Categories: УПЛ

Карпати оштрафовані на 100000 гривень, а Кривбас – на 75 тисяч за неетичну поведінку тренерів під час матчу 2-го туру УПЛ

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу виніс низку рішень щодо деяких матчів УПЛ-2024/25, що відбулися раніше.

Зокрема, одразу кілька грошових штрафів отримали Карпати та Кривбас за підсумками подій матчу 2-го туру, який відбувся 11 серпня у Львові та завершився сенсаційною перемогою господарів із рахунком 3:0.

Так, скарбниця криворізького клубу збідніла одразу на 75 тисяч гривень через дії головного тренера Юрія Вернидуба. Штраф у розмірі 50 тисяч присуджено за “неетичну, некоректну поведінку” наставника гостьової команди під час матчу, а ще 25 тисяч Кривбас виплатить за відмову Вернидуба від післяматчевого рукостискання з наставником львів’ян Владиславом Лупашком.

Карпати, у свою чергу, оштрафовані на 100 тисяч за неетичну поведінку Ігоря Єрмакова, помічника Лупашка. Додатково він повинен провести дві освітні лекції про необхідність дотримання положень Кодексу етики та чесної гри УАФ футболістами та офіційними особами клубів для першої та молодіжної (U-19) команд Карпат.

Нагадаємо, позиція Кривбасу щодо вищезгаданого інциденту з рукостисканням полягала в наступному: причиною такого рішення Вернидуба стали образи на адресу лави запасних Кривбасу від одного з представників тренерського штабу Карпат, який після третього голу Львів вигукнув: «Со** бл**ь». Криворізький клуб раніше подав офіційну скаргу до дисциплінарних органів УАФ щодо цієї ситуації.

Для Карпат це вже не перше покарання по мотивам цього поєдинку другого туру. Раніше Зелено-білим було присуджено два штрафи (по 10 тисяч гривень кожен) за повторну затримку початку матчу, а також за перевищення допустимої норми вболівальників на стадіоні.

За такі порушення допустимої кількості вболівальників, що сталося 17 серпня на грі з Динамо (1:3), львів’яни були покарані більш суворо – штрафом у 100 тисяч та проведенням наступного домашнього матчу без глядачів – уболівальникам було закрито доступ на поєдинок п’ятого туру, в якому львів’яни 31 серпня зіграли внічию з Ворсклою (1:1).

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Основний форвард Лаціо пропустить матч із Динамо

Основний форвард «Лаціо» Валентін Кастельянос, найімовірніше, пропустить матч першого туру Ліги Європи проти «Динамо» Київ,…

3 хв. ago

Володимир Кличко став амбасадором Динамо

«Динамо» оголосило про початок співпраці з колишнім чемпіоном світу з боксу Володимиром Кличком. Читати далі

3 години ago

Дані Карвахаль: Страйк серед гравців через збільшення кількості матчів є можливим

Правий захисник «Реала» Даніель Карвахаль поділився думкою щодо збільшення кількості матчів за сезон. Читати далі

3 години ago

Матвієнко: Хочемо як мінімум потрапити до зони команд, які борються за плейоф

Захисник "Шахтаря" Микола Матвієнко та найкращий гравець матчу з "Болоньєю" (0:0) за версією УЄФА висловився…

3 години ago

Один із найсильніших клубів світу хоче купити Луніна. Він замінить легенду

«Реал» оголосив про новий контракт з українським воротарем Андрієм Луніним, який отримав договір до літа 2030…

3 години ago

Юрій Гура: В очах гравців Шахтаря у Болоньї не помітив іскри

У матчі першого туру групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25 донецький «Шахтар» грав на виїзді із…

3 години ago