Categories: УПЛ

Маріно Пушич: Загалом я задоволений грою і результатом

Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич прокоментував перемогу над «Карпатами» (5:2) у 6-му турі УПЛ.

– Чи не занадто легко далася вам ця перемога?

– В цілому я задоволений тим, як наша команда провела матч. Але ми пропустили гол з тих моментів, які ми відпрацьовували, зі стандартів, і це не повинно траплятися.

Загалом я задоволений грою і результатом. Ми чудово продемонстрували свої атакувальні якості, але пропустили двічі, і, звичайно, цим я незадоволений. В цьому розрізі ми повинні покращитися.

Але це трапляється, це футбол, і найважливіше для нас зараз – зробити висновки. Ця перемога, безумовно, допоможе команді з точки зору ментальної підготовки і для нашої впевненості в першу чергу. Наша наступна гра – в Лізі чемпіонів. Це найвищий рівень змагань, там не буває простих ігор.

Я також дуже радий, що Бондаренко зумів кілька разів відзначитися. Також я радий був побачити знову на полі Зубкова і Марлона, які відновилися після травм. Це важливі гравці для глибини нашого складу, і, звичайно, я надзвичайно радий був побачити сьогодні їх знову на полі.

– Про Зубкова хотів запитати. Він на тренуваннях продемонстрував, що може так впевнено повернутися після пропущених матчів?

– Як ви знаєте, Олександр повернувся після неприємної травми. Але найважливіше, що він – професіонал, який завжди тренується на найвищому рівні, завжди викладається на повну як у матчах, так і на тренуваннях.

Я знав, що спочатку він, мабуть, не зіграє повний матч – можливо, 45 хвилин, можливо, дещо більше. Нам не потрібно було його перенавантажувати, щоб він зумів плавно увійти в гру. Щодо Марлона ми використали аналогічну стратегію.

– У Кевіна 4-та жовта картка, він пропускає наступний матч. Як ви оціните таку агресивність цього футболіста?

– Це Кевін, ви знаєте. Він працює дуже наполегливо на командне благо, і іноді це виливається в агресію, особливо в моментах, коли він намагається перехопити м’яч. Але це грубий гравець, він не орієнтований на те, щоб збити когось чи вчиняти фоли. Можливо, в нього трішки такий стиль гри.

Я йому сказав, що 4 жовтих на початку сезону – це трішки забагато. Думаю, це стане для нього чудовим уроком. Тепер він матиме вже більше досвіду в моментах, коли потрібно йти в пресинг. Можливо, іноді потрібно трішки зачекати.

І, звичайно, атакувальна лінія завжди відзначається більшою кількістю жовтих карток. Але я щиро сподіваюся, що він зуміє зробити правильні висновки з цих 4 карток.

– Ця розмова була коротка жартівлива чи 1 на 1 і серйозна?

– Так, звичайно, я був злий на нього, не буду приховувати. Я завжди кажу, що не люблю жоден вид карток. І, звичайно, ми незадоволені таким підходом, оскільки нам потрібно потім здійснювати якісь зміни в нашому складі на наступні матчі.

Я розумію момент, у якому він опинився, він хотів піти в активний відбір. Але ми поговорили про це, і в цілому все нормально, я поставився з розумінням, – сказав Пушич.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago