Степаненко: Шанси ще є, потрібно тільки вигравати

Півзахисник збірної України Тарас Степаненко запевнив, що національна команда намагається спростити гру, щоб досягти результату.

– Дві гри, дві поразки. У чому, по-вашому, причина такого результату?

– Думаю, десь у нас зараз є якась невпевненість, коли немає результату. Скажімо так, ми намагаємося десь грати простіше, щоб не отримувати голи, а виходить, що сьогодні нам забили з двох аутів.

Ми готувалися, що там чехи будуть кидати аути, розбирали і отримуємо два голи з ауту. Так само готувалися на стандартах з албанцями й отримуємо гол.

Буває таке у футболі, як і житті в людей, коли ти щось робиш, але не все виходить, і ти починаєш шукати в собі, в команді, намагаєшся грати простіше, сконцентрованіше, намагаєшся десь компенсувати якусь футбольну красу якоюсь прагматичністю.

Але виходить так, що все одно пропускаєш такі необов’язкові голи, і це призводить до того, що немає результату. Якщо брати 2-й тайм, то в нас що з албанцями вистачало моментів, що сьогодні, але десь немає чогось футбольного.

– Ви як досвідчений гравець, як оцінюєте взагалі зараз психологічний стан у команді хлопців? Адже було не дуже просте Євро, тиск з боку ЗМІ, з боку вболівальників.

– Я скажу так, що всі гравці, які в національній збірній, – це гравці високого рівня, гравці, які звикли грати під тиском, уже не один рік під тиском грають. І це нормально, що нас критикують – десь правильно, десь неправильно.

Але тиск потрібно витримувати. Хто не може витримати тиск, ніколи нічого не досягне в спорті. Я ж кажу, що ми тиск відчуваємо, тому й готуємося, розбираємося, копаємося, що не так, де не так, і чому так відбувається.

Є розбори гри, і ми між собою розмовляємо. Ми хочемо додати, хочемо домогтися результату, але чомусь не виходить, і якісь маленькі речі не дають нам того поштовху, який повинен бути на футбольному полі, щоб ми відчули реліз, виграли і пішли далі.

– На вашу думку, чи є у збірної зараз після двох поразок шанси посісти перше місце, піднятися дивізіоном вище і поборотися за вихід на чемпіонат світу саме через Лігу націй?

– Я думаю, шанси ще є. Грузини двічі виграли, ми з ними ще дві гри граємо, ще граємо з албанцями та чехами. Шанси є, потрібно тільки вигравати, – сказав Степаненко.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago