Categories: УПЛ

УАФ відповіла Поворознюку щодо погроз зняти Інгулець з розіграшу УПЛ

У Комітеті з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ прокоментували ситуацію з новим стадіоном Інгульця.

“Введення в експлуатацію будівлі – це фінальний етап створення об’єкта, що будується (реконструкції, капремонту, технічного переоснащення і т. д.). Ухвалення експлуатації здійснюється будівельною інспекцією (ДАБІ). Введення в експлуатацію стадіону – це процес отримання (реєстрації) документа, що підтверджує, що цю будівлю або споруду можна використовувати без ризику для життя і здоров’я людей.

За результатами отримання стадіоном Інгулець-Арена відповідного акту про введення в експлуатацію мав би бути підписаний комісією Акт про відповідність споруди технічним нормам. Саме такий документ є базовим для отримання дозволу на проведення футбольних матчів від Комітету.

20 травня відбулась перша інспекція стадіону Інгулець-Арена в с. Петрове. Метою візиту було визначення відповідності стадіону Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу. За результатами інспекції було визначено ряд недоліків, які клуб мав би усунути для отримання дозволу проводити домашні матчі УПЛ на рідному стадіоні. Основною інфраструктурною вимогою було підписання Акту.

З того моменту і по сьогоднішній день в Службу з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ відповідний документ не надходив. Фіксувались листи з проханням дозволити проведення матчів у вигляді виключення, але підстав у Комітету зробити подібне виключення, ігноруючи Закони України, немає. Наявність Акту відповідності стадіону технічним нормам – це не вимога УАФ, це вимога постанови КМУ від 18.12.1998 № 2025 та постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 341″, – цитує представників Комітету Tribuna.

Нагадаємо, президент Інгульця Олександр Поворознюк пригрозив зняти команду з розіграшу чемпіонату України, якщо через тиждень його клубу не дозволять грати на новому стадіоні.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago