Categories: УПЛ

Василь Кобін: Підсумовуючи матч, я вважаю, що була нічийна гра

Першим для спілкування із представниками ЗМІ у конференц-зал одеського стадіону після матчу 6-го туру “Чорноморець” – “Інгулець” (1:0) прийшов головний тренер гостей Василь Кобін.

– Якщо брати матч загалом, то результат у ньому мав бути нічийним, – вважає керманич “Інгульця”. – Були моменти як у команди “Чорноморець”, так і у нас. Сьогодні гравців більше підводила реалізація, а той епізод, який стався наприкінці поєдинку після вилучення нашого футболіста, і призвів до голу. При стандартному положенні нам бракувало гравця у тій зоні, звідки у наші ворота забивався м’яч. Підсумовуючи матч, я вважаю, що була нічийна гра.

Не можна не запитати про всі ті скандали навколо вашого клубу, які були нещодавно. Як вони впливали на команду, на вас та на підготовку гравців? Як вдавалось їх мотивувати?

– Мені важко говорити за всю команду. Особисто я намагався зробити все для того, щоб команда про це не думала. Зібрав збори, на яких повідомив підопічним, що нам доведеться восени грати лише виїздні матчі. Хлопці відреагували по-різному: хтось прийняв цю інформацію, а з кимось довелось проводити індивідуальні розмови, тому що ситуація була складною і деякі гравці почали шукати собі нові команди. Ви розумієте, коли футболіст почав спілкування з іншим клубом, то повернути його в “сім’ю” вже не так легко. Та як би там не було, а ми продовжили працювати, і сьогодні серед своїх підопічних я не бачив байдужих до гри. Всі віддавались на максимум своїх можливостей. Вся команда працювала належним чином: лінія оборони – на оборону, лінія атаки – на атаку, досить хорошими були і перехідні фази. Я не бачив нічого такого, щоб хтось відбував номер. Є у нас певні проблемні позиції, які зумовлені травмами гравців. Але нічого не поробиш, будемо виходити з того, що маємо.

– Чи задумувались ви над тим, що впродовж усієї осінньої частини чемпіонату “Інгульцю” доведеться постійно грати на виїзді, у зв’язку з чим може бути зібгана підготовка у міжігрові цикли? В як це може впливати на фізичний та моральний стан підопічних?

– Саме тому ми й хотіли, щоб нам пішли назустріч і домашні матчі ми проводили на своєму стадіоні. Тому що постійні переїзди виснажують. Судіть самі: сім години займає дорога до Одеси, сім годин – до Києва. А у найближчому турі годин десять-одинадцять займе дорога до Рівного. Все це, звісно, забирає сили і один додатковий день на відновлення і підготовку до гри. Зрозуміло, що ми все це враховуємо і розуміємо. Якщо у нас було би багато варіантів, то ми цього, напевно, не робили б. Та наш клуб опинився у таких умовах, що нам потрібно з цим миритися і лише налаштовувати хлопців на сприйняття цих умов. Звісно, важко. У нас 25 футболістів, які по-різному це переживають. Хтось відноситься до цього нормально і закриває на це очі, а хтось має іншу психологію і ти не знаєш, як вони поведуть себе при тому чи іншому розвитку подій.

– Враховуючи, що навесні “Інгульцю” доведеться всі матчі грати вдома, чи не призведе цей факт до того, що підопічні можуть надто розслабитись?

– Поки що до кінця ще не зрозуміло, де будуть матчі. Якщо не помиляюсь, був випадок, коли “Маріуполь” грав багато домашніх матчів – десь вісім. Чи може й десять. Якщо не буде залікових балів, то куди розслаблятися? Та й у нас не той рівень команди, щоб ми могли це робити. Ми можемо за рахунок духу чи якихось тактичних перестановок це нівелювати. Тому що ми розуміємо, де знаходимося і на яких умовах працюємо. Особисто я закриваю на це очі і стараюсь про подібні речі не думати, а більше працювати.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago