Categories: УПЛ

УПЛ. Шахтар у результативному матчі розгромив Карпати

Незважаючи на номінальний статус гостей, по суті цей поєдинок лише формально є “виїздним” для “левів”. Суботній ігровий день чергового туру УПЛ очним протистоянням закривали чинний чемпіон України та “новачок” елітного дивізіону.

УПЛ, 6-й тур.

Шахтар Донецьк – Карпати Львів 5 : 2.

1 – 0. Зубков – 21.

1 – 1. Підлепенець – 25.

2 – 1. Бондаренко – 29.

3 – 1. Бондаренко – 39.

4 – 1. Сікан – 42.

5 – 1. Бондаренко – 65.

5 – 2. Чачуа – 84.

Шахтар 18 вересня відкриє Лігу чемпіонів на полі Болоньї, але перед цим була формально домашня гра проти Карпат на Арені Львів. Динамо та Олександрія пішли у відрив, тож підопічні Пушіча не мали права на помилку. Команда Лупашка також хотіла перервати негативну серію – всього одне очко у трьох останніх турах на наблизило “левів” до зони перехідних матчів.

Суперники обмінялися моментами в дебюті гри. Різник незграбно відбив штрафний Мірошніченка, але сам накрив і добивання Адамюка. За Шахтар відповів Судаков. Хавбек “гірників” накрутив захисників і влучив поміж ніг Кемкіну, проте маленького дотику вистачило для переведення м’яча у стійку.

На 21-й хвилині донеччани розкішною комбінацією “розмочили” рахунок. Кевін шведою викрутив на правий фланг Зубкову, той замахом прибрав Саківа і правою потужно вліпив у ближню дев’ятку. До слова, Олександр вивів партнерів у статусі капітана.

Карпати відігрались за 4 хвилини. Бондар найголосніше волав на партнерів, а потім під час кутового випадково скинув м’яч Підлепенцю – 1:1.

Щастя львів’ян виявилось недовгим. Ще до перерви Шахтар трьома голами влаштував розгром. Рикошети допомогли Бондаренку оформити дубль, Сікан головою замкнув подачу Кевіна. Вихованець львівського футболу не святкував гол у ворота колишнього клубу. Слабкою ланкою Карпат був лівий фланг, де Саківа залишали напризволяще проти 2-3 опонентів.

Шахтар домінував і після відпочинку. “Гірники” награли ще на 4 голи, але забити вдалося лише один. Черговий хороший розіграш господарів – Сікан дотепно пропустив передачу Судакова на Бондаренка, який м’яко перекинув Кемкіна. Артем не забивав у цьому сезоні, а тут цілий хет-трик! Таке у хавбека бувало 3 роки тому, коли він виступав за Маріуполь.

Пушіч почав знімати лідерів, Шахтар скинув оберти. Марлон повернувся після місячної відсутності через травму. Карпати змогли трішки скоротити відставання. Шах легко обійшов Франьїча і викотив Чачуа на порожні ворота – 5:2. Гол Егіналдо скасували через офсайд, тому такий рахунок залишився до фінального свистка. Шахтар потішив фанатів яскравою грою і явно додав оптимізму перед Болоньєю.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago