Categories: УПЛ

УПЛ. Зоря зазнала поразки від Динамо

Минулого сезону “Динамо” без проблем розібралося із “Зорею” як удома, так і на виїзді. Через насичений графік на рахунку “біло-синіх” на сьогодні найменша кількість зіграних матчів (3) серед учасників УПЛ. Тим не менш до шостого туру “Динамо” підходило, перебуваючи у топ-5 турнірній таблиці.

УПЛ, 6-й тур.

Зоря Луганськ – Динамо Київ 0 : 2.

0 – 1. Буяльський – 67.

0 – 2. Брагару – 78.

Серйозні зміни в основі киян. Шовковський перевів Бражка в центр оборони, а Себальйос і надалі чекає на дебют. Кабаєв що видав! На 3 хвилині Владислав змістився у центр, де пройшов по через 5 захисників. Ось тільки у штрафному вже трохи не вистачило сил на удар. Будківський дуже грубо врізався в Біловара поблизу бокової лінії. Надають допомогу зятю Ігоря Суркіса. Ярмоленко розігнав атаку, пропустивши м’яч, Кабаєв у розріз, але дещо засильно, тож Ванату не вистачає поля, аби встигнути пробити повз голкіпера.

Грубувато діє номінальний господар. Тепер уже Дришлюк дуже боляче прийняв Буяльського, який страждає на газоні. Ярмоленко знову напрочуд елегантно закидає на Кабаєва, той п’ятою спробував перевести в центр під удар Ванату, який також відкривався на цей пас по правому флангу. Багато вривань, заходів у фінальну третину, гострих пасів за спини та на хід, подач зі стандартів. Не вистачає тільки ударів. Тимчик підбирає після кутового і з льоту запускає ідеально на ногу Ярмолі – промах з меж воротарського.

Закрутили карусель на лівому фланзі динамівці, але в останню мить з-під ноги Буяльського Вантух вибив на Вівчаренка. Лівий захисник Динамо, схоже, й сам повірив у положення поза грою, що так погано пробив, але там більше схоже на гру від захисника. Біловар у стилі Попова викинувся при пресингу далеко вперед і міг би виправдати цей хід, але відпустив м’яч. А далі саме Крістіана не вистачило, коли Мічін покотив у розріз на Антюха, чий удар зупинив лише дуже розлючений на захисників Бущан.

Тимчик з флангу, Ванат у дотик, Піхальонок завдяки рикошету від захисника міг зірвати джек-пот, не залетіло. Буяльський у штрафному зупинив під обвідний удар – Ярмоленко влучив у ліву стійку. Вівчаренко на добиванні зовсім сам, але снаряд зривається з ноги. Вже третій шанс забити для фулбека, який останнім часом грав менше за конкурента (Дубінчака)! Наприкінці першого тайму черговий заблокований удар динамівців у штрафному, влучання Тимчика дальнім ударом – не надто сильно.

На старті другої половини Зоря отримала прекрасний шанс відкрити рахунок. Саме що отримала. Тимчик завозився на правому фланзі, Будківський та Кірюханцев довели триходівку до удару Антюха. Бущан, який дуже лютував у перерві, мовляв, навіть гол не можуть забити фаворити, знову в роботі. Кабаєв і Піхальонок розіграли по центру, Вівчаренко прострілив з лівого флангу на лінію воротарського. Дришлюк випередив Ваната і ледь не забив автогол.

Просто шторм із хвиль атак вганяє Зорю в її штрафний, але більшість ударів блокують або ж занадто заграються у своїх комбінаціях підопічні Шовковського. Якщо Турбаєвський і сейвить, то дуже слабкі постріли. Суперник огризається фланговими триходівками, з певною стабільністю заходячи у володіння Бущана. За якусь хвилину після виходу Волошина та Шапаренка замість Ямоленка з Піхальонком Динамо забило таки. Кабаєв узяв гру на себе, обіграв, відав ліворуч, Вівчаренко свій хоча б асист теж заслужив – Буяльський зовсім сам на 11 метрах, без проблем вирішує долю зустрічі.

Брагару на гол після заміни втратив 4 хвилини. Дубінчак і Шапаренко обігралися ліворуч, Максиму допоміг прошити Турбаєвського рикошет від захисника. Свої джокери створили гостроту і в Зорі. Жуніор Рейс продерся лівим флангом, Ндур замикав – Бущан потягнув, виручивши Тимчика з Біловар, які були мовчазними свідками простої комбінації.

Максимович Назар

Recent Posts

Ман Сіті можуть виключити з усіх англійських турнірів за порушення ФФП

«Манчестер Сіті» може отримати дуже суворе покарання за справу про порушення фінансового фейр-плей, слухання щодо якої…

6 хв. ago

Довбик провів перше тренування під керівництвом нового тренера Роми

Новопризначений головний тренер Роми Іван Юрич напередодні провів перше тренування на базі столичного клубу в…

9 хв. ago

Колишнього футболіста Арсенала заарештували за контрабанду наркотиків

Ексгравець лондонського Арсенала Джей Еммануель-Томас був заарештований за підозрою у контрабанді наркотиків.Читати далі

12 хв. ago

Основний форвард Лаціо пропустить матч із Динамо

Основний форвард «Лаціо» Валентін Кастельянос, найімовірніше, пропустить матч першого туру Ліги Європи проти «Динамо» Київ,…

16 хв. ago

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

«Динамо» оголосило про початок співпраці з колишнім чемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком. Читати далі

3 години ago

Дані Карвахаль: Страйк серед гравців через збільшення кількості матчів є можливим

Правий захисник «Реала» Даніель Карвахаль поділився думкою щодо збільшення кількості матчів за сезон. Читати далі

3 години ago