Дженоа – Рома: анонс матчу 4-го туру Серії А

Серія А. Четвертий тур
15 вересня. 13:30. Генуя. “Луїджі Ферраріс”
“Дженоа” – “Рома”
Головний арбітр: Антоніо Джуа

Стан команд

Динаміка команд протилежна. “Рома” в перших двох матчах набрала лише одне очко проти скромних “Кальярі” та “Емполі”, граючи геть розібрано, розбалансовано та безідейно. “Дженоа” набрала чотири, зігравши 2:2 з чемпіоном “Інтером” і перемігши в гостях “Монцу”, виглядала жорсткою та дуже зібраною. Однак в третьому турі вона отримала 0:2 вдома від “Верони”, а “Рома” витягнула 0:0 в гостях з “Ювентусом”.

Даніеле Де Россі після другого туру визнавав, що його гравці бояться, тремтять від кожної маленької помилки, не впевнені в собі. Ще й його сварки на тренуваннях з гравцями викликали резонанс, як і погрози подати до суду на журналістів. А після третього туру він казав, що єдиним завданням в Турині було зіграти зібрано, компактно. Тобто про атаку не думав. І “Рома” на пару з “Ювентусом” влаштувала нудотне видовище.

ДДР залишився задоволений компактністю в обороні і перед матчем в Генуї наголошує на цьому завданні, заявляючи, що над ним команда працювала в перерві на матчі збірних. Йому загалом дуже важлива компактність на всіх ділянках поля. При цьому він вимагає і більше володіння м’ячем, і більше вертикальних атак, і більше наповнення штрафного суперника гравцями.

Альберто Джилардіно після двох перших турів був повний компліментів, а після третього заявив, що його команда створювала плутанину сама собі, не грала як команда, а кожен за себе. Їй також довелося домінувати, багато володіти м’ячем, що вона не любить (30 відсотків володіння в Монці принесли перемогу). Також вона грубо помилилася в епізодах з обома пропущеними від “Верони” голами – “метелик” воротаря, рука захисника.

“Рома” прагне більше володіти м’ячем, “Дженоа” володіння терпіти не може. Тож в цьому плані плин матчу зрозумілий. А ось чи буде центр поля римлян солідним і компактним як в третьому турі чи прохідним двором як в перших двох? І чи припинять генуезці привозити собі голи? Дуже важливі запитання у звітному матчі.

Цифри та факти

  • В останніх трьох очних матчах у лізі кожна з команд виграла по одному і один завершився внічию. До цих трьох “Рома” виграла чотири поспіль. Останній хронологічно завершився 1:0 на користь “Роми” в Римі з голом Ромелу Лукаку на 79-ій хвилині
  • Останній очний матч у лізі в Генуї завершився перемогою “Дженоа” з рахунком 4:1. Він відбувся у вересні 2023-го року. До цього “Рома” перемогла в Генуї у лізі тричі поспіль, а до цього два очні матчі поспіль завершилися внічию
  • В останніх чотирьох очних матчах у лізі “Рома” забивала “Дженоа” в перші 78 хвилин лише один м’яч – в програному матчі з рахунком 1:4
  • “Рома” не перемагала у чотирьох своїх останніх матчах ліги (дві нічиї та дві поразки) і перемагала лише одного разу у восьми останніх (чотири нічиї та три поразки). Єдина перемога за ці вісім турів відбулася над “Дженоа” – вдома в травні з рахунком 1:0
  • “Рома” не перемагала в п’яти своїх останніх гостьових матчах ліги (три нічиї та дві поразки) і перемагала лише одного разу в семи останніх (п’ять нічиїх та дві поразки)
  • “Дженоа” програвала одного разу в чотирьох останніх матчах ліги (дві перемоги та нічия) та двічі в останніх восьми (чотири перемоги та дві нічиї)
  • Поразка від “Верони” у попередньому турі перервала серію з чотирьох матчів “Дженоа” вдома у лізі без поразок – три перемоги та нічия
  • Результати “Дженоа” в останніх семи матчах ліги на всіх полях проти команд Топ-8 попереднього сезону – перемога, чотири нічиї та дві поразки з рахунком 0:1

Кадри

Враховуючи ігрові проблеми “Роми”, в пресі навіть говорили про перехід на тактичну схему 3-5-2 з 4-2-3-1/4-3-3. Причому компанію Довбику в атаці мав скласти Пауло Дібала, а новим захисником у складі – підписаний на початку вересня Маріо Ермосо. Але Де Россі заявив, що тепер не час змінювати схеми, та й щодо кондицій Ермосо та ще одного нового зіркового захисника Матса Хуммельса він не впевнений.

Зміни очікуються в атаці, де Суле має поступитися місцем Дібалі, Лоренцо Пеллегріні, який встиг травмуватися і повернутися – Бальданці. В центрі поля вийде або дебютант збірної Франції Коне, або, як і проти “Юве”, власний вихованець юний Пісіллі. Можливо, Паредес, але не травмований Ле Фе. Праворуч в обороні конкурують Челік та Салемакерс. А ліворуч точно вийде Анхеліньо, оскільки Залевські виключено через відмову продовжити контракт.

Довбик був під питанням через травму, отриману в збірній, але Де Россі заявив, що він гратиме. Називаючи його дуже важливим гравцем, говорячи, що команда працює для нього і незабаром його прорве. Ще раніше тренер заявляв, що Артема бояться всі і тому тримають вдвох-втрьох, тож завдання – звільнити його. Хоча тим часом з форвардів команди забив якраз запасний – Шомуродов. Це єдиний гол команди.

У “Дженоа” під питанням одразу четверо центральних захисників. Де Вінтер, Васкес, Бані та Маттурро. Перші двоє все ж таки скоріше гратимуть поряд з Вольякко у схемі 3-5-2. Травма й у правого захисника Дзанолі.

Травма також у двох прямих конкурентів Маліновського – Мессіаса (мабуть, найкращого гравця команди в перших трьох турах) та Міретті (новачка з “Ювентуса”, який прийшов травмованим). Проте місце Руслана в стартовому складі аж ніяк не забезпечене. Адже проти такого суперника Джилардіно може захотіти виставити третього чистого опорника – Торсбю. Хоча той привіз пенальті проти “Верони”.

Воротар Голліні повинен зібратися після привезення проти “Верони”.

“Дженоа”: Голліні, Де Вінтер, Вольякко, Васкес, Сабеллі, Бадель, Френдруп, Маліновський, Мартін, Пінамонті, Вітінья

“Рома”: Свілар, Салемакерс, Манчіні, Ндіка, Анхеліньо, М. Коне, Крістанте, Паредес, Бальданці, Дібала, Довбик

Максимович Назар

Recent Posts

Ман Сіті можуть виключити з усіх англійських турнірів за порушення ФФП

«Манчестер Сіті» може отримати дуже суворе покарання за справу про порушення фінансового фейр-плей, слухання щодо якої…

21 хв. ago

Довбик провів перше тренування під керівництвом нового тренера Роми

Новопризначений головний тренер Роми Іван Юрич напередодні провів перше тренування на базі столичного клубу в…

23 хв. ago

Колишнього футболіста Арсенала заарештували за контрабанду наркотиків

Ексгравець лондонського Арсенала Джей Еммануель-Томас був заарештований за підозрою у контрабанді наркотиків.Читати далі

26 хв. ago

Основний форвард Лаціо пропустить матч із Динамо

Основний форвард «Лаціо» Валентін Кастельянос, найімовірніше, пропустить матч першого туру Ліги Європи проти «Динамо» Київ,…

30 хв. ago

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

«Динамо» оголосило про початок співпраці з колишнім чемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком. Читати далі

3 години ago

Дані Карвахаль: Страйк серед гравців через збільшення кількості матчів є можливим

Правий захисник «Реала» Даніель Карвахаль поділився думкою щодо збільшення кількості матчів за сезон. Читати далі

3 години ago