Categories: Ліга Націй

Чехія – Україна. Огляд післяматчевої чеської преси

Матч, в якому обидві збірні шукали реабілітації за поразки у першому турі.

Великий тиск, особливо на головних тренерів, велика відповідальність і багато чого на кону. На жаль, збірна України поступилась у другому матчі цієї міжнародної перерви і програла свої перші дві гри групового Етапу Ліги Націй. Дуже важко знайти виправдання цій поразці, але детальніше в ній з точки зору нашої головної команди ми ще розберемось. У цьому матеріалі ми вже за звичкою поглянемо на цей матч очима наших суперників.

Це огляд чеської преси після дуже важливої перемоги їхньої збірної. Як вони оцінили виступ обох команд, чи вважають результат справедливим і відповіді на багато інших питань. Поїхали розбиратись!

“Чудовий Шульц і дика перестрілка. Чехи святкують першу перемогу в Лізі Націй”, — з таким заголовком вийшов матеріал на сайті Sport.cz. У детальному розборі журналіст Ян Данек відзначив, що незважаючи на полегшення від перемоги і зниження рівня критики на адресу головного наставника Івана Гашека, довелось добряче понервувати з приводу результату. “Це точно не можна назвати ідеальним виступом, але у порівнянні з катастрофою проти Грузії, ми побачили очевидні покращення. Сприяв цьому і суперник, адже українці допускали достатньо помилок у простих ситуаціях. Так, чехи також не виділялись неймовірною точністю та чіткістю, але українці були ще гіршими. Результатом цього стала помилка Шапаренка і перший гол від Шульца”.

Цікаво, що в матеріалі також відзначили гучність вболівальників збірної України, яких на трибунах вистачало: “Після того, як Забарний влучив у поперечку, захисники нашої команди не зробили жодних висновків і невдовзі злочинним чином забули у штрафному майданчику Ваната, який головою переправив м’яч у сітку воріт і зрівняв рахунок. На увесь стадіон зазвучало: “Ук – ра – ї – на!”, вболівальники України мали явну перевагу на трибунах, принаймні за гучністю”.

Далі невелика розповідь про те, як важко було триматись чехам у кінцівці, враховуючи сильний натиск з боку українців. Ну і полегшення: “Було дуже помітно, як футболісти Чехії видихнули разом з фінальним свистком, разом з ним видихнув і Гашек. Непроста, але дуже важлива перемога”, — підсумував автор.

Інше чеське видання, iDnes.cz, відзначило різницю у грі своєї збірної у цьому матчі, порівнюючи з грою проти Грузії. Особливо вони розсипались у компліментах Шульцу, який забив два голи у ворота Трубіна. Але оцінюючи загальний виступ команди, вони відзначили: “Так, це був непоганий матч у виконанні Чехії, хоч і гра команди не перехоплювала подих. Але цього було достатньо на фоні тьмяних та розконцентрованих українців, які хоч і додали у другому таймі, достатньо для бодай нічиєї все ж не зробили”.

Звісно, в матеріалі є і про нервову кінцівку та чудову гру від голкіпера збірної Чехії, втім саму перемогу там описали як важку, але заслужену. Серед українців вони особливо відзначили Судакова та Мудрика, від яких було чимало небезпеки, особливо у другому таймі.

Радек Шпринар з видання iSport.cz назвав свій матеріал: “П’ять голів і драма до останньої секунди. Гашек живий, а Шульц — неперевершений”. І цей заголовок чудово передає і сам зміст матеріалу. Як і всі інші автори, журналіст цього сайту відзначив, наскільки це було складною перемогою: “Чехія пережила прогулянку крізь пекло, але вийшла переможцем”.

До речі, це був черговий матеріал, який окремо виділив кількість та гучність українських вболівальників на трибунах: “Українські вболівальники почуваються тут як вдома і вони явно переважали чехів, зате вболівальники господарів насолодились трьома голами та перемогою”.

Видання České Noviny достатньо сухо назвали свій матеріал і написали: “Чехія здолала Україну в Лізі Націй”. У самому матеріалі вони без захвату говорять про перемогу своєї команди, яка стала першою за останні 4 матчі: “У другому таймі довелось добряче понервувати, саме тоді українці активізувались. Погасити цей запал вдалось тільки заробленим пенальті за гру рукою від Матвієнка. Здавалось, що після цього питання точно закрите, але і на це Україна знайшла свою відповідь, спочатку Судаков скоротив відставання в рахунку, а потім вся Чехія з нервами спостерігала за тиском на ворота Коваржа, але обійшлось. Гашек рятується, поки що”, — підсумували у виданні.

“Чехи не виділялись точністю, але українці були ще гірші”. Чехія – Україна. Ось так побачили цю гру чеські журналісти. Без особливих захватів, якщо не враховувати компліменти на адресу Шульца, холоднокровно та чесно. Вони виграли важливий для себе матч, на відміну від команди Сергія Реброва. Важкий старт у Лізі Націй все ж не перекреслює наші амбіції та шанси на підсумковий позитивний результат. Будемо дивитись далі, а поки що відзначаємо, що ми очікували більшого.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago