїздом до Парижа немає. Під питанням участь у матчі тільки Еррери.

Орієнтовні склади

“ПСЖ”: Сафонов – Хакімі, Маркіньос, Пачо, Мендеш – Невеш, Вітінья, Руїс – Дембеле, Асенсіо, Барколя

“Жирона”: Гассаніга – Франсес, Д. Лопес, Блінд, Гутьєррес – Мартін, Ромеу, Еррера – Хіль, Циганков – Руїс

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago