Серія А. Найближчий суперник Шахтаря у Лізі Чемпіонів рятується у доданий час

В італійській Серії А суботню програму матчів відкривали Комо і Болонья. Господарі втратили перемогу, передуючи в рахунку із різницею в два м’ячі.

Серія А. Четвертий тур

Комо. “Джузеппе Сінігалья”

“Комо” – “Болонья” 2:2

Голи: Казале 5 (автогол), Кутроне 53 – Кастро 76, Ілінг-Джуніор 90+1

Комо“: Аудеро, Йовіне, Доссена (Гольданіга 67), Кемпф, А. Морено, Серхі Роберто (Маццителлі 88), Пероне, Стрефецца (Браунодер 88), Ніко Пас, Фадера (Да Кунья 78), Кутроне (Белотті 78)

Болонья“: Скорупські, Пош, Беукема, Казале (Лукумі 80), Міранда, Фройлер, Ебішер (Фаббіан 46), Побега, Орсоліні (Ілінг-Джуніор 63), Даллінга (Кастро 63), Одгар (Ндой 80)

Попередження: Йовіне 45, А. Морено 45+3 – Побега 72

Було ясно, що після відходу Джошуа Зіркзеє, Ріккардо Калафіорі та особливо – творця сенсації “Болоньї” попереднього сезону головного тренера Тьяго Мотти – команда відступить. Особливо – на початку сезону, адже новому головному Вінченцо Італьяно потрібно побудувати нову команду, знайти нових лідерів. Але не так важко все повинно було бути. Не з нулем перемог після чотирьох турів.

Тим більше, що грала в трьох з них вона проти двох команд, що ледве врятувалися від вильоту з Серії А, та проти її новачка. Причому проти “Удінезе” та “Емполі” “Болонья” могла заявити, що заслужила перемогу, виходячи зі статистики – 74 та 68 відсотків володіння м’ячем, 22:4 та 14:3 за ударами по воротах. В Комо ж проти команди, яка набрала одне очко в трьох перших турах, не заслужила нічого.

За статистикою сьогодні вона була рівною, володіння м’ячем навіть виграла. Але 70 перших хвилин відіграла огидно. Навіть не могла притиснути суперника до воріт, не могла прискоритися, не могла щось побудувати. Наче гра її зовсім не цікавила. Невже думала про “Шахтар”, найближчого суперника у Лізі Чемпіонів? Або ж вона просто така слабка на початку каденції Італьяно. Схоже, що друге.

“Комо”, що вперше у сезоні і за 22 роки грав у Серії А на своєму відремонтованому стадіоні, забив ранній гол. Фадера прорвався на фланзі, прострілив, і м’яч від новачка кінця серпня Казале зрізався у ворота. Фадера ще й знаходив Кутроне, але той пробив зручно для воротаря. Кутроне прорвався в контратаку, і цього разу Казале заблокував. Стрефецца бив з гострого кута – Скорупські.

Наприкінці тайму Кутроне отримав пас врозріз і гарно пробивав зльоту з лівої частини штрафного майданчика. Сантиметри від стійки. А пенальті за руку гравця “Комо” було скасовано – ВАР зауважив, що рука була не в штрафному.

На початку другого тайму Кутроне втік в контратаку лівим флангом, змістився в центр і закрутив в дальній кут. ВАР довго шукав вади, але вийшов з ладу, і гол залишився. В черговій контратаці Стрефецца закрутив трохи неточно. Вже тоді закралася думка, що “Комо” ще пошкодує про всі ці недопрацьовані атаки. І він пошкодував.

Після 70-ої хвилини гості нарешті почали тиснути. Побега, що вийшов на заміну, пробивав з 18-ти метрів в стійку. А потім Одгар звідти ж влучив у захисника, м’яч відлетів до Кастро, що вийшов на заміну, і той забив. Тиск збільшився. Хоча Морено пробивав з гострого кута у воротаря. І в результаті Кастро прийняв довгий пас, віддав Ілінгу-Джуніору, що вийшов на заміну, і той спокійно забив.

У попередньому турі “Комо” не реалізував пенальті у доданий час і тому програв. Поточного пропустив у доданий час і тому зіграв внічию. Він з двома очками після чотирьох турів, і з такою наївністю команда Сеска Фабрегаса вилетить. Втім, і команда Італьяно з такою грою та такими результатами (три очки) не піде далеко.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago