Categories: Ліга Націй

Томаш Соучек: З Україною ми грали як на виїзді, що дуже сумно

Півзахисник збірної Чехії Томаш Соучек прокоментував перемогу над Україною (3:2) в матчі Ліги націй, який пройшов у Празі на стадіоні «Еден Арена».

«Завжди важко грати після поганої гри, як було з Грузією (1:4). Тиск був величезним. Після тієї гри ми спілкувалися між собою в роздягальні, тільки гравці, а потім гравці і тренер. Ми мотивували себе перед грою з Україною, що це матч, щоб побачити, чи належимо ми до національної збірної.

Ми всі граємо за національну збірну, ми хочемо зробити все можливе, щоб насолоджуватися і досягати результатів. Ми хочемо, щоб нас підтримували. Ми будемо пам’ятати цю перемогу та з нетерпінням чекатимемо наступної гри через місяць.

Ми знали, що на стадіон можуть прийти українці. Але це було досить неприємно. Ми грали як на виїзді, що дуже сумно.

Я бачу, як зараз вболівають за «Славію», «Спарту», «Вікторію» Пльзень, «Болеслав», «Банік» та інші команди чемпіонату Чехії. Чеська ліга розвивається, але мені шкода, що є дуже негативне ставлення до національної збірної.

Ми сказали собі в роздягальні, що нас тут з персоналом майже 50 людей, що ми повинні зробити все можливе, щоб залучити вболівальників на нашу сторону. Вони нам потрібні. Звичайно, ми зробимо все, щоб вони прийшли. Щоб отримати результат, нам також потрібно, щоб вони почали за нас вболівати.

Ми майже самі по собі, добре ми граємо чи ні. Якщо наступного разу прийдуть вболівальники, ми, звичайно, будемо раді. Але я відчуваю, що ми самі, що робить все ще важчим. Але ми робимо все можливе, щоб продовжувати грати за національну збірну, і це привело нас до успіху.

Цей результат, безумовно, допоможе нам, важливо знову побудувати відносини з уболівальниками. Але це, м’яко кажучи, дуже сумно. Коли матч розпочинався, ми вже думали, кому будемо аплодувати в його кінці. Ми хотіли зробити переможну хвилю, але ми подумали, що не треба, що ми не збираємося аплодувати кільком особам. Тому ми пішли до роздягальні та святкували там.

На Євро-2024 було інакше. Але чехи часто їздять не на нас, а на інші команди, це неправильно. Євро – чудовий турнір, там завжди приємна атмосфера. Ми хочемо потрапити на Євро та інші великі турніри, але ми можемо потрапити туди лише через матчі Ліги націй або у кваліфікації. Нам зараз потрібні вболівальники, щоб потрапити на Євро чи ЧС.

Євро пройшло невдало, в Лізі націй ми провели одну дуже погану гру – в Грузії. Ми хотіли негайно повернути підтримку вболівальників грою та перемогою, як в матчі проти України. Але так не сталося. Можливо, щось зміниться через місяць під час наступного матчу.

Зараз багато українців у ​​Празі, багато вболівальників могли купити квиток. Самі українські гравці розповідали мені після матчу, що вони грали як вдома.

Перші 30 хвилин матчу були під нашим контролем, ми були всюди. Але потім включилася Україна, показала якість. У них є класні гравці, які виступають на найвищому рівні», – сказав Соучек.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

33 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

42 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

44 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

51 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

1 годину ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

1 годину ago