Categories: Ліга Націй

Ліга націй. Нідерланди розписали бойову нічию з Німеччиною

Збірна Нідерландів у матчі 2-го туру Ліги націй УЄФА 2024/25 розділила очки з Німеччиною (2:2).

Збірні Нідерландів та Німеччини ідеально розпочали Лігу націй, відвантаживши по п’ять голів у ворота Угорщини й Боснії відповідно. Останні поєдинки між “ораньє” та “Бундестім” завжди були яскравими, тож вболівальники в Амстердамі очікували на шоу. І вони його отримали.

Ліга А, Група 3

Нідерланди — Німеччина 2:2 (1:2)

Голи: 1:0 — 2 Рейндерс, 1:1 38 — Ундав, 1:2 — 45+3 Кімміх, 2:2 51 — Дюмфріс

Господарі відкрили рахунок вже на 2-й хвилині. Гол виявився максимально простим – голкіпер Вербрюгген вибив м’яч у центр, Гравенберх підібрав його й розрізав оборону пасом на Рейндерса. Тіджані вирвався віч-на-віч і без проблем прошив тер Штегена. 1:0!

Ця неприємність не змусила німців опускати руки. Вже на 9-й хвилині Вірц теж виходив сам на сам (хоча його таки супроводжував захисник), однак Вербрюгген вчасно вийшов з воріт. На лінії штрафного він зупинив м’яч грудьми, підбив його головою й вибив. Нідерланди відповіли двома моментами – на 15-й Дюмфріс уникнув офайду й пробивав у правий кут з центру штрафного (Сімсонс асистував подачею), а на 21-й Сіммонс пробив з лівого краю карного майданчика під ближню стійку. Дензел не влучив, а постріл Хаві парирував тер Штеген.

Загалом, гра йшла на зустрічних курсах. За таким матчем було приємно спостерігати. “Ораньє” мали відчутну перевагу в завершальній стадії – тим більш неприємно було пропустити гол на 38-й хвилині. Його привіз Де Лігт, який допустив грубу обрізку. Хаврец, Вірц і Ундеав покарали за неї комбінацією з результативним пострілом Деніса. 1:1!

На цьому проблеми не завершились. У Нідерландів вже за декілька хвилин зламався Аке, якого замінив Юрр’єн Тімбер, а у компенсований до перерви час Німеччина забила вдруге. Гол прийшов саме з флангу “каноніра”: Андріх подав на лівий край штрафного, Ундав у падінні скинув Ундаву, а той покотив на порожні під удар Кімміху – 1:2!

Саме з цим рахунком команди відправились на перерву. Втім, Нідерланди теж не збирались капітулювати. Всього за п’ять хвилин після старту другого тайму господарі відігрались. Гравенберх відібрав м’яч у Мусіала при спробі обіграти себе 1-в-1, а Сіммонс підхопив м’яч – і розігнав контратаку. У її завершенні Хаві запустив Броббі до карного майданчика, а той прострілив під удар Думфрісу в порожні. 2:2!

От тільки цей момент став останнім для Нідерландів у зустрічі. По перерві господарі провели всього чотири удари по воротах. Німці стріляли не набагато частіше, але мінімум тричі вони могли забивати. Зокрема, всього за хвилину після пропущеного гола схибив Хаверц – Раум спокійно подав на ближню, Вірц скинув Каю, однак той не влучив у ворота з п’яти метрів!

На 62-й Ундав виходив сам на сам з Вербрюггеном, спробувавши його перекинути. Спроба виявилась невдалою. На 70-й же Раум замикав навіс Хаверца на дальній стійці, однак м’яч пролетів над воротами. Цікавіших епізодів у зустрічі після цього не створювали, тож фінальний свисток зафіксував бойову нічию!

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago