Categories: Єврокубки

Болонья – Шахтар: анонс матчу 1-го туру групового етапу ЛЧ

Перший тур групового етапу Ліги чемпіонів 2024/25
Середа, 18-е вереся
Італія, Болонья. Стадіон “Ренато Даль’Ара”
Арбітр: Рохіт Саггі (Норвегія)
“Болонья” 19:45 “Шахтар”
відеотрансляція: MEGOGO

“Болонья”: останні новини

Відверто кажучи, це вже не та “Болонья” Тіаго Мотти, яка у хорошому сенсі кошмарила італійську першість у минулому сезону. Під керівництвом Вінченцо Італіяно “борзі” змазали старт регулярного чемпіонату. Три нічиї та одна поразка у чотирьох стартових турах. Ну так собі, об’єктивно. І при цьому відразу 7 пропущених м’ячів.

І якщо фіаско на виїзді з “Наполі” (0:3) легко можна пояснити. То нічийні результати у іграх з далеко не найсильнішими “Комо” (2:2), “Емполі” (1:1) та “Удінезе” (1:1) ну якогось страху не викликають, чесно.

Тим не менше, 46-річний італійський спеціаліст вірить у своїх підопічних та шукає позитив, попри невдалий старт Серії А.

“Я впевнений, що коли хлопці вперше почують гімн Ліги чемпіонів та вийдуть на поле, то зможуть знайти додаткову передачу, щоб зробити майже все, що ми підготували. Ми добре підготувалися до гри. Усвідомлення того, що ми у Лізі чемпіонів має дати команді необхідне піднесення.

На нас чекають дві найкращі команди Португалії, “Ліверпуль”, “Астон Вілла”, “Монако”, “Шахтар” – це команди найвищої якості. Усі вони дуже добре організовані. Нам треба бути дуже сміливими, коли ми гратимемо проти них, і саме над цим ми працюватимемо у нашій підготовці”, – розповів Вінченцо Італіяно перед протистоянням з чемпіоном України.

Однак, ні в якому разі точно не потрібно задирати носа та розслаблятися. Як це добре виходить у наших команд, що виливається у втрату концентрації і наступні провальні результаті (українська збірна – яскравий приклад цієї тези, останнім часом). Це Ліга чемпіонів, і це італійська команда! Хоч, і без ніякого досвіду на такому рівні.

“Янг Бойз” вже покарав “Галатасарай” за піжонство та халатне відношення до справи у кваліфікації цієї ЛЧ. Хоча, швейцарці теж провалили початок національної першості. Це на замітку “гірникам”.

Орієнтовний склад “Болоньї”: Скорупськи, Пош, Бекема, Казеле, Міранда, Фройлер, Ебішер, Побега, Орсоліні, Одгор, Даллінг.

“Шахтар”: останні новини

Стартував у цьому сезоні регулярного чемпіонату “Шахтар”, м’яко кажучи, нестабільно. Нестабільно, насамперед за своїми мірками. 3 перемоги і 2 поразки все ж говорять про певну невизначеність в рядах “гірників”. Хоча, і при цьому, складалось чітке відчуття, що донецька команда об’єктивно привозила проблеми сама собі. Почали у цій кампанії УПЛ з погрому над фіналістом минулого розіграшу національного Кубка – полтавською “Ворсклою”. 5:0 – серйозний результат.

Після цього ж послідувала безійдена зустріч з житомирським “Поліссям”. Долю поєдинку з командою Імада Ашура визначив єдиний забитий м’яч Чоботенка. Далі була вимучена перемога над абсолютним дебютантом українського елітного дивізіону – “Лівим Берегом” Віталія Первака (1:0). Все вирішив індивідуальний прорив Педрінью, та його асист на Сікана.

Найбільш хрестоматійним та показовим був двобій з “Олександрією” Руслана Ротаня. Підопічні боснійського наставника ще до екватору перших 45 хвилин забезпечили собі комфортну перевагу у два м’ячі, але після цього просто кинули грати. Гравці “Шахтаря” банально розслабились та повірили у передчасний успіх, за що і були “винагороджені” тріумфальним камбеком у виконанні “містян” – 3:4. Був ще недограний поєдинок з криворізьким “Кривбасом” Юрія Вернидуба. Але і там ми не побачили як такої чіткої та структурованої картинки.

Благо, на щастя (на жаль, не для національної команди України Сергія Реброва), у певному сенсі на допомогу чемпіона прийшла пауза на матчі збірних. Якою і скористався Маріно Пушича, вдихнувши трохи ентузіазму у своїх футболістів. І те, що донеччани продемонстрували у Львові проти “Карпат” Владислава Лупашка – було здорово та прекрасно.

“Гірники” впевнено розтрощили “левів”, провівши як і у матчі з вищезгаданою командою Сергія Долганського відразу 5 забитих м’ячів. “Шахтар” домінував, повністю контролював м’яч та красиво комбінував. Знову ж таки, все було чудово, в атаці (!). В обороні відслідковувались ті ж самі проблеми, які дозволили неймовірно нестабільним львів’ян двічі вразити ворота Різника.

І тут якраз криється основне і ключове питання. А наскільки цього запасу міцності в контексті атаки вистачить для “Шахтаря”, щоб добувати результат вже зовсім на іншому рівні – на поприщі Ліги чемпіонів. Тим більше, коли в суперниках кризова та абсолютно недосвідчена “Болонья”, якщо говорити про цю саму ЛЧ? До того ж, варто очікувати, скоріше за все, що Пушич змінить формацію та модель гри і перейде на більш оборонний варіант. Це і розуміють самі футболісти.

“Чи готова команда до Ліги чемпіонів? Думаю, готова. Перш за все, це зовсім інший турнір і менталітет, і не можна навіть близько порівнювати, як команда грає в чемпіонаті та як буде грати в Лізі чемпіонів. Віддаватимемо всі сили та, сподіваюсь, продемонструємо гарний футбол і здобудемо результат.

Мандражу поки що немає, але, звісно, сумуємо, адже мрія кожного футболіста – грати в Лізі чемпіонів, і цей момент наближається”, – розповів Бондаренко перед грою з “Болоньєю”.

Щодо складу, то тут все максимально очевидно та без сюрпризів. Бондаренка у своїй піковій формі потрібно ставити, це точно. Хет-трик, як ніяк. Можлива лише варіація на правому фланзі оборони. Для захисних дій більше підійде наш співвітчизник Конопля, для комбінаційних – бразилець Тобіас, який непогано себе показав у грі з тими ж “Карпатами”.

Підсумовуючи, хороший знак для чемпіона України та його тренера полягає в тому, що до свого дебюту в оновленому форматі головного єврокубка “гірники” підходять з максимально бойовою обоймою. І в принципі, в принципі, як показав матч у минулий вікенд, починають набирати ігрові кондиції. Потрібно забирати три очки, “простіше” у цьому сезоні ЛЧ вже точно не буде…

“Думаю, команда морально готова, фізично теж, адже для нас важливо не лише перемогти, а й провести хороший матч. Це добре для впевненості у собі, коли виходиш на рівень ЛЧ. Повинен сказати, що це, безумовно, інший рівень, інші якості, інші поєдинки.

Але, ми всі у формі. Деякі футболісти, як наприклад Марлон та Зубков, набирають все більше кондицій, у нас немає травмованих. Очікується, що Микола Матвієнко повернеться у гру за один-два дні, тоді всі будуть в строю. Я вважаю, це добрий момент для нас, щоб зіграти проти “Болоньї”, – поділився думками коуч “Шахтаря”.

Орієнтовний склад “Шахтаря”: Різник, Тобіас, Матвієнко, Бондар, Педріньйо, Криськів, Судаков, Бондаренко, Кевін, Зубков, , Сікан.

“Болонья” – “Шахтар”. Особисті зустрічі

Італійська та українська команди, в силу усім відомих причин, не пересікалися на офіційному рівні. Та і на товариському також. “Шахтар” – багаторічний та регулярний учасник Ліги чемпіонів. А ось “Болонья” таким похвалитися не може від слова зовсім.

Для “червоно-синіх” будь які матчі на євроарені – це якась екзотика. Тим більше, в рамках головного єврокубка! Тому, тут, звичайно, досвід виступів абсолютно та повністю на боці саме “гірників”.

Максимович Назар

Recent Posts

Манчестер Сіті за крок від повторення легендарного рекорду МЮ

Манчестер Сіті залишилося не програти один матч, щоб повторити рекорд Манчестер Юнайтед за кількістю поєдинків…

1 годину ago

Наставник Динамо Загреб залишив клуб після ганебної поразки від Баварії

Головний тренер Динамо Загреб Сергій Якирович залишив посаду наставника команди.Читати далі

1 годину ago

Збірна України піднялася на одну позицію у рейтингу ФІФА

Збірна України займає 24-е місце в оновленому рейтингу ФІФА. Команда Сергія Реброва піднялася на одну позицію порівняно з липнем, зумівши…

1 годину ago

Продаж квитків на матч Ліги Націй Україна – Чехія у Вроцлаві призупинено через повінь у Польщі

Продаж квитків на матч Ліги Націй Україна – Чехія у Вроцлаві призупинено. Читати далі

1 годину ago

ЛЧ. Бенфіка з Трубіним в гостях здолала Црвену Звезда

Бенфіка відкрила для себе оновлену Лігу чемпіонів виїзним матчем проти Црвени Звезди. Фаворит зустрічі здобув…

1 годину ago

Білодід стала амбасадором Металіста 1925

Металіст 1925 офіційно оголосив про те, що амбасадором клубу стала знаменита українська дзюдоїстка Дар’я Білодід. Читати далі

1 годину ago