Паулу Фонсека: Проблеми Мілана очевидні, а всі тренери команди – під тиском

Набравши лише два очки в трьох стартових турах, головний тренер “Мілана” Паулу Фонсека згоден, що в команди є проблеми, але водночас Фонсека, який перебуває під пильною увагою й тиском, бачить поліпшення і вважає, що перемоги до “россо-нері” незабаром прийдуть – можна почати перемагати вже в матчі з “Венецією”:

– У нас були не найкращі матчі, але все одно на “Сан-Сіро” буде 70 тисяч уболівальників – це доказ їхньої любові, а також відповідальність для нас. Ми хочемо продовжувати розвиватися, щоб уболівальники пишалися нами, і відплатити за їхню підтримку. Завжди важливо перемагати, особливо коли не виграв жодного з трьох стартових матчів, але я впевнений у собі та, як завжди, продовжую з тією самою пристрастю і довірою, намагаючись вирішити проблеми, зосередившись на команді та своїй роботі. Концентрація на рішеннях і гравцях – це ключовий момент. Кожен тренер завжди перебуває під пильною увагою. Ми залежимо від результатів, але я зосереджений тільки на своїй роботі, на матчі з “Венецією”, він зараз важливіший за поєдинок із “Ліверпулем” і наступне дербі. Не знаю, чи вийдуть Рафаель Леау і Тео Ернандес у старті, але після матчів збірних вони щасливі і тренуються з ентузіазмом. У нас є Рейндерс, мені сподобалися його матчі за збірну Нідерландів – і коли думаю про динаміку команди, то завжди намагаюся розташувати гравців на позиціях, які відповідають їхнім характеристикам. Було не так багато шансів побачити Тіджані на полі, моя ідея – щоб під час білдапу він розташовувався поруч із Фофана.

– Не думаю, що я гратиму з трьома центральними захисниками, якщо говорити про структуру і систему, то перша фаза відрізняється від другої. Майже всі великі команди починають з 4-2-3-1, але потім можуть переходити на 3-2-5 – динаміка і наміри команди важливіші за систему. Для мене Саррі – один із найкращих італійських тренерів, я поважаю його думку і думку Бобана – вони конструктивні, але я працюю з гравцями, і не всі наші думки збігаються. Ми – різні тренери, і я повинен слідувати тому, у що вірю сам, а не тому, у що вірять інші. Щодня ми спілкуємося з Ібрагімовичем – у Міланелло, телефоном або за вечерею, ми віримо у свої ідеї, я не можу повірити, що гравці з такими якостями можуть тільки захищатися низько та контратакувати – вважаю, топ-команди зобов’язані домінувати. Ми знаходимося не там, де хотіли бути, але це великі зміни, які потрібно зробити.

– Ми повинні вдосконалюватися, не пропускати багато, а для цього – більше володіти м’ячем, над чим і працюємо, гравці розуміють важливість володіння. Не хочу обговорювати в деталях наші проблеми – вони є, ми пропускаємо схожі голи і маємо це покращити. Майже всі наші гравці були у збірних, у мене було не так багато футболістів і переважно захисники – тому ми багато працювали над захисною лінією та індивідуальними діями. Я дивився матчі “Венеції” –вони небезпечні на контратаках, але й ми після ігор із “Пармою” та “Лаціо” покращили організацію оборони. Ми готові до гри, я щодня бачу щасливу команду, яка добре працює, вірить у себе і хоче вдосконалюватися. Саме тому впевнений у собі – гравці дають мені це відчуття. Один із них Майк Меньян – у нього сильний характер лідера, він дуже важливий у роздягальні – нам потрібне його лідерство. Новачки теж можуть бути лідерами, якщо привносять індивідуальність у команду. Сільвано Вос почав тренуватися з нами – якісний гравець, як і багато хлопців з Нідерландів, він хоче більше контролювати м’яч і атакувати, його технічне оснащення дає змогу грати і в центрі півзахисту, і ближче до атаки. Здебільшого, матчі наших гравців за збірні були позитивними, тому я хочу використати їхню енергію.

Максимович Назар

Recent Posts

Ман Сіті можуть виключити з усіх англійських турнірів за порушення ФФП

«Манчестер Сіті» може отримати дуже суворе покарання за справу про порушення фінансового фейр-плей, слухання щодо якої…

22 хв. ago

Довбик провів перше тренування під керівництвом нового тренера Роми

Новопризначений головний тренер Роми Іван Юрич напередодні провів перше тренування на базі столичного клубу в…

25 хв. ago

Колишнього футболіста Арсенала заарештували за контрабанду наркотиків

Ексгравець лондонського Арсенала Джей Еммануель-Томас був заарештований за підозрою у контрабанді наркотиків.Читати далі

27 хв. ago

Основний форвард Лаціо пропустить матч із Динамо

Основний форвард «Лаціо» Валентін Кастельянос, найімовірніше, пропустить матч першого туру Ліги Європи проти «Динамо» Київ,…

31 хв. ago

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

«Динамо» оголосило про початок співпраці з колишнім чемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком. Читати далі

3 години ago

Дані Карвахаль: Страйк серед гравців через збільшення кількості матчів є можливим

Правий захисник «Реала» Даніель Карвахаль поділився думкою щодо збільшення кількості матчів за сезон. Читати далі

3 години ago