Ребров у шоколаді. Чому Україна постійно програє, а він на місці

Вчора збірна України програла свій другий поспіль матч у Лізі націй.

Наша команда проводила матч проти Чехії і, на жаль, це до болю нагадувало те, що ми бачили проти Албанії. Ні, ми аж вдвічі більше забили, але й пропустили більше. Серед плюсів можна відзначити трохи організованішу гру команди загалом і в атаці зокрема, але якщо розбивати сам матч на фрагменти, то знову побачимо не надто хорошу для нас картину. Якщо говорити зовсім прямо, то чехи просто були сильнішими, а їхній тренер чітко пояснив, що саме вони мають робити на полі. А в нас якщо проти Албанії грали сліпі коні, то вчора їм одну шору трохи привідкрили, бо певний малюнок гри подекуди проглядався.

Але де знову був тихий жах, то це в захисті. Наша оборона грала практично на дитячому рівні, а ще посилено допомагав їй Микола Шапаренко, котрий сам практично організував гол у наші ворота, віддавши у власному штрафному (!!!) м’яч супернику. Незбагненно, чому місце в основі знову отримав Матвієнко, Таловеров сидів у запасі, а Сватка навіть не взяли. А ще після матчу Сергій Ребров заявив, що не має претензій до своїх футболістів. Як це так? А за таку гру в обороні теж претензій немає? А за помилку Шапаренка можна по голові погладити? Як можна не мати претензій, коли команда пропустила три голи і програла? Тобто головного тренера все влаштовує, в тому числі і дві поразки поспіль?

Вишенька на торті – відповідь Реброва на запитання про відставку, котре йому поставили на прес-конференції. “Поки не йду, трохи почекайте”. Слухайте, а з яких це пір сам тренер вирішує, чи він далі працюватиме? Та ж має бути якийсь керівний орган, котрий має повноваження звільняти наставника, ні? Але почекайте, це ж УАФ! Нею керує кращий друг Реброва Андрій Шевченко, то як він вижене товариша, правда? А ще Ребров – віце-президент УАФ, то невже він сам себе звільнить? Яка ж чудова ситуація! Збірна валиться, програє матч за матчем, а тренер каже: “Ні, ще трохи потерпіть, поки не хочу йти”. Де ще таке буває в іншій футбольній країні? І скільки ще треба команді програти матчів, щоб тренер зрозумів, що він мусить бути звільнений?

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago