Олег Федорчук: У діях Реброва немає послідовності

Відомий український тренер і експерт Олег Федорчук поміркував про роботу Сергія Реброва на чолі збірної України в контексті останніх невдалих матчів національної команди.

– Начебто Сергій Станіславович хоче грати як “Манчестер Сіті” Гвардіоли, не розуміючи, що в його складі виконавці трохи іншого ґатунку.

– Так! І ще я відзначив би такий момент. Пройшла гра – Ребров змінює 30-40% складу. Це дуже багато. Дивіться Кабаєв попередній матч на тлі інших гравців провів непогано – а проти Чехії навіть не вийшов. Піхальонок з албанцями непогано увійшов, а тут його наприкінці тільки випускають. По-моєму, це дивно. Примітно, що Малиновський поки що не готовий, але тренерський штаб дає йому грати…

Важко було Ярмоленку, Степаненку, вони не готові до таких інтенсивних матчів. Хоча, звісно, у бажанні перемогти їм не дорікнути.

– Ми знаємо можливості гравців збірної України, вони непогано проявляють себе в клубах, а що з ними відбувається в збірній? Ребров теж зарекомендував себе як якісний клубний тренер, але зі збірної поки що дуже важко йде. Поміркуйте, у чому проблема цієї команди: гравці чи тренерський штаб?

– Розумієте, у Реброва і в “Динамо” не все було гладко. Наприкінці його каденції почалися конфлікти з гравцями, що призвело до відставки. Ребров тоді не зумів знайти спільну мову з Шовковським і Гусєвим – живими легендами “Динамо”.

За його “Ференцварошем” я не дуже стежив, але це не той рівень і не та команда, щоб хвалитися заслугами. У нього там не було тиску, який у нього зараз, від нього не очікували того, що йому вдалося зробити.

Повертаючись у збірну, слід розуміти, що гравців обирає тренерський штаб, а не навпаки. Не можна звинувачувати гравця в тому, що саме його обрав головний тренер. На клубному рівні можуть залишатися футболісти від попереднього наставника, когось придбав президент, як свого часу Суркіс хвалився тим, що придбав Філімонова в “Динамо”. Збірна – ні. Ти їх запрошуєш, значить, думай, як використовувати.

– Але ж у кадровому плані ті ж уболівальники вимагають різких змін, згодні?

– У Реброва дивовижна тренерська позиція. На румунів у нього був один склад, на словаків – другий, із бельгійцями – третій. Він ще в пошуках, хоча минуло більше року, відтоді як він очолив команду. Після кожної невдалої гри він змінює не кількох гравців, а цілу низку. З одного боку, він довіряє досвідченим, а з іншого – ставить на молодих… І обойма ця консервативна, отже, тасуються одні й ті самі. Немає послідовності в діях Реброва.

Сергій Станіславович з одного боку впертий, а з іншого – на нього тисне необхідність отримувати результат тут і зараз. Мені здається, що Ребров хоче здаватися впевненим, але його дії точно не такі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Манчестер Сіті за крок від повторення легендарного рекорду МЮ

Манчестер Сіті залишилося не програти один матч, щоб повторити рекорд Манчестер Юнайтед за кількістю поєдинків…

2 години ago

Наставник Динамо Загреб залишив клуб після ганебної поразки від Баварії

Головний тренер Динамо Загреб Сергій Якирович залишив посаду наставника команди.Читати далі

2 години ago

Збірна України піднялася на одну позицію у рейтингу ФІФА

Збірна України займає 24-е місце в оновленому рейтингу ФІФА. Команда Сергія Реброва піднялася на одну позицію порівняно з липнем, зумівши…

2 години ago

Продаж квитків на матч Ліги Націй Україна – Чехія у Вроцлаві призупинено через повінь у Польщі

Продаж квитків на матч Ліги Націй Україна – Чехія у Вроцлаві призупинено. Читати далі

2 години ago

ЛЧ. Бенфіка з Трубіним в гостях здолала Црвену Звезда

Бенфіка відкрила для себе оновлену Лігу чемпіонів виїзним матчем проти Црвени Звезди. Фаворит зустрічі здобув…

2 години ago

Білодід стала амбасадором Металіста 1925

Металіст 1925 офіційно оголосив про те, що амбасадором клубу стала знаменита українська дзюдоїстка Дар’я Білодід. Читати далі

2 години ago